kadang-kadang FACEBOOK boleh menyakitkan

10:55 AM ---
Asalamualaikum w.b.t. As usual sebagai pembuka bicare..
         Recently, i was hurted by my bestie.. in facebook. Honestly, its not the first time she did it to me.. Dah banyak kali dah.. tapi.. still.. saye ley tahan lagi..tapi bile tibe satu saat.. saye dah ta bley tahan, nak pandang muke dye unn saye tak nak kekadang.. sorang je yang paham saye nyer perangai ni.. huhhu! @http://satuharibulansembilan.blogspot.com/ .. dye ni cazen saye yang paleng baik.. saye sayang dye laa pendek kate.. always make me happy.. but sepatutnye.. kite lagi rapat dengan kawan2 tol akk.. tapi ade laa sorang kawan saye ni.. dye asyik kutok saye secare terang-terangan. Actually before this, saye tak pernah mara unn bile dye komen gambar saye  macam2 .. like "eh! pic ni burok laa! , eh... nis ko macam orang tue laa.." Kadang-kadang kecik aty sangat-sangat.. sampai nak block je facebook dye.. huhhu! mampuih laa! hah! ni buktinye dye kutok2 eh..

Hah.. dah buat salah,pandai nak mintak maap.. sedey arr.. tak penah unn saye lukekan ke kecutkan ke, aty dye, dye tak habis2 slambur dek dye je nak kutok2 saye. saye unn ade prasaan aww!! huh! Y^Y.. Try laa hargai saye.. Susah sangatke nak jage hati kawan? huh? Asyik orang je nak jage hati dye, hati saye ni?? sume wat tak dek dye.. Better diam dari mengutuk.. Tak bermaksud saye nak marah kalau sesape kutok saye, just kutok care baek boleh? saye boleh terime.. tak semestinye saye nak mara dyeowang kalau dyeowang tegur saye something yang bad pasal saye kat mate dyeowang.. Contohnye.. " nis.. Hurmm. pic ni tak striking sangat laa.. nis, pic ni tak berape nak cantik laa..." Kalau camtuh, tak de makenye saye nak mara dye! huhu~ tapi.. " Weh.. pic ko ni burok! . baek ko delete.. hodoh laa! " Memang nak kene laa jawabnye! huh! 

Okaylah.. sampai sini je laa saye berceloteh kali ni.. tapi satu nasihat kat 'dye' , tak semue orang suke kite.. tapi kite boleh buwat orang tuh suke an kite dengan perangai kite.. Tapi kalau perangai kite ni jenis yang suke mengkritik tak tentu pasal or kutok secare terang-terangan.. Memang laa sume akan marah kat kite.. so please.. ubahlaa sikap.. please.. Orang akan pandang 'kau' serong or benci kau kalau kau teruskan attitude yang macam ni.. Its up to you laa nak terime or tidak my advise ni.. Aku still anggap kau kawan.. tapi buat sementare ni jangan arr dekat ann aku..~ :'( 


2 comments:

naDya HazEeqA said...

i think i know who she is .... :-D

haniz_hamskey! said...

thank god you knew who that girl~ huhuhuhu! Y^Y