tanda-tanda 100 hari sebelum mati

3:19 AM ---
tanda 100 hari sebelum mati


Ini adalah tanda pertama dari Allah SWT kepada
hambanya dan hanya akan disedari oleh mereka
yang dikehendakinya. Walaubagaimanapun semua
orang Islam akan mendapat tanda ini cuma
samada mereka sedar atau tidak sahaja. Tanda ini
akan berlaku lazimnya selepas waktu Asar.
Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut sehingga ke
hujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-
akan mengigil. Contohnya seperti daging lembu
yang baru saja disembelih dimana jika
diperhatikan dengan teliti kita akan mendapati
daging tersebut seakan-akan bergetar. Tanda ini
rasanya lazat dan bagi mereka yang sedar dan
berdetik di hati bahawa mungkin ini adalah tanda
mati maka getaran ini akan berhenti dan hilang
setelah kita sedar akan kehadiran tanda ini. Bagi
mereka yang tidak diberi kesedaran atau mereka
yang hanyut dengan kenikmatan tanpa
memikirkan soal kematian, tanda ini akan lenyap
begitu sahaja tanpa sebarang munafaat. Bagi yang
sedar dengan kehadiran tanda ini maka ini adalah
peluang terbaik untuk memunafaatkan masa yang
ada untuk mempersiapkan diri dengan amalan dan
urusan yang akan dibawa atau ditinggalkan
sesudah mati.


Tanda 40 hari sebelum hari mati

Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu Asar.
Bahagian pusat kita akan berdenyut-denyut. Pada
ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur
dari pokok yang letaknya di atas Arash Allah
SWT. Maka malaikat maut akan mengambil daun
tersebut dan mula membuat persediaannya ke
atas kita, antaranya ialah ia akan mula mengikuti
kita sepanjang masa. Akan terjadi malaikat maut
ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan
jika ini terjadi, mereka yang terpilih ini akan
merasakan seakan-akan bingung seketika.
Adapun malaikat maut ini wujudnya cuma seorang
tetapi kuasanya untuk mencabut nyawa adalah
bersamaan dengan jumlah nyawa yang akan
dicabutnya.


Tanda 7 hari
Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada
mereka yang diuji dengan musibah kesakitan di
mana orang sakit yang tidak makan secara tiba-
tiba ianya berselera untuk makan.


Tanda 3 hari

Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian
tengah dahi kita iaitu diantara dahi kanan dan kiri.
Jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah
kita selepas itu supaya perut kita tidak
mengandungi banyak najis dan ini akan
memudahkan urusan orang yang akan
memandikan kita nanti. Ketika ini juga mata hitam
kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang
sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini
dapat dikesan jika kita melihatnya dari bahagian
sisi. Telinganya akan layu dimana bahagian
hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam.
Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-
lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.


Tanda 1 hari


Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana kita
akan merasakan satu denyutan di sebelah
belakang iaitu di kawasan ubun-ubun di mana ini
menandakan kita tidak akan sempat untuk
menemui waktu Asar keesokan harinya.


Tanda akhir


Akan berlaku keadaan di mana kita akan
merasakan satu keadaan sejuk di bahagian pusat
dan ianya akan turun ke pinggang dan seterusnya
akan naik ke bahagian halkum. Ketika ini
hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah
dan berdiam diri dan menantikan kedatangan
malaikat maut untuk menjemput kita kembali
kepada Allah SWT yang telah menghidupkan kita
dan sekarang akan mematikan pula.

Sesengguhnya maut tetap akan mendatangi setiap
makhluk yang bernyawa tanpa diduga waktu
ketibaannya...

wallahualam...





. love at the first blush .

5:28 AM ---
Asalamualaikum.

Hah, lately ni kan saye slalu tulis entry about LOVE kan? well.. saye unn ta taw nape. Haizzz.. rase dunie ta adil laaa... huuuhhu. Saye unn nak rase LoVe At ThE firSt BlUsH ~ huhu. ape nak uwat. Belum tibe masenyer lagi.

Hah, cukuplah mukadimah pepanjang tuh. Sekarang ni nak citer something. Citer pasal tajuk yang ade kat atas tu hah yang wane purple2 tuuu.. Adalah sorang girl ni. Name dye Qalisya. Well, dye ni memang tak pcaye ngan cinte. And anti giler an  laki. (Actually amek citer ni dari akak angkat sendiri kekeke! *same sepicis an saye, suke 'lap-lap' setory ni ~ heee ! ^_^")

Entah macam mane, time tu dye ngah jenjalan kat mp . Eh entah, dp kowt. Pastu kan, tetibe time dye ngah jalan uw, dye tersadung menatang ape entah. Dye terjelepok jatuh. Time tuh kan dye boleh jadik tak pakai 'kain kecik' Huhu! paham?? dye cakap an saye ape aww..

"Time tu kan nis! akak langsung tak pakai underwear" Saye dah nak ketawe dah time tu, tapi takut dye kecik aty, saye tahanlaa..

"Abes tu kak?"

"Akak ingat tak de sape kat belakang. Bangun2 je... Rase nak buno diri! ade sorang laki diri kat belakang akak. Siap nak tolong akak bangun. Akak time tu pk dye dah nampak......." Akak angkat saye uw dah tutup muke. Malu seyhh cam tuh! OMg ~ yang tak boleh blah , yang dye dok tak dok duduk kat blakang akak angkat saye uw nape? Ceit!

"Lepas tuh??!"

"Dye tolong akak bangun. Dye kate, umm. ok tak ni? nak saye dukung?" Tanye laki tuh.  Akak saye kate mule2 memang dye dah nak cepuk dah laki tuh haha. Tapi bile tengok muke dye yang sweet dan bukan hensem trus tak jadik. Hah! time tu laa dye start suke laki tuh.

Yang paling bagus nyer, dye ley jadik angkat number akak angkat saye dengan merampas enset akak saye. Bagi akak angkat saye, its ok. Tapi bagi saye tu tindakan yang agak kurang ajar. Hehe! saye tak suke ngan laki yang suka bersikap tidak sopan dengan girl. Sweet sane sweet sini. Bak kate orang, only the brave man je dapat girl hot. tapi bagi saye, berani tu ada had. Kene belajar hormat perempuan. Haritu kat bazaar ramadhan , ade sorang pekedai ni cakap cam ni ,," Dek.. nah bau ketiak abang. Wangi!" Perghh. rase nak tenyeh je kuah ayam percik tu kat dye. Haha! *mood jaat.

Sejak dari hari tu diorang ni keep in touch tapi tak pernah jumpe. Just kat fb. Ke twitter ke. Tu je.  Tup2 laki tu mintak alamat akak angkat saye. Akak angkat saye kasik sebab laki tu cakap dye nak hantar hadiah untuk bufday akak saye. Well , akak angkat saye uwh ta nak jumpe kene laa post. Ok ape. Kalau tak jumpe slalu bawu tak muak kan?

Tetibe mase hari bufday akak angkat saye uw, ade banyak kete masuk uma dye. Terkejut chimpanzi dye. Mak dye suwo dye masuk bilik. Tetibe mak dye masuk cakap.

"Ada orang datang meminang. Name dye... hurmm. Re... Ree..."

"Rehan?????!"

"Hah! rehan! Hah, mak dah tengok dah budak tu. Mak suke laa.. comel lottae gituu." Haizz,, mak ngan ank same je dyeowang ni. Yang akak angkat saye ni terime dengan banggenye. Dye kate, sape tak bangge ade orang ak meminang.Haha. ye ke? Malas nak pk. Kecik lagi.. hehe!

Last-last  dyeowang kawen. Laki tu jenis yang pemalu yang teramat. Tak bertegur unn an saye. Akak angkat saye kate dye memang cam tu. Ok laa.. tak de laa  dye cari ppuan laen. Haha.

hurrmm. macam best kan love at the first blush or love at the first sight? Huhu. ok laa. sampai sini je entry kali ni. Huhu. entry selepas ni saye nak citer pasal orang mati. Hehehe! dye excident teruk! tapak kaki dye tertinggal kat pedal minyak motor. Giler! darah dye cam sirap.. hiuuu ~ *pengsan* hahha! ^_____^  k babai. Anyeong!


.something about GIIRL that boy should know .

9:29 AM ---

Asalamualaikum. 

Hurrmm hari ni nak citer pasal personaliti girl yang lelaki patut tahu. Tetibe je nak tulis entry ni sebab baru baru ni  adalah sorang girl ni dye rase kecik aty giler an pakwe dye. Well. saye unn penah kene actually . Huhu. Sedih. Ok lah, tanpa mukadimah bebanyak, kite cecite ye..? 


Girl anti lelaki kedekut
Ade sesetengah boy , suke mengkudekan girl. Toksah amek contoh jejauh, jiran saye je. Dye ni kerje sambil study, tapi , bukan dye yang topupkan awek dye, awek dye lak yang topupkan dye. Padahal awek dye ni bawu sekolah menengah. Awek dye sabar sebab dye ni hensem. Tapi entah macam mana entah,  girl tu jumpe yang lagi hensem.

blur tahap gaban !

2:14 AM ---
Asalamualaikum. Hurmm.
           
                 semalam ke 2 hari lepas , tetibe je Afreena anak pak jefri nak tolong saye btugas. Saye amek kesalahan dak2 yang datang lambat. Penat! ade yang melawan laen, yang nak pukul laen yang nak bom kite unn ade. Haizz ! tension, tapi saye suke buli dak-dak uw. kekek! *pengawas jaat.* 

                  sorry la, lately kan , busy sangat, entry unn dah berlapuk dah. haha! hah! citer balek pasal tadi. gupe-gupenye, kawan saye sorang ni, nak tolong saye ade makne. Bawu saye pasan time tuh, kat situ ade bias dye. ceit! cemetot punye budak. =,= , ingatkan dye tolong ikhlas. haha!
                  Die unn tolonglah saye dari awal sampai akhir. Tibe je kat bias dye, bias dye tak pandang-pandang atas. Sibuk belek ape ntah. Saye tanye la. " tengok kuku." Dye buat tak tahu. Saye ingatkan suare saye yang pelahan. Saye cakap lagi. "tengok kuku!" Dye buad tak tawu je. Pergh. time tuh rase nak cepuk je dye. kekkee! *mood kejam.

                   Saye tak putus ase laa. saye tanye kan lagi." tengok kuku!!" Bawu dye pandang atas. (dye dalam keadaan duduk) pastu dye boleh jadi cakap ape aww..." kau cakap an aku eh?" rase eeiiihhh! nak bako je dye nih aw. tension kalo tanye budak-budak yang blur ni. macam mane laa afreena boleh suke dye. aigoooo~~

                    " Ye laa.. aku cakap an sape lagi ?" Sye cakap camtuh sambil tengok jari dye kat peha dye. Tetibe dye pandang BUTT dye lak. dye kate. 

                     "mane aku tahu kau cakap an aku.kau pandang bawah je. "

                    "kau pandang ape?" Hiuuu~~ susah tol. Saye cakap." aku pandang jari kau le sengal."

                     pAs dye tunjuk jari dye n stokin kitorang terus blah. Tak penah jumpe orang se loading dye. First time le ni kowt! Nak kate orang, saye un loading gak sometimes. Tapi tade laa sekronik dye~ keke! sorry finaa dolphin, aku kutuk BIAS ko~ kekekekke! peace! >___________< 

                    

Bola~ bola ~ bola~

7:46 AM ---
Asalamualaikum macam byase~

              TENSION BETUL !  Mampuih arr tadi. Malaysia nyer keeper terbaek. Knape tetibe je harimau malaya jatuh huh? orang tuh yang lawan kite yang TENSION! HUHU~ tapi memang salute laa kat keeper malaysia. Tengok kat muke buku tadi sume ngah tension malaysia dah kene 1-1 an singapore. 


              yang singapore pulak asyik nak lelambat kan mase. Tak puas hati tol. balek-balek muke dyeowang je yang cedera. Malaysia saket unn bangun sendiri. ade mintak mende alah yang wane oren uwh? yang peliknyer, sampai ujong padang, dye bangun and boleh senyum-senyum rase nak cepuk je sengsowang. huhuu!! saket tol aty~!!


              Korang saket aty tak? harimau malaya dulu bukan men best lagi. Kenape tetibe je merudum? and! kenape tk de ahli-ahli lame cam sabri ke dan lain-lainlah. Mr Gopal uw dah amek terlalu banyak risiko dengan menemptkan pemain baru! tengok? ape dah jadi?! wat rusuhan kang? keke! >_________<
   
               cEB bek saye tak p kat sane. Kalai saye p saye ingat, saye orang palenk banyak laser mate dak2 singapore~ kekekee! *mood jaat nih!* sejak bile saye minat bola pun saye tak tawu. Nak lepak kat mapley, jaoh, terpekik terlolong lah kat uma je. hahah! asal gol je, lari satu uma. keeke!
    
               rasenyer, lepas ni kalau harimau malaya menurun, kurang le siket demam bola saye nih~ hehe! Anyway, tetap sokong Malaysia punye team! yeahh yeahh! *angkat tangan macam saye kalau anda setuju. jom like gegamai meyh~ kekeke! =) 


              *Kite bako ~ kite bako! (gaye usop wilcha ) hahha! ^___________^


ni hah pic harimau malaya yang saye suke ~~ hehheee!








gOod wOrds from samy vellu~ * laughing hhehee!

11:53 PM ---
Asalamualaikum.. ~ hah~ korang bace laa.. tengok, korang ketawe ke tak~ hihi! ^_^

DS Samy Vellu finally and officially resigned from his post of the longest MIC President ever live, after leading the party for almost 31 years. The Malaysian Insiders has its story, here. Frankly, I will miss him very much especially for all his funny quotes he made all these years. Like what our Prime Minister said in the 2010 Barisan Nasional Conference, “We will miss DS Samy Vellu because he add a lot of color … sometimes a bit too much color”. Therefore, as a token of appreciation, I just wanna share his famous quotes ever made by the one and only, Samy Vellu.

1. Samy Velu quoted on Pos Laju:
"Besoh kirim, hari ini juga sampai"

2. On one TV news when he tried to say he felt very ashamed: 
"Ini prekara sangat memalukan saya dan kemaluan saya sangat-sangat la besar" 

3. Samy said in one of his “ceramah”:
"Kita akan bina satu jambatan wuntuk worang2 kampong di sini." Then one pakcik asked, "Datuk, sini takde sungai, buat apa bina jambatan?" And Samy gloriously replied, "Kalao takde sungai, kita bina sungai"

4. Samy's most favourite quote on the news for the decade is this: 
"Toll naik sikit, banyak marah saya. You worang ingat semua ini toll saya punyer bapah punya kah!”

5. During water crisis:
"Semua worang diminta jangan membuang aiyerr!" 

6. On social society's problem:
"Worang2 muda sekarang banyak suka hisap dade"

7. During blood donation's program at Sungai Siput: 
"Marilah kita semua menderma dare"

8. His welcome speech in most of his functions: 
"Selamat datang saudara-mara semua" (It should have been “saudara-saudari”)

9. During the height of the Al-Arqam's saga, he said in a press conference:
"Saya gumbira bahawa didapati tiada pemuda MIC terlibat dalam kes Arqam" 

10. At an opening ceremony for a new building: 
"Mempersilakan Datin naik dari pentas wuntuk membuka kain" 

And of course the world's greatest joke of all times: 

"Kita akan bina roket pigi matahari." One of the reporter responded, "Tapi Datuk, matahari terlalu panas untuk didekati." Samy replied, "Itu tade masalah. Kita hantar waktu malam"

There you are folks. For DS Samy Vellu, we wish you all the best!
 




All AboUt LoVe? !

5:10 AM ---
Asalamualaikum. 


       hAri ni saye nak luahkan ketidakpuasan hati.. Koz kan, skank ni.. mane je saye p .. mesty jumpe swEet couple! huhuu~~ sedey.. well.. ape un idop mesty dteruskan ann? an? hah.. smalam mase saye jalan kat tesco.. Time uwh sengsowang, kene dere p bli susu 10 tin~ hahha! ade promosi.. time uwh.. cian at saye! hhuhhuhuuuu! 

        Okay, berbalik pade citer asal.. Time saye ngah nak masuk kat main entrance dye.. saye terserempak ngan satu couple ni. pegang-pegang tangan .. Saye rase dyeowang bawu kawen utt.. bab kat jari masing2 ade cincin kawen.. Mesty anak orang berade kan? cincin unn ntah bape carat ntah.. *jelez!* 
Lebih kurang macam ni laa cincin nyer... tapi batu dye berlian tulen uwh.. bukan warne biru.. Hiuuu~ hah sambung balek.. Pendek kate, kalau sesape nengok dyeowang mesty jeles bab, dyeowang ni sweet sesangat.. alang-alang dah ade kat dalam mall.. ape lagi, curik2 le p kat bahagian baju.. heheh! mase ngah tengok satu baju ni, saye terdengar laa ade sorang girl ni cakap macam ni.. 

" Nak jugak! nah kertas... abang dah janji taw nak tuliskan untuk Sya. (kurang jelas part dye sebut name.. huhuh!)
" Kalau tak nak macam mane?" sorang laki lak cakap. Tetibe timbul satu idea jaat kat pale otak ni, haha! saye unn mengendap depa~
" Tak nak masakkan untuk abang malam ni.. makan dengan kucing sengsowang .." Eh ppuan ni.. ngade2 laks.. tapy, betulke yang lelaki suke ppuan manje? entahlaa~
" Okay2 give up!.. sayang pusing.." Yang husband nyer cakap.. Baru aku prasan yang couple due orang ni couple yang aku jumpe time kat main entrance tadi. Yang si husband ni tulis laa something kat atas tisu. Pen tu dye cilok kat atas meje petugas yang jage baju utt kat situ?haha~ men teke je..
        Tulis punye tulis.. Tetibe , laki tu suwo girl uw pusing balek. Dye kasik  tisu tadi kat wife dye. Wife de senyum je.. Really curious ape yang dye tulis!! Tapi saye tak dapat tengok ape yang dye tulis. Saye ni bukanlaa bionic woman~ hahah! So saye unn terus blah,bb couple tadi cam dah prasan saye kat citu jer? perasaan saye je ke? memang hampe tak dapat tengok ape yang laki uw tulis.! huhhu!
        Entah macam mane ntah, time saye nak bayar susu yang bertin2 uw .. ngan gule2 yang saye beli nak makan dalam kelas nanti... hehe! sempat! saye ternampak couple tadi unn nak bayar barang2 dyeowang gak. Saye ni hampeh siket, saye unn pindah kat blakang dyeowang.. Konon2 tunggu turn nak bayar laa ni.. padahal nak dengar ape yang dyeowang cakap.. huuhuh! 
        Dyeowang cakap bende2 yang tak penting unn.. pas laki uwh turunkan sume barang dari dalam bakul letak atas kaunter, dye letak bakul tadi uw kat tepi kaunter aw.. bab troli je yang boleh dibawe keluar.. saye ternampak tisu bergumpal-gumpal kat dalam bakul uw.. nampak kesan bertulis. Lepas je laki uw abes bayar.. saye cepat2 kuarkan barang yang perlu saye bayar letak atas kaunter.. Time saye buat2 nak letak bakul tadi, saye men cekup je tisu uw.. Saye genggam je sampai kuar dari tesco.Haha! dah ta de kije!!
         Lepas letak barang kat dalam but kete, bapak saye unn memandu laa ke destinasi yang seterusnye.. ahha! baru saye teringat pasal tisu kat tangan saye.. bile saye bukak.. saye tengok laki uw tulis citer pendek gupenye.. sweet gilerrr!

you: Why do you love me?
me: I have no reason.

you didnt like it 'n say

you: No. Give me a reason.
me: Ohkay... 'Coz you're beautiful, caring 'n attractive.

Girl was satisfied,
Then one day she got sick 'n look Terribly Thin, Pale 'n Weak...

you: Do you still love me?
me: Now that you're not pretty 'n attractive do i have a reason to love you?

Girl Cried...
The boy hold her hand 'n say...

me: Now you Understand?

"Love doesn't need reasons.
I Love You 'n still love you no matter what Happens.

Ade lagi nak ikutkan tapi saye tak dapat bace koz tisu uwh dah terkoyak kene peluh saye.. huhuhuh! Sedey je.. tapi kalao saye, saye simpan tisu uw bebaik.. ye laa senang dapat laa katekan.. Huhuh! tapi couple tuh.. memang same padan, same cantik.. yang girl tu daring siket laa.. tapi yag laki tuh nampak cam baek je.. hahah!
       
      Okay laa sampai sini je laa entry kali ni.. everybody deserve to love somebody and to be love rite? hahha~ hiuuu~ dah banyak kali dah jumpe kapel sweet dan bitter ni.. tapi yang ni paling sweet! haha! *Mood gedik * Bubbye my readers! see ya! komen aww! haha~ *desperate je bunyi~


kadang-kadang FACEBOOK boleh menyakitkan

10:55 AM ---
Asalamualaikum w.b.t. As usual sebagai pembuka bicare..
         Recently, i was hurted by my bestie.. in facebook. Honestly, its not the first time she did it to me.. Dah banyak kali dah.. tapi.. still.. saye ley tahan lagi..tapi bile tibe satu saat.. saye dah ta bley tahan, nak pandang muke dye unn saye tak nak kekadang.. sorang je yang paham saye nyer perangai ni.. huhhu! @http://satuharibulansembilan.blogspot.com/ .. dye ni cazen saye yang paleng baik.. saye sayang dye laa pendek kate.. always make me happy.. but sepatutnye.. kite lagi rapat dengan kawan2 tol akk.. tapi ade laa sorang kawan saye ni.. dye asyik kutok saye secare terang-terangan. Actually before this, saye tak pernah mara unn bile dye komen gambar saye  macam2 .. like "eh! pic ni burok laa! , eh... nis ko macam orang tue laa.." Kadang-kadang kecik aty sangat-sangat.. sampai nak block je facebook dye.. huhhu! mampuih laa! hah! ni buktinye dye kutok2 eh..

Hah.. dah buat salah,pandai nak mintak maap.. sedey arr.. tak penah unn saye lukekan ke kecutkan ke, aty dye, dye tak habis2 slambur dek dye je nak kutok2 saye. saye unn ade prasaan aww!! huh! Y^Y.. Try laa hargai saye.. Susah sangatke nak jage hati kawan? huh? Asyik orang je nak jage hati dye, hati saye ni?? sume wat tak dek dye.. Better diam dari mengutuk.. Tak bermaksud saye nak marah kalau sesape kutok saye, just kutok care baek boleh? saye boleh terime.. tak semestinye saye nak mara dyeowang kalau dyeowang tegur saye something yang bad pasal saye kat mate dyeowang.. Contohnye.. " nis.. Hurmm. pic ni tak striking sangat laa.. nis, pic ni tak berape nak cantik laa..." Kalau camtuh, tak de makenye saye nak mara dye! huhu~ tapi.. " Weh.. pic ko ni burok! . baek ko delete.. hodoh laa! " Memang nak kene laa jawabnye! huh! 

Okaylah.. sampai sini je laa saye berceloteh kali ni.. tapi satu nasihat kat 'dye' , tak semue orang suke kite.. tapi kite boleh buwat orang tuh suke an kite dengan perangai kite.. Tapi kalau perangai kite ni jenis yang suke mengkritik tak tentu pasal or kutok secare terang-terangan.. Memang laa sume akan marah kat kite.. so please.. ubahlaa sikap.. please.. Orang akan pandang 'kau' serong or benci kau kalau kau teruskan attitude yang macam ni.. Its up to you laa nak terime or tidak my advise ni.. Aku still anggap kau kawan.. tapi buat sementare ni jangan arr dekat ann aku..~ :'( 


hOSpItAl cOuPLe ^_^

2:48 AM ---
Asalamualaikum ~ pembuke bicare cam biase~ ^_^

            Hah! tadi time p hospital.. kitorang ( saye and akaq ) amek laa tempat kat depan tingkap lepas wat pendaftaran.. So kitorang boley nampak sume kete yang lalu lalang.. Satu, satu kete kitorang perhati. kebanyakkannya datang bawak anak laa.. nak buwat medical check up bulanan , termasuk laa Danish Harith my nephew yang cute miut~ heheh


Petomey kan? danish? heheheh! okay2 sambung citer.. kebanyakkan couple sume tinggalkan isteri dyeowang masuk dulu kat entrance hospital bab time tuh ujan, so ta de laa baby kene ujan tol tak? hah, yang si isteri ni, pergi laa mendaftar sementare si suami carik parking.

        Ape yang buat kitorang tertarik ary ni.. Ade laa satu couple ni.. Suami isteri ni cam sederhane je.. yang laki tak encem, yang ppuan un ta bape nak cantek.. Tapi, ape yang buat kitorang tertarik, sebelum si steri ni kuar dari kete, dye sempat salam tangan suaminya.. Yang si suami pun cium pipi n dahi si isteri. Syahdu kan? Bak kate orang kesrdhanaan amat penting dalam hubungan. So ta de laa ego ta kene tempat..  Ta semestinyer, yang si laki ni encem , dye boleh buat role dye je..

        Hah, smalam jugak, ayah saye cakap.. " perkahwinan ni adalah tuntutan komitmen sepanjang hayat.. bukan komitmen sementara.. " Stuju sangat..! eceh! cam orang tue lak! haha! tapi, saye admit, saye memang mengimpikan suami yang macam uw.. Ade ke lagi skank ni? Dengan arus global yang semakin deras ni membuatkan semua makhluk terkene culture shock.. Memang susah kan nak jumpe orang yang macam dyeowang.. Even paras rupa dyeowang kurang, tapi still boley loving macam tuh.. hahah! okay stop! kite citer satu lagi couple ni.. kali ni, perbezaan yang sangat ketare antare si isteri and suami.. Dah! kitorang dah ta de kije asyik memerhati couple je~ kakakkaaa!

         Okay.. Couple yang kedue ni.. entahlah.. yang si isterinyer.. *bukan tujuan untuk mengutuk ok?* humm.. berbadan besar, mate kecik tapi muke besar , bermulut tebal dan ade lekuk kat tengah2..  tapi , si suami pula..  peerh! pendek kate kalo dari segi fizikal nyer, laki ideal laa kut? hahha! entah.. kadang2 tengok cam encem, kekdang tengok cam manis lak muke dye..

         Part yang best kat sini , si suami nyer yang menjage and menyusukan anak dyeowang... Ngan susu formula..Yang si isteri ni  , ley pandang kdang2 senyum.. Haiz.. kire penyabar laa si suami ni kan? dah sayang laa katekan...

         Lepas tuh... Si anak ni unn meragam.. Si isteri ley cakap ape tau.. " dye ni kenape? hah? mama penat tahu tak??" Macam marah laa... Saye ley jadi perhati je... Konon2 bace paper, padahal skodeng~heheheh! Yang  si suami unn mule berang.. si suami cakap.. " ape yang penat nyer? dari pagi tadi baby ade buat ape?!" Jerkah si suami.. Hish3! kirenyer si suami uw penyabar giler kan? kan? kalau saye jadi suami.. aduss! panas baran laa kut saye ni.. ~ orang yang rapat ann saye unn teruk kene bebel~ hahah! cian kat dyeowang...~ ^_^  Pa tu, si isteri boleh diam je.. Terus pandang tempat len..

          Pengajaran kat sini, baby uw bukan tawu ape2.. dye ta de akal lagi, janganlaa bentak2 die macam tuh.. even saye ni ta bape nak suke bebudak.. tapi, saye tak sanggup pulak nak mara dyeowang.. stakat tegur2 tuh boleh laa.. janganlaa jerkah die.. tul ark?

           oppss! sedar tak sedar.. dah banyak dah saye tulis.. Sorry ye pembace~~ hhaha! okaylah.. sampai kat sini je laa entry kali ni.. t papehal,, kite jumpe lagi kat sini ya? heheh! bubbye! anyeong! ^_^

0nE fAmilY.. Itu tAngGapan Aku MaSe fIRsT tIme KiJe~

6:47 PM ---
First of all.. Saye nak jerit kuat2 sambil sepak 'kak liza and the gang' laju2! huh! Sebab ape saye nak sepak die.. jom bace lagi..

            Semalam.. time nak ambil gaji, maklumlaa kerja part time.. kene ambil gaji hari-hari laa.. Tetibe kan.. Diorang dah catat name saye awal-awal.. saye datang kol 12 balik kol 11 malam.. dye tulis kat citu, saye datang kol 2 balik kol 10 . APAK die eh!? rase-rasenyer terkinyam tak nak makan kasut skola saye yang tak dibasuh sejak awal tahun lagi tuh? ' maklumlaa pengawas.. kasut itam memanjang je~ ta yah basuh~ hehehe!'

Nasib baik Kak Acha ade.. dye kate.. " hey! die jangan nak mengada-ngada eh! saye ade kat situ, saya tahulah! " Hiuuu! kalau tak, mampuih gaji aku kene tolak.. tapi kire best laa dapat supervisor cam Kak Acha an Abg Jamil a.k.a boss or memel~ hahha! Sebenarnyer, kak Acha tuh orang yang paling ditakuti kat situ.. so ta de laa saye an akaq saye kene buli. Lagi-lagi dengan Liza yang cam ****  uwh~ tapi memang tak boleh blah  ar cakap.. dah laa makan gaji bute.. kitorang cam nak mati mengemop, mengelap meje , sapu lantai , hantar lauk , angkat pinggan , susun meje , lap pinggan, die boleh duduk je kat depan? huh? ! sape die? pastu bile dah nak abes, dye datang balek dapur, dye kene tanye, mana pergi, asal tak nampak? pAstu dye cakap ape aw... " aku jage kat depan laa!" Hallamak! rase-rasenyer.. kalau aku repot kat abg Jamil , teruk tak dye kene? keje situ bukan lame naw, bawu 2 minggu kowt.. agak-agak  laa nak kude2 kan orang..

               Hah! bile sebut pasal one family.. Itu laa perasaan saye mase hari first kerja.. entah.. tak tahu cam ne boleh fikir cam tuh.. mase tu, tengok semua orang kerjesame.. 'tak termasuk Liza and the gang' pastu boleh senyum2 kat satu same lain.. cakap2.. guwaw2.. usha2 `~ hahha! bestlaa pendek kate.. mse dinner.. sume still boleh tersenyum even penat sangat.. saye unn bile tengok dyeowang cam amek berat , tetibe datang smangat nak kije lebih rajin..

Mungkin pemikiran saye ni cam abstrak sangat.. tapi saye memang stuju sangat-sangat dengan pemikiran cam ni.. pendek kate kerje memang best! haaha! selain duet , duet , duet $_$ , jugak dapat pengalaman , gado sane , gado sini.. yang paling best, sume tak anggap saye cam budak kecik lagi... haahha! sengal lagi!

Last word.. * KAK LIZA , WANI , ENTAH SAPE LAGI TAH.. TAHU YANG DUE NI JE YANG MACAM HAPE..!  KALAU KO PIKIR KO DAH BAGUS KAU SILAP LAA... TAK PAYAH NAK BAJET BAGUS ARR POMPUAN.. ! *


* KaK d-Ja aNd KaK aChA, tErBaEK~ ^^ *

bende2 and impian yang aku nak capai sementare still idup~ ^_^

1:07 AM ---
 Asalamualaikum sebagai pembuke bicare.. eceh! skema laak aryni~ hiihhi! Arini, dah tak ade kije sangat-sangat.. so ingat nak share laa kat korang about my dreams yang wajib! dicapai sementare idup ni.. well... kate orang , idup lawannye mati tol ark? so slagi masih bernyawe.. biar laa ade cite-cite.. $_$ ~ hehehe!
       Selagi leh capai, capai ..alang-alang dah panjat tangge, biau sampai abes tol ark?
Sesat lakk ... oN the way nak capai cite-cite laa ni! hehhe!

 Hah! jom nengok list cite-cite saye yang murni-murni + evil ni hah! lallalaa..

number 1 ~ : DAPATKAN FT ISLAND nyer tiket konsert~ yay! * mood gewdik* ngeeee~ Well... memang terkinyam sangat nak ke konsert dyeowang.. ~ lorhh.. skali skale ta de salahnyer kan? kan? well.. sume orang ade minat masing-masing.. p/s: sape laa yang baik aty nak blanje ke konsert dyeowang ni?? save money~ ngeee!

Number 2 ~ : Mesti capai cite-cite nak jadik nurse antarebangse~ t , dapatlaa tengok parents senyum sampai telinge.. tape laa... dapat nengok dyeowang happy unn jadilah.. ta de salahnye kan ketepikan cite-cite asal demi dyeowang... at least biau dyeowang senang ngan kite.. bersyukur dapat anak cam kite.. sometimes.. tak semua bende yang kite impikan akan jadi kenyataan.. tapi biar mase dan usaha menentukan laa.. hope sangat, dapat penuhkan cite-cite yang satu ni.. tapi honest laa.. sape yang tak kecut nak tinggal kat luar negare sengsowang.. lagi-lagi kat Riyad sane.. hiuu.. tapi.. bak kate orang kalau angin tak de, takkan pokok bergoyang tol tak?

Number 3 ~ : Nak kumpul duet bebanyak n pakai kete Ferrari  yang sport uwh~ ke bugatti veyron ke~ haha! Adess.. tak moleyh tahan laa tengok ferrari merah sage..~ itam ke.. uyoohh! lagi-lagi kalo girl yang bawak.. heheheh! besh!
Uwaaa~~ dapat nih... ary-ary tido dalam kete je laa nampaknye~ lala!

 Number 4 ~ : Nak bukak satu company yang bername.. AVANT GARDE EVENT MANAGEMENT  yang mane, kat situ, sume ahli keluarge n kengkawan je yang bekerje.. plus kat dalam company tuh nanti.. lengkap dengan butik , spa , catering , fashion designer , interior designer , graphic designer yang menguruskan kad jemputan.. event management ni.. tak khusus kat majlis perkahwinan je.. die akan wat semua majlis. Hope sangat-sangat impian yang satu ni tercapai.. saye akan pastikan impian ni tercapai! fighting! dalam mase yang same, selain C.E.O kat situ , saye akan menguruskan bahagian rekaan dalaman.. or maybe, C.E.O tu ayah saye, okaylah tu ek? ta de laa banyak sangat kerje nak wat~ heheh! interior designer : nazatul hanis bt mohamad nazmi.. wow! besh! heeeeheh! banyakkan kerje yang nak dilakukan bermule dari sekarang?




Number 5 ~ : Nak ade rumah sendiri yang secantek ni~

Aryniey nyer kejutan yang melande~~ hiuuu!! Y^Y * juraian air mate ~

5:09 AM ---
Walaaaawwweeeeyyyyhhh! aryniey.. giler arr... memacam kejutan yang melande...~ siket je lagi nak masuk hospital kelemahan jantung~ hiiuuu! kalau skali lagi dapat kejutan cam ary ni tak tau laa nak cakap ape~ hiyyyaakkk! haniz fighting! keke!

okay2 kite cite pasal kejut-kejutan ary ni kayh? hehe!

  ==> dapat sejarah lebih dari jangkaan tuh!!! wo0w! exam sejarah dari >E< bertukar jadik >B< ! wO0w! siket je lagi >A< kan? kan? kan?? bdak tak pandai laaa katekan~~ sayu je naseb~ hahaah! naseblaa.. mampoz tak layan~ * evil laugh *

  ==> tetibe miss tan kasik paper bi satu... and guess what!? hehehhe!! tak yah guess laaa.... dapat the highest  mark ~ lalalalaaa~~ rase cam terbang daaah time tuhh~~ kakakaa~ *happyyyyyyynnyyeerrrrr~!!!! * terlebih excited lak.. kakakakaaa~

  ==> hah! ape lagy... semalam kan? kan? kan? nak taw tak? nak taw tak?? eh!! dye ni kan! aku syekel kang! hahaha!~ sengal laaa saye ni! heeee! semalam.. sebab overdose nyer pasal.. tertidur sampai 15 jam! wo0w! actually.. time kol 8 malam tu dah sedar kejap.. tapi bab overdose... lalok siod time uwhh~ perghhh! kepale dah macam trawang2 dahh~~ haha! * ketawe seth tan~ hehehe  !* mase ibu saye cakap saye tidoq selame uwhh! giler arr... siap jatuh katil dahh~~ hahah~

  ==> hah! ape lagii... time pagy tadi.. mase aku melangkah je masuk kat skolah... aku dikejutkan dengan 'scandal ' yang menyaketkan aty! huh! time nak ambek , time tak nak buang! laky jenis ape uwh? huh! nyampah! nyampah!nyampah! hiiuuuu~~  dye kate... " smalam nampak tak abang kat blakang surau? hanis bertugas kat blkang surau kan?" Aku jawabkan dengan jelingan je~ weeeeee!! suke! suke! suke! kahkahkahkah! ~ jahat nyer~ >.<

  ==> Hah! ade lagi.. kali ni major shock! aku tak sangke unn... mase last tadi b4 balek... aku dipanggil ngan cekgu jasmi.. selaku guru kaunseling kat skola kitorang.. aku ni faham.. faham je laa... name je pengawas.. tapi perangai macam kemawas! hahha~~  Dedau je time uuwh... sume dah pucat muke.. yang mane kene panggil laa... tetibe.. diorang cakap... wehh! korang yang aku panggil name ni sume dah jadik pelajar target 8A PMR... actually rahang tadi dah jatuh daahh... bab terkejut yang amat... tapi seb bek sempat betulkan balik~ hehhe! >.< .. tapi.. aku rase tak adil laah... bestfriend aku lebih pandai dari aku... kenape aku yang dapat? rase bersalah sangat.. aku tak sanggup nak nengok muke diorang.. Ya Allah.. Kau kuatkanlah hatiku.. Hiiiuuuu...

         Lastly , kan dah nak cuti ni.. hehhhehe! aku ingat nak carik kije part time.. ley dapat side income time cuti panjang ni... dapat laa aku beli kasut idamanku~ *high heels * heheheheh! o'yeah! suke2~ mintak2 laa gaji dye banyak.. loaded siket.. maken banyak duet semakin kronik laa penyaket gile duet aku ni~ hahaha! $_$ kchingg! (money , money , money !) Kan? kan? kan? sape tak suke duet~ hehhee!

          Kayh laa... sampai sini je laaa oden berceloteh yerr? dah tak terlarat dah tangan ni menaip~ pale pown dah mereng balik~ hah! anyway! sape yang minat korea uwhh... ft island dah kuarkan lagu baru! tajuk dye hello hello! superb! suke! suke! suke! hahahha~ haniz yang sengal ingin manarik diri dari sini~ enjoy okay? ngeee~ ^^ anyeong~ goodbye! bye bye~ !  arrhhhh~~ sedihnyerr nak out~ tapiii........... bye!

my all by mariah carey lyrics~ best!

4:32 AM ---
I am thinking of you 
In my sleepless solitude tonight 
If it’s wrong to love you 
Then my heart just won’t let me right 
Cause I’ve drowned in you 
And I won’t pull through 
Without you by my side 
I’d give my all to have 
Just one more night with you 
I’d risk my life to feel 
Your body next to mine 
Cause I can’t go on 
Living in the memory of our song 
I’d give my all for your love tonight 
Baby can you feel me 
Imagining I’m looking in your eyes 
I can see you clearly 
Vividly emblazoned in my mind 
And yet you’re so far 
Like a distant star 
I’m wishing on tonight 
I’d give my all to have 
Just one more night with you 
I’d risk my life to feel 
Your body next to mine 
Cause I can’t go on 
Living in the memory of our song 
I’d give my all for your love tonight 
I’d give my all to have 
Just one more night with you 
I’d risk my life to feel 
Your body next to mine 
Cause I can’t go on 
Living in the memory of our song 
I’d give my all for your love tonight 
Give my all for your love 
Tonight 




* Even lyric dye len macam siket... tapi.. memang superb! lagu ni.. heheh! maklumlaa... lagu dye ni melewey... siket.. eh! tak! banyak! eh.. ciket! eh banyak laa! siket! banyak! siket! banyak! * gado an diri sendiri~ huhuh! T^T**

~ideal type of boy for girl~

9:33 PM ---
boy for girl


first.. Boys must know.. girl tak semestinye ukur korang melalui paras rupe korang... okay admit.. ade laa siket .. or segelintir yang ukur dari paras rupe.. tapi tak sume.. banyak kan skank korang dengar.. laki encem ni suke pukul pompuan.. tapi seriously.. ni bukan cik haniz yang cakap keyh? dengar- dengor orang cakap je~ haha! so yang mane rase encem uwh.. try to be a perfect guy... jangan gunekan kehenseman tu untuk jadik kaki perempuan.. jangan permainkan prasaan dyowang.. jangan gune pakej yang ade semate2 just memain ngan dye.. bak kate orang tue2.. habes madu sepah dibuang rite?
well,, saye percaye.. ade gak yang baek.. tol ark? tak semestinyer dalam setandan pisang tu sume baik.. mesti ade yang dah busuk. t korang nak carik wife korang carik yang bek2 jugak tol ark? t saye admit, bukan sratus peratus salah korang.. kalau girl tak layan tak jadik gak~ ==" hiuu~

okay! berbalik kat citer sebenar.. merewang jaoh dah~ haha! ~ hah! ni senarai lelaki ideal untuk girl.. bagi pandangan girl laaa~ entry kali ni merapu btol larr~ haha~

=> Caring
=>Giler-giler *tapi tak kronik laa~ * 
=>Sweet
=> tak suke memakse. *tapi sometimes.. girl akan pk boy sayang sangat kat dye haha! pelek je*
=> cemburu? ntah.. bagi sesetengah girl.. cemburu tu penting . bab nak taw.. laki tu care tak pasal dye?ntahlah.. no comment~ haha!
=> Encem < tapi segelintir je kut yang tak pntingkan rupe paras.. janji aty baik .. tapi tipulaa kalo girl tak tertarik ngan laki encem tol ark? haha!>
=> Tak tinggal solat.. * gerenty girl suke * hahah!
=> tak banyak songel.. bagi girl.. laki camni susah nak dibawe berunding ~
=>cute ..
=> manje.. tapi bagi saye.. saye tak berape  gemarkan lelaki manje.. saye suke yang bermuscular siket.. sebab saye akan masuk kan golongan laki manje ni kat dalam golongan laki gedik~ huhuu~ sorry~
=> Yang tegas.. tapi janganlaa tegas sangat.. takut girl lari~ haha!

Hurrmmm.. Tu je laa kut~ ta yah bebanyak~ tol arrk? heheh! kang ade yang masuk hospital bahagia semate2 nak memenuhkan kuota ni hah~ hahah!

Huurrmm... extra information ..
~just be ur self.. jangan berpure2 laa.. jangan buang diri yang dulu semate2 nak usha girl.. kalau girl tu sayang kat korang.. dye akan terime korang seadenye.. dont worry laa.. pandai pikat sudeeh~ tu je sifir paling senang~ 


P/s : Soorrry! kalau entry kali ni menyakitkan aty boy sume kayh? just pandangan je~ keke! ^^

cermin mate abang yang cantek! heheheheh!

11:56 PM ---
tengokk laaa pic-pic ni yeerr~ hhehhe! ley jadik naak kuar turon town pakai cermin mate laki? kekek! ta pe laa~~ tapi memang besh pakai cermin tuh~ heheheh!









Uwwaaaa!!! 

best gilerrrr pakai cermin mate gupe2nyer~ heeeee! * jakun* hahahah!

anak buah yang memeningkan~ hahahha! ^^

2:19 AM ---
 Umm.... semalam.. time kitorang tengah duduk-duduk kat family hall.. sambil layan novel and mesej..

kitorang pun nampak ade cekelat kat atas meje.. kitorang pun ape lagi.. sambar laa cekelat uwhh.. tetibe ade sorang anak buah aku ni nampak.. dye kate.. 
" Nak jugak...." Kitorang ape lagy... lari arr jejauh.. hahahha! aku ngan akak aku ta bley blah ktawe... 
kitorang boleh jadi lari kat dalam tandas... ingatkan dah selamat.. tetibe, dye cekak pintu tandas ... 
mak aii! terkujat aku.. *jantung dah lari keluar...!
" Nak masuk...." Dye cakap pelahan... terus aku ngan akak aku ketawe nak mampus..! hahah! sengal tahap gaban dehh.....! hahaha! 
Pastu kitorang terus speechless.. kitorang  biaukan je masuk... kitorang ketawe sampai kejang perut...
Patu dye tetibe tanye.. 
" akak.. akak dah kahwin kan?" Akak aku jawab..
" Haah!" Pastu dye kate..
" Kenape akak nampak macam anak dare?" 
"hhaha! akak ni comel kan?" Aku tanye dye.. dia menggeleng.
" akak ni ta comel tapy macam anak dare tue! hahaha!" Nak maty aku ketawe.. sampai jatoh sofa! patah pinggang dehh.. 
" akak... Nak cekelat..." Ingatkan dye dah lupe.. gupe2nye tak.. akak aku  cakp ape ntah.. terus aku ketawe tergolek2! last skali anak akak aku bangun dari tido and nangis. 
huhuhu! bermulelah sengsare aku time tuh bab kene tidokan balik anak buah aku! huhuhhu! cian siod!
" Akak anak dare tue eyyh?" Dye tanye lagi.. Darpd nak nangis terus ketawe cam nak mampoz! hahah! anyway best gak kan dapat anak buah yang happening plus gedik cam dye? tapy sometime pedap gak! sakit aty giler! hahaha! 
" Akak baru 15 sayang oiii!" 
"Hah! anak dare tue laa tu..." Adeesss! penin nak jawab..
bak kate usop wilcha pun..
" Kite bako! hahah! " Sabo je laaa~ =,=" 
hiuuuuu.... akhirnyer dye balik pun ke dunie asal dye kat perak.. lalame kat sini ,, silap2 korang jumpe cik haniz kat hospital bahagie.. hahahha! 
the end laa entry wat kali ni.. enjoy!
bye followers ku yang cintai...
terbaek!


picnic ya'll! ^^

11:11 AM ---

 last saturday.. kitorang n family p melawat pantai sat.. wohh! lame tak menghitamkan kulit... tengok.. pic kat atas ni pun dah itam~ hahah! lantak arr... mamp0z tak layan~ heheeee! okayh~ biar saye cecite dari awal ye... sebenarnye... banyak pic kitorang kat dalam kete.. tu yang tak bape nak ' ok ' post yang kali ni.. well.. anyway.. haniz kat sini  nak cite ye! heeeee!



umm... pic ni diambik time sebelum p pantai.. well time ni tunggu abang tak kunjung tibe... berasap pale ayah.. nasib  baiklah tak berapi.. hhahah! time tuh dah ta de kije sangat.. tu yang wat selfcam jap... terbang tudung den wat sehari! uhhhuuu!! *konon2 insap... hahhha!

time ni pulak.... eceh! ahhaha! eksyen siod! hehheeh! nasiblah.. janji eppy betul tak? time ni pun same, belum btolak agy.. time ni suhu ayah dah.. ermm... 40 darjah celcius kot? i guess~ LOL ~ >.<

hurrmmmm! kebosanan thap gaban! hahhaha~~ muke pun toye je.. ~~ ^^~~

adessss!! nampak sume parut yang tercicir kat muke! malu! tapy enterprem punye pasal,, kite redah .. hahha! lately ni banyak entry kat sini dah tk macam dulu... so.. enjoy taw? hahha! ^^

besar siod wa punya kakik~ hahahah! *ta tau malu nyer budak~ heeeeeeee! :)

wahhhhhh! ayunyer~ eceh! hah! lupe! time ni abang haniz still ta blik2 agy... cian kat ayah and ibu.. ayah dan ibu... ayah dan ibu..  engkaulah permulaan kami.... lalallaaaa~~ *ok stop! kite sambung cite balik..


Hah! time ni lagi sepuluh minit lagi nak bertolak.. well tak habis2 selfcam.. sedey korang bile bace kan? kan? kan? huhuhu!

wohhh~~ *no comment~ ^^

hah! this is my lovely sister and danish! my niece! heeeeee! me like! ~~ ^^ ~~ 

danish kate... hah! kite bertolak sekarang! oyeah! setelah berbuih ketiak menunggu, akhirnya bertolak jua! yeyeyeyeyeyeee! ^^ *mood gedik~


tengok betul2 pic ni.. nampak tak muke dak tu kat cermin? heeeeeee! suke3!! <3 ~hahah!

haha! PM! ( Pakcik Manje) hHhahaAHAH! gelaran yang kitorang beri sejak dia ada anak buah ni... cian kat dye.. tue sebelum umor.. Time ni kitorang  dah wat keputusan tinnggalllkannn abang haniz! yeah! hehehehe! rehat sehari dari tengok muke dye~ lalala~

hufffff! pantai ngan uma haniz memang jaoh... so dah buhhsan ni! heeee! tu yang snap pic sat..~

i like this pic for no reason~ heeeee! -W-

gabaknyer senyum! hahaha!


say cheeessssss! ^^

muke danish dah buhsan kerane terlallu lame terperap kat dalam kete..~ ahha!

ahhhhaa! gottcha! danish! agak2nyer dye dah besau encem tak? mintak2 encem~ hahah! * mood gatal~ ekkeke!

hahhhhh! mate yang menunjukkan sesuatu yang buruk akan berlaku! *danish murka~ hahahah!

 
mulut itik... lately ni kitorang ade terbace tentang 25 perkare yang dibenci laki.. salah satunye...
" ko pose dalam fesbuk ko dengan mulut itik! kau pk cantik sangat ke? shit arr.."
ehhh! sesuke aty je nak kutok kitorang.. anyway.. kanak2 .. "dont try this at home.." hahha! LOL ~ 


=D

iKan! Baru mendarat atas pale aku~ hahaha! sebenarnyer yang macam ikan uwhh.. akak aku~ agagaga! * sengal lagi adik aku snap~ hahah!

adess! terdedah segale spare tyre~ hahaha!

mulut ta bley blah .. hahah!

 danish ngah wat perjanjian persahabatan ngan miow kat blakang uwhh.. hahha! dye kate dye tengah wat agreement lah ni! hahah!

alahai! * danish~ would you marry me? heeeee!
gatal shiod! hahaha!

adeesss posing maut leerr! ^^

 peace dan kami memang tak dapat dpisahkan~ hahaha! ayah yang bermuke gangster~ hahah.. bonzer kami nI ! ahahah! >.<


wahh.. masuk majalah libur ni,gerenty ta laku.. hahaha! posing giler maut ~ p/s : sorry ayah! hahah!

eppp! dah malam ke? ta de arr! ni sume ilusi! ya! ilusi! gune flash kut... adek aku kate.. time aku ngah makan lerr ko nak amek gambar..! >.<

and finally.. model yang ditunggu2 hheeeee! chek lon! yay! my grandma.. huurrmmm.. buhsan nampaknye~ tape2 time ni kitorang dah nak balik.. tu yang muke monyok semacam je...

pastu kitorang mandi kat tandas awam yang penuh dengan 'pembunuh' iaitu nyamuk and mandi and balik and tidur dan makan and tidur balik and pergi skolah~ hahah! aku je.. akak aku tak terlibat! p/s : waooooohhhh! muke dah itam dehh... jatuh maruah... bak kate aku pun.. " MampOz tak layan~ haha" Trademark tu.. kasar sikit tapy klakar lah kalau diucapkan.. btol kan? heeeeee!

The End .. 
Berakhirlah sudah cenggite chek lon yang panjang ni~ hahah! sengal lagi.. t bila senang haniz postkan entry baru ya? wait aw! *ngek ngok mood~