hOSpItAl cOuPLe ^_^

2:48 AM ---
Asalamualaikum ~ pembuke bicare cam biase~ ^_^

            Hah! tadi time p hospital.. kitorang ( saye and akaq ) amek laa tempat kat depan tingkap lepas wat pendaftaran.. So kitorang boley nampak sume kete yang lalu lalang.. Satu, satu kete kitorang perhati. kebanyakkannya datang bawak anak laa.. nak buwat medical check up bulanan , termasuk laa Danish Harith my nephew yang cute miut~ heheh


Petomey kan? danish? heheheh! okay2 sambung citer.. kebanyakkan couple sume tinggalkan isteri dyeowang masuk dulu kat entrance hospital bab time tuh ujan, so ta de laa baby kene ujan tol tak? hah, yang si isteri ni, pergi laa mendaftar sementare si suami carik parking.

        Ape yang buat kitorang tertarik ary ni.. Ade laa satu couple ni.. Suami isteri ni cam sederhane je.. yang laki tak encem, yang ppuan un ta bape nak cantek.. Tapi, ape yang buat kitorang tertarik, sebelum si steri ni kuar dari kete, dye sempat salam tangan suaminya.. Yang si suami pun cium pipi n dahi si isteri. Syahdu kan? Bak kate orang kesrdhanaan amat penting dalam hubungan. So ta de laa ego ta kene tempat..  Ta semestinyer, yang si laki ni encem , dye boleh buat role dye je..

        Hah, smalam jugak, ayah saye cakap.. " perkahwinan ni adalah tuntutan komitmen sepanjang hayat.. bukan komitmen sementara.. " Stuju sangat..! eceh! cam orang tue lak! haha! tapi, saye admit, saye memang mengimpikan suami yang macam uw.. Ade ke lagi skank ni? Dengan arus global yang semakin deras ni membuatkan semua makhluk terkene culture shock.. Memang susah kan nak jumpe orang yang macam dyeowang.. Even paras rupa dyeowang kurang, tapi still boley loving macam tuh.. hahah! okay stop! kite citer satu lagi couple ni.. kali ni, perbezaan yang sangat ketare antare si isteri and suami.. Dah! kitorang dah ta de kije asyik memerhati couple je~ kakakkaaa!

         Okay.. Couple yang kedue ni.. entahlah.. yang si isterinyer.. *bukan tujuan untuk mengutuk ok?* humm.. berbadan besar, mate kecik tapi muke besar , bermulut tebal dan ade lekuk kat tengah2..  tapi , si suami pula..  peerh! pendek kate kalo dari segi fizikal nyer, laki ideal laa kut? hahha! entah.. kadang2 tengok cam encem, kekdang tengok cam manis lak muke dye..

         Part yang best kat sini , si suami nyer yang menjage and menyusukan anak dyeowang... Ngan susu formula..Yang si isteri ni  , ley pandang kdang2 senyum.. Haiz.. kire penyabar laa si suami ni kan? dah sayang laa katekan...

         Lepas tuh... Si anak ni unn meragam.. Si isteri ley cakap ape tau.. " dye ni kenape? hah? mama penat tahu tak??" Macam marah laa... Saye ley jadi perhati je... Konon2 bace paper, padahal skodeng~heheheh! Yang  si suami unn mule berang.. si suami cakap.. " ape yang penat nyer? dari pagi tadi baby ade buat ape?!" Jerkah si suami.. Hish3! kirenyer si suami uw penyabar giler kan? kan? kalau saye jadi suami.. aduss! panas baran laa kut saye ni.. ~ orang yang rapat ann saye unn teruk kene bebel~ hahah! cian kat dyeowang...~ ^_^  Pa tu, si isteri boleh diam je.. Terus pandang tempat len..

          Pengajaran kat sini, baby uw bukan tawu ape2.. dye ta de akal lagi, janganlaa bentak2 die macam tuh.. even saye ni ta bape nak suke bebudak.. tapi, saye tak sanggup pulak nak mara dyeowang.. stakat tegur2 tuh boleh laa.. janganlaa jerkah die.. tul ark?

           oppss! sedar tak sedar.. dah banyak dah saye tulis.. Sorry ye pembace~~ hhaha! okaylah.. sampai kat sini je laa entry kali ni.. t papehal,, kite jumpe lagi kat sini ya? heheh! bubbye! anyeong! ^_^

0 comments: