.something about GIIRL that boy should know .

9:29 AM ---

Asalamualaikum. 

Hurrmm hari ni nak citer pasal personaliti girl yang lelaki patut tahu. Tetibe je nak tulis entry ni sebab baru baru ni  adalah sorang girl ni dye rase kecik aty giler an pakwe dye. Well. saye unn penah kene actually . Huhu. Sedih. Ok lah, tanpa mukadimah bebanyak, kite cecite ye..? 


Girl anti lelaki kedekut
Ade sesetengah boy , suke mengkudekan girl. Toksah amek contoh jejauh, jiran saye je. Dye ni kerje sambil study, tapi , bukan dye yang topupkan awek dye, awek dye lak yang topupkan dye. Padahal awek dye ni bawu sekolah menengah. Awek dye sabar sebab dye ni hensem. Tapi entah macam mana entah,  girl tu jumpe yang lagi hensem.
Terus dye tinggalkan pakwe dye tanpe sebarang kate. Tapy yang macam hape nyer, laki ex-pakwe dye tu, cari laen and buad bende yang same kat awek baru dye.

Guy kene paham , girl ade angin nakal kekadang.Mcm korunk jgk. Huhu
Takkan ade girl yg perfect laa.. Sometimes kitorang mesty ade hati nak pandang laki ensem. Cuci2 mate. Tapi, kitorang tak de laa sanggup nak curang ke ape. So korunk kene paham laa.. Alaaa.. macam tak pernah ‘sweet’ girl lain padahal dah ade awek kan? Kan? Macam tu gak kaum ppuan. Okyh?

Lack of confident.
Masalah ni slalu blaku kat girl or guy. Tapi , ingat. Kalau sekali girl tu dah cakap dye suke kat korunk, cepat2 remove feeling ni. dsebabkan kegabra-an korunk ni, girl akan rase yg korunk ni mcm banyak berahsie dengan dye. Padahal, korunk gabra giler depan si dia. Huhu mesti ayat cam ni akan kuar. “ Rambut aku giler arr ary niey! Menyesal aku tak otter smalam.” Or  “Aduii. Time ni pulaklah jerawat nak tumbuh”. Or “Asal aku tengok muka aku cam jalan raya nihh?!” Betul tak?

Touching.
Kadang2 ade time , girl rase nak touching je. Maybe sebab masalah yang complex n tak dapat dselesaikan. Mase ni laa korunk kene tunjuk sifat caring. Kasik dia kaw kaw. Biar si dia terharu. Huhu. Tapi bergantung dengan jenis personality seseorang jugak. Kalau awal-awal dia bagitahu , kalau dia ada masalah dia tak nak cakap an sesape ke. Ape ke. Jangan kacau dia. Tapi kalau tak boleh cakap an dye , hantar mesej sudah. Hehe! Macam, “ yunk , love u. I’ll be by ur side always. Don’t cry okyh? Or im gonna bite u!” Hahh.. gerenty tangkap lentok nyer. Huhu.. pandai-pandai laa kawal keadaan. Okyh ? clear?

Suka dipuji.
Dah memang lumrah manusia suka dipuji betul tak? Kalau ada org yang tak suke kene puji pun, mesty tak banyak sedikit terdetik kat hati, yang dia rasa bangga. Tapi kalau korunk memuji just untuk usha dye n pujian tuh korunk lambakkan kat sume girl. Sah-sah korunK ni buaye jenis tembage. Koman-koman girl tu akan buad ialah menjeling korunk 360 darjah. Alaa.. macam burung hantu gituu~ keke! 

tak semestinya dengan duit korunk boleh beli hati dia.
Ada lelaki, dia sanggup kasik ape je untuk girl tuh. Tapi tup-tup girl tu tinggalkan dye. Padahal dah berjuta-juta dah dia habiskan duet untuk girl tu. (Bukan girl tu yang mintak. Dye yang bermurah hati atas dasar cinta punye pasal.) bile dye tanye girl tu kenape sanggup tinggalkan dia. Girl tu jawab." I bukan nak duit. I just nak attention dan kasih sayang from u. And I dah dapat tu semua dari kekasih 'gelap' I.' Waa! giler brutal dengan ppuan macam ni. Guys! better watch out ok? Nanti saye wat tuto cam ne nak tahu girl tuh men kayu empat dengan korunk okyh? ^_^ *aCtually dalam kes macam ni, tak boleh hundred percent salahkan girl. Guys kene pk gak ape yg korunk dah buad sampai girl tinggalkan korunk. Okyh?*

bercakap kasar.
Hah! ni memang penting. JANGAN pernah bercakap kasar dengan dia or korunk bercakap kasar dengan kawan-kawan korunk kat depa dye . Ni , contoh yang paling dekat saye jumpe. *Korunk bawak awek korunk p jumpe kawan2 korunk tetibe time korunk greet dengan kawan korunk uw korunk cakap macam nih depan awek korunk "Yo Bro! cib*i ko. Kan aku suwo ko call aku semalam si*l? Penah bab* aku tunggu ko semalam. Kau melan*ap eh semalam?!" Lepas tu dengan selambenye korunk senyum kat dia.* Wah! dah tentu2 dia rasa tak selesa dengan korunk n sikit-sikit si dia pasti akan menjauhi korunk. Alasan paling selalu macam ni." Sorry bie, kita putus. I nak concentrate dengan study. Kalau ada jodoh kita jumpa lagi ya.."  Hah. Time tu laa korunk frust menonggeng. (Kalau korunk cinta mati dengan si dia laa.) 

pukul
Kalau si dia pukul laki tak pe. Alaa.. pukul manje. Alahaii, gedik gituu.. ~ Tapi, sebagai lelaki, jangan pernah PUKUL dia! okyh? Sebab girl di jadikan penuh kekurangan. Setiap girl mesty kene ade lelaki yang boleh dia percaya. dimana dia akan rasa selamat bila dia ada kat samping korunk. Sekali korunk naik tangan kat dia, percayelaa.Semua kepercayaan dye akan hilang sekelip mata. Tapi ade kes, girl tu sampai dah nak separuh mati kene pukul. Tapi dia masih stay dengan lelaki tu. Kalau orang yang normal, dah tentu2 dia tinggalkan laki tu btol tak? Gupe2nye. Siasat punye siasat, laki tu gune minyak gune2. Hah. Amek kau sebijik! Ape barang usha awek gune mende alah khurafat tuh. Kan lagi bermakne kalau korunk dapat girl yang korunk suke tu care manual? Tak yah laa nak pakai shortcut2 ni. Sebab bukan tahan lame pun. Tak sampai setahun diorang kawen, girl tu baru sedar yang dia dah kene bomoh. Dye terus mintak fasakh. Hah! lastly laki tu yang macam nak giler mintak ruju' balik. "soRRy baby, abang dah taubat. Aku janji abang akan jaga baby baik2." asyik ulang ayat tuh je. Tensen aku. haha~ 

Bermulut celupar
hAH! ni satu lagi bende yang girl anti. Mane boleh tahan kalau si laki ni kutuk selambe derk je kaum ppuan depan awek sendiri. "Eihh! yunk, apa laa . Tengok laa ppuan tuh. Eissh! badan dah laa gemuk. Jongos pulak tuh. Hah. Tengok hidung dye. Wah. agak2nya ibu jari kaki bie ni muat tak yunk?" Kate si laki dengan menunjukkan ibu jari kakinya yang penuh dengan daki. Hissh! Dah lah tuh, lepas tu siap ada yang nak membandingkan awek sendiri dengan girl yang lebih cute." Alaaa chumell nyer dye... Hissh! suka laa tengok muka girl tu. Yunk, kenapa yunk pakai macam ni? tak class laa.. Baju kurung bagai. Cube laa pakai skirt macam tu. Kan comel. Wait. tak boleh-boleh, kaki yunk tak lawa. Kalau yunk nak pakai , pakai time yunk tak keluar dating dengan bie tau?" Hah! saye rase paling koman pun laki tu kene terajang. memang laa girl tu pakai baju kurung. Dah nama nak raya. Huhu. cUba elakkan dari bercakap tentang kekurangan awek sendiri ookyhhh? =)

hurm. Sampai sini je laa entry ni. Hope korunk dapat amek pengajaran. hah. Dah Bace? Meyh komen gegamai. Let me know about ur opinion okyh? Tapi , entry kali ni no offense okyh? ^_________^  *papai *

0 comments: