playful love part 2

11:35 PM ---
Playful love part 2~ >.<
(sebulan kemudian)
“pejam celik, pejam celik dah sebulan da kita married akk?” ucap choi jonghoon sambil membetulkan tali lehernya..
“Ha;ah lah… tak sangke… oppa…kita akan pindah kat rumah baru nanti kan?” ujar  lee mee sha kepada jonghoon.. kerana .. tinggal bersama ibu mertua bukan perkara yang senang ni~
“ye sayang,,, oppa dah siapkan dah pun rumah tuh tinggal nak pindah masuk je… bila sayang oppa ni free?”
“Mee sha tiap-tiap hari free lorh…oppa je sibuk memanjang… owang nak kerja tak kasi~ ceh!”
“Oppa.. nak mee sha tumpukan kat oppa je… tu sebab oppa tak kasi mee sha kerja… nanti mee sha pandang orang lain oppa yang susah auw….”ujar jong hoon pula.
“Oppa…lately ni…mee sha rasa seperti ada orang memerhati tingkah laku mee sha lah… terutama time amma ngan appa tak ade kat rumah…. Takutlah,,,”
“Mee sha jangan risau k?oppa akan sentiase lindungi mee sha… “
“Alahai… sweet lah oppa ni…”
“biase…~”
“Oppa… hujung minggu ni oppa free kan? Jom pergi lawat kubur mak mee mee sha…”
“Of course sayang… everything for you…! Muackkkss~” choi jonghoon sempat mengucup kepala mee sha sebelum berangkat ke tempat kerja.. manakala lee mee sha menyambung kembali kerjanya yang tergendala.

“Noona…~! Kami dah balik…!” Jerit adik-adik jonghoon yang baru pulang dari kerja..
“hongki, Mir.. dah cepat pergi mandi…baru boleh makan,,,! Arasso?”
“De! Arasseyo noona! Hhahaha! Noona… cute betullah dari hari ke hari… hahaha!”
“hongki.. dah tak de keje nak dibuat ey? Cepat! Tak nak kasik makan kang….”
“Ye lah…ye lah noona…”
                Sebaik sahaja mereka naik ke tingkat atas, giliran jonghoon pula menyapa mee sha
“Oppa… wasseo? (dah tiba)”
“Hmm… sayang masak apa ni?”
“Tak de apa-apa pun just saje je nak makan makanan barat hari ni…”
“K lah… oppa naik dulu… nak mandi… bye sayang~”
“Umm.. bye~ turun cepat sikit.. nak makan malam dah ni..”
“Okay…”
                Tidak sampai beberapa minit.. mereka sudah berkumpul di meja makan.. aku tergopoh gapah menghidangkan hinggalah jonghoon menolongku…
“Wah! Hyung! Romantiknyer! Hahahha~”Lee mee sha tersenyum sambil menggeleng… bila ada kembar ni saje, suasana mesti akan menjadi riuh…
“Korang ni bile mau kawen? Huh? Balik kerje sume kee buat sendiri…kesian~ “
“Alaaa hyung… kitowang ni taste same arrr… asal ade awek je…kalo tak dak hongki ni rampas mesti mir yang rampas… so da penat nak gadoh hahah~ baik tak yah kawen arr…”
“Apalah nak jadi dengan korang ni… macam budak-budak…”
“Hyung… semalamkan tibe-tibe dak mir cerita kat aku yang dia terdengar bunyi baby lah… wah…petande baik ni! “ sahut hongki tiba-tiba..
“ Eh korang…. Dah makan….” Muka lee mee sha tiba-tiba bertukar seperti tomato.. semua ketawa..
“ Tapi… hyung ngan noona nak pindah jugak ke?” Tanya mir pula.
“ Yelah… takkan nak duduk dengan mak bapak je… mesti kene ade kehidupan sendiri…
“ Alaaa… sunyi le nanti tak de noona dengan hyung… tak pe-tak pe… kitowang akan serang rumah korang pulak…ahaahah~!”
“Korang ni ade-ade je lah..” Sambut lee mee sha pula..

“tsk..tsk….”
“Dahlah.. jangan lah nangis…. Noona dengan hyung bukan nak mati pun….kitowng pindah rumah je lah….” Lee mee sha memujuk hongki manakala jonghoon memujuk mir..
“ Noona…. Kitorang tak sanggup lah… hhhuuahhh…” Sambut mir tiba-tiba…
“ Okay.. korang boleh datang kat kondo kitorang bile-bile je k? “
“Okaylah… bye noona…hyung,…”
“Bye,,” Lee mee sha dan jonghoon memulakan perjalanan selepas bersalaman dengan ibu bapa jonghoon.

                Kehidupan berdikari amat menyenangkan bagi lee mee sha… baginya, dia sudah berpuas hati dengan..hidupnya sekarang… hidup tak susah, dapat suami yang baik.. Cuma.. dia amat terkilan apabila melihat pengantin lain akan berjalan bersama bapa… tetapi dia..
“ Hmm… apa nak dikatakan….~  eh? Ape yang hangit ni? oooo!! Ikan aku! Ahh~”  lee mee sha segera berlari anak ke dapur. ‘Aisshhh…..ni le sebab asyik berangan je…’ Degus hatinya.. Tiba-tiba telefon bimbitnya berbunyi.
“ Noona! Kitorang nak datang buat house warming ni…. baik noona sediakan makanan…. Kitorang tengahh nak seret  hyung balik rumah…hhehhe~” Lee mee sha hanya tersenyum melihat mesej yang baru dihantar oleh adik iparnya.. hongki.. Dia segera mencari-cari bahan untuk dimasak..
                “Kami dah pulang~!! “ Jonghoon dan adik-adiknya memberi salam.
“Ohh~! Da balik da pun!” Lee mee sha segera mendapatkan jonghoon lalu mengambil beg galasnya dan diletakkan di atas para… Manakala mir dan hongki merayau-rayau keliling kondominium mereka. Lee mee sha segera menghidangkan makanan diatas meja makan.
“ Noona… kitorang bukan nak takotkan noona.. tapi tadi mase on the way kitorang nak naik kat kondominium noona… kitorang terjumpe sorang laki asyik menghendap noona je…. Noona kene berhati-hati taw?” Daripada suasana yang gamat serta merta bertukar menjadi sunyi sepi apabila hongki bercakap demikian.. jonghoon menunjukkan riak risau… manakala lee mee sha merenung muka jonghoon… mungkin risau juga,, jonghoon tiba-tiba tersenyum dan menarik mee sha ke pelukannya dan megusap-usap lengan lee mee sha..
“ mee sha jangan risau kayh? Oppa takkan biarkan laki tu muncul lagi kat sini… oppa akan lindungi mee sha ni…. k? don’t worry sayang~”
“ Wah… hongki aku rase kite perlu balik doe!” gurau mir… sambil menepuk-nepuk bahu hongki …
“ Hummphh… bagus larh tuh~ hahaha~!! Cepat p balik… kitowang ade projek…” Belum sempat jonghoon menghabiskan ayatnya..  lee mee sha sudah memijak kakinya.Kuat.
“ Ahhhhh! Adoi…….~ “
“Oklah… kitorang balik ok? Bye2 noona!” Cepat-cepat mereka memakai kasut dan keluar dari kondominium tersebut sambil diperhatikan oleh lee mee shad an jonghoon..
“ oppa… mee sha takut ler…. Nanti kalo ape-ape jadi… “
“ Mee sha jangan risau kayh… oppa akan sentiase ade kat sisi mee sha… tapi mee sha kene janji dengan oppa… mee sha kene sentiase bawak penyembur lada hitam tu~ ape-ape hal… kalo ade orang kacau mee sha ke… mee sha boleh sembur pakai tuh… kayh?”
“umm.. okayh,,”

“ Oppa… balik awal siket k? sebab.. mee sha nak masakkan something special utuk oppa…. Umm by the way oppa.. lift  kat depan tu tergendala lah… hari ni kene lah oppa turun pakai tangga…hahaah! “
“ Adoi…. Time –time ni la nak rosak….~  kayhlah.. oppa p dulu kayh? Jage diri baik-baik! “ Ujar jonghoon lalu mengucup dahi lee mee sha…. 
                Selepas setengah jam jonghoon berangkat.. lee mee sha turut ingin keluar ke pasar untuk mencari lauk untuk makan malam nanti… Sebaik sahaja dia keluar dari rumah … tiba-tiba…
“ Mee sha… lama tak jumpa…” hati lee mee sha bagai ingin meletup ketika melihat bapanya betul-betul dihadapannya…
“Appa!” Baru sahaja dia ingin memeluk ayahnya.. ayahnya tiba-tiba lari darinya..bapanya berhenti di anak tangga yang ke lima.. manakala lee mee sha masih berada di anak tangga yang pertama..
“Appa… kenapa appa lari huh? Kenape ? mee sha ada buat salah ke? Huh?  Appa…~”
“ Mee sha! Kalau aku tak boleh hidup senang… kau pun tak boleh hidup senang arasso?” Tanpa memandang kebawah.. lee mee sha.. melangkah selangkah demi selangkah…
“ Appa.. cakap ape ni? appa… mee sha rindu sangat kat appa tau .. appa…appaa!!!! “ Tiba-tiba lee mee sha tergelincir! Kedengaran ayahnya ketawa  berdekah-dekah sebelum dia jatuh pengsan..

“Hyung~!! Cepat datang kat hospital ! noona dah jatuh ni!” Ujar mir cemas semasa menelefon jonghoon ketika berada didalam ambulan.
“ Mworago?? Chongmal! ? teruk sangat ke? Tunggu hyung datang! “
“ Cepat ! noona asyik panggil ‘appa’ aje~ tak tau kenapa.. better hyung cepat datang lorh!”
“Okay! Okay..” Jonghoon segera mencapai kotnya dan berlari keluar… jonghoon segera memecut sebaik sahaja menghidupkan enjin kereta.
“ Mee sha… kenapa boleh jadi macam ni?...” Tiba-tiba sahaja tangannya menggeletar..


“  Hyung~! “
“Noona macam mana?”
“Still belum keluar… tapi maybe tak ada apa-apa kot… dak mir dah telefon omma appa tadi…don’t worry… nasib baik kitorang kebetulan ke kondominium hyung… kalau tak…”
“Korang wat pe?”
“ Kitorang dengan noona… nak buat makan malam untuk hyung…esokkan birthday hyung…~ takkan hyung lupa kowt..tu yang kitorang ingat nak tolong noona masak…~ tak tahu boleh jadi macam ni… “
“ Haizz….  “ Jonghoon menggaru-garu kepalanya…
“Pabo..” ujarnya lagi…

“Ouch… my head~!”
“Mee sha? Youre awake!”
“ Oppa… oh appa! “
“ Ya! Do pabo ! pabo! “
“oppa … waeyo?”
“ Jangan mee sha buat macam ni lagi! Arachi? “
“ Oppa… kenapa ni… mee sha jatuh sikit je lah… asal ni?”
“Sikit? Sikitlah sangat,,, noona tahu tak… kalau kitorang tak cepat noona maybe dah mati noona tahu tak? “
“ Mee sha… mee sha jumpa appa.. tadi.. mee sha  ingat lagi… dia dah kurus..”
“ Mee sha,,”
“ oppa.. mee sha rindu sangat kat appa..”
“ Okayh..okay… nanti oppa upah orang cari appa mee sha kay? “  Jonghoon segera menarik lee  mee sha dalam pelukannya..
“ Yakksokalkhae chakiya..” Ucap jonghoon lagi..


“ Sengil chukahamnida chakiya…” Lee mee sha tiba-tiba tersedar pada pukul 12.10 minit pagi.. dia mengusap-usap rambut jonghoon perlahan.. sambil tersenyum… ‘nyenyak dia tidur’
“ mee sha jangan buat macam ni kat oppa lagi arasso? “ Tiba-tiba sahaja jonghoon bersuara.
“ Eh… oppa dah bangun ey?”
“ Ye lah…”
“Oppa…sengil chukae…”
“De… saranghae mee sha…” ucap jonghoon lalu menghadiahkan lee mee sha satu ciuman,, lee mee sha hanya tersenyum…
“ Oppa.. saranghaeyo…”

“ Cha! Oleh kerana.. mee sha da keluar hospital! Kita mesti raikan lorh! Hyung! Jom kita pergi pantai! Pulau jeju! Im coming!” Ucap hongki bersemangat..!
“ Jom! “ Sahut mir pula.
“  Noona! Kene kemas baju je… yag selebihnye kitorang dah uruskan..~ heheh~ kitorang kasik noona dengan hyung 10 minit untuk kemas baju~! Now!” Arah hongki~
“ Korang ni dah tak ada kerja ey?”
“ Alaahh hyung! Bukan selalu aww… sekali-sekala je…~ “
“ ye lah tuh,,~ “
“ Oppa.. jom lah … “
“ Hummphh nasib baik noona mee sha ada.. kalau tak hyung mesti  tak nak ikot.. ceh~”
“ Hhahahahha!  Okay..okay.. jom…”

“ Umm… noona.. hyung,, jom lah berenang! “
“ Noona! Jom! Jom! Kalau tunggu hyung takkan dia mahunyer,,,~”
“ Jom!!”  Lee mee sha segera berlari ke persisiran pantai… sambil diikuti oleh jonghoon..
“ Chakiya! Kachiga! “
“ oppa palli ! palli!” Seperti biasa mir dan hongki selalu menceriakan suasana… mereka bermain dengan gembiranya.. hinggalah lee mee sha meminta diri.
“ Noona! Belikan hyung air sekali~! Hyung kate kejap lagi dia ikut noona… dia ada urusan dengan tandas~ ahahahah! “
“ Okay!” Lee mee sha  segera berjalan ke kedai yang berdekatan..
“ Berapa semua? “
“ Umm… 5000 won sahaja…”
“ oh.. Okkay.”
“ Noona..! ada orang kasi ni…” Tiba-tiba sahaja lee mee sha dicuit oleh seorang kanak-kanak. Lee mee sha  mengambil kertas  di tangan kanak-kanak tersebut..
‘ Mee sha ni appa!  Mee sha… appa rindu sangat kat mee sha.. appa tunggu mee sha kat atas bukit …’
Lee mee sha segera memandang bukit yang dimaksudkan., kelihatan seseorang sedang melambai-lambai kearahnya… lee mee sha dengan gembiranya berlari menuju ke bukit tersebut..
“ Appa!”
“mee sha! Appa rindu kat mee sha..!”
“  Mee sha lagi rindu kat appa… appa,,, kenapa dah kurus ni?”
“ Mee sha.. mee sha rindu kat appa..? hahahh~ mee sha…” Tiba-tiba lee mee sha ditolak oleh ayahnya betul-betul ditepi tebing bukit tersebut…
“ Appa! Appa buat apa ni… “
“ Mianei  mee sha… aku tak boleh tengok kau senang… kau mesti mati dengan aku…hahaha~”
“ O…0HH…~!! Appa!”
‘BUSSHHHHH! ‘
“ Mee sha! Pegang tangan oppa! “ Lee mee sha sempat memegang tangan jonghoon…manakala bapanya sudah jatuh masuk ke laut.. tapi apa yang lebih teruk adalah… Air laut tiba-tiba berubah menjadi merah menyala.. mir dan hongki segera menolong jonghoon menarik mee sha ke atas..
“ Oppa,,, appa…” Serentak lee mee sha mendakap jonghoon..
“ Oppa.. appa dah mati! Oppa… “
“ Mee sha… sabar kayh? Mee sha still ada oppa..” Sementara jongjoon memujuk lee mee sha.. hongki dan mir diarahkan supaya menelefon polis…dan ambulan..
“ Mee sha.. tak nak nangis kayh? Tak nak lah nangis.. mee sha benda pun dah jadi…. Mee sha tak boleh macam ni sayang… “ Semakin kuat rintihan mee sha… jonghoon hanya mengusap-usap kepala lee mee sha..
Tak lama kemudian pihak polis dan ambulan pun tiba.. lee mee sha dibawa pulang oleh jonghoon…manakala mir dan hongki menguruskan urusan yang selebihnya,,

( 5 Bulan kemudian)
SSaranghaeyo ihanmadi cham joheun mal
Uri sikgu jago namyeon jugo banneun mal
Saranghaeyo ihanmadi cham joheun mal
choi jong hoon do geuae hante jugo sipeun mal
Imari johaseo onjongil sini najiyo
Imari johaseo onjongil ilmat najiyo
Imari johaseo onjongil gaseumi
Kongdak Kongdak Indeyo
Saranghaeyo ihanmadi cham joheun mal
Nanun nanun ihanmadiga jongmal johayo
Sarang….Saranghaeyo

[English Translation]
I love you, these words are such good words
When our family goes to bed, they give and receive these words
I love you, these words are such good words 
These are words choi jong hoon wants to give to her
I really like these words and (so) am happy all day
I really like these words and (so) i’m joyful all day
I really like these words and so my heart keeps on pounding
I love you, these words are such good words
I really like these words
I love…I love you”
“ ya! Oppa! Tu lagu mee sha ler…~!”
“ Hehehhe… ne ley.. tu lagu oppa… hehhe~”
“ Tak adil! “
“ Eh… ololololo….. ok..ok… mee sha nyanyi pulak…”
“ Takk nak lah… mee sha nak nyanyi lagu lain~ ehemm.. ehemm…~
MY LOVE bureugo bulryeodo boiji aneun naesarang
eonjenga dashipume angigil nan gidohabnida
MY LOVE ireumman deuryeodo nunmulnaneun naesaranga
eodideun naege oneunnalkkaji haengbokhaejwoyo
My love I yell, I shout, my love I cannot see 
Someday the way which holds difficulty will come; I pray 
My love, just hearing your name I cry, my love 
Wherever you are, until I come back be happy “
“ humph! Sah playgirl~” Perli jonghoon…
“ Oppa!!! Jahatnyer!!”
“ Biase~ oleh kerane oppa jahat….”
‘chupp!’
“ Oh!!! Ahhhh!~ oppa~~!! Sampai aty…”
“ Apa salahnyer…hahaha ! Chakiya …saranghae…”
“ johahae~”
                        ~The  end~
choi jonghoo~ the main character 
lee mee sha ... real name ,,kim tae yeon~ snsd
hongki~ real name.. lee hongki ft island

mir...real name mir mblaq


2 comments:

haniz_hamskey! said...

good job!!suke sgt ending die~~^^~~

haniz_hamskey! said...

hehheehhe~ thankz unnie~