0nE fAmilY.. Itu tAngGapan Aku MaSe fIRsT tIme KiJe~

6:47 PM ---
First of all.. Saye nak jerit kuat2 sambil sepak 'kak liza and the gang' laju2! huh! Sebab ape saye nak sepak die.. jom bace lagi..

            Semalam.. time nak ambil gaji, maklumlaa kerja part time.. kene ambil gaji hari-hari laa.. Tetibe kan.. Diorang dah catat name saye awal-awal.. saye datang kol 12 balik kol 11 malam.. dye tulis kat citu, saye datang kol 2 balik kol 10 . APAK die eh!? rase-rasenyer terkinyam tak nak makan kasut skola saye yang tak dibasuh sejak awal tahun lagi tuh? ' maklumlaa pengawas.. kasut itam memanjang je~ ta yah basuh~ hehehe!'

Nasib baik Kak Acha ade.. dye kate.. " hey! die jangan nak mengada-ngada eh! saye ade kat situ, saya tahulah! " Hiuuu! kalau tak, mampuih gaji aku kene tolak.. tapi kire best laa dapat supervisor cam Kak Acha an Abg Jamil a.k.a boss or memel~ hahha! Sebenarnyer, kak Acha tuh orang yang paling ditakuti kat situ.. so ta de laa saye an akaq saye kene buli. Lagi-lagi dengan Liza yang cam ****  uwh~ tapi memang tak boleh blah  ar cakap.. dah laa makan gaji bute.. kitorang cam nak mati mengemop, mengelap meje , sapu lantai , hantar lauk , angkat pinggan , susun meje , lap pinggan, die boleh duduk je kat depan? huh? ! sape die? pastu bile dah nak abes, dye datang balek dapur, dye kene tanye, mana pergi, asal tak nampak? pAstu dye cakap ape aw... " aku jage kat depan laa!" Hallamak! rase-rasenyer.. kalau aku repot kat abg Jamil , teruk tak dye kene? keje situ bukan lame naw, bawu 2 minggu kowt.. agak-agak  laa nak kude2 kan orang..

               Hah! bile sebut pasal one family.. Itu laa perasaan saye mase hari first kerja.. entah.. tak tahu cam ne boleh fikir cam tuh.. mase tu, tengok semua orang kerjesame.. 'tak termasuk Liza and the gang' pastu boleh senyum2 kat satu same lain.. cakap2.. guwaw2.. usha2 `~ hahha! bestlaa pendek kate.. mse dinner.. sume still boleh tersenyum even penat sangat.. saye unn bile tengok dyeowang cam amek berat , tetibe datang smangat nak kije lebih rajin..

Mungkin pemikiran saye ni cam abstrak sangat.. tapi saye memang stuju sangat-sangat dengan pemikiran cam ni.. pendek kate kerje memang best! haaha! selain duet , duet , duet $_$ , jugak dapat pengalaman , gado sane , gado sini.. yang paling best, sume tak anggap saye cam budak kecik lagi... haahha! sengal lagi!

Last word.. * KAK LIZA , WANI , ENTAH SAPE LAGI TAH.. TAHU YANG DUE NI JE YANG MACAM HAPE..!  KALAU KO PIKIR KO DAH BAGUS KAU SILAP LAA... TAK PAYAH NAK BAJET BAGUS ARR POMPUAN.. ! *


* KaK d-Ja aNd KaK aChA, tErBaEK~ ^^ *

0 comments: