the cool versus pretty part 2~ >.< ~

10:55 PM ---
The cool vErSus PretTy part 2
 “ Humph… lately nikan.. pinggang yu ri macam nak patah pown ade gak..asal ekk?”
“ Hummm…. Yu ri penah jatuh kat memane akk?”
“ Time yuri junior kat sekolah kite tuh… yuri penah jatoh tangga sekali…sebab kene tolak.. time tu sume berebut nak pergi makmal computer… ape lagi ditolaknyer yu ri sampai jatuh…! Time jatuh tu… memang tak boleh bernafas arr cakap… cdey aww…”
“ Alalalalaaa~ don’t worry kayh.. maybe terseliuh je kowt..kan haritu yu ri kene rotan..”
“ By the way oppa… jangan buat macam tuh lagi taw? Taw tak betape risaunyer yuri..”
“ Alaaa.. tak pe lah…oppa akan buat ape-ape saje untok baby oppa ni”
“ Gatal!” Aku mencuit hidungnya dan berlari ke arah ibuku… lee hongki sangat pandai mengambil hati ibu bapaku ni ! so mereka da tak risau kalau aku keluar dengan lee hong ki ni! hehehe!
“ korang tak nak makan ke?” tanya ibuku ..
“ Umm… okay.. jom yuri! Kita makan! Yay! “ sambut lee hongki.. aku hanya tersenyum melihat gelagatnya.. dia memang mencuit hati ku sepanjang masa.. lebih kurang seminggu lee hongki berkerja di London,, aku adalah juga menegurnya supaya tidak membuat keluarganya risau tapi dia hanya buat endah tak endah ni’~ aigoo..apalah nak jadi dengan budak ni…aku cemburu dengannya kerana dia dah abis sekolah dan sudah berkelayakan untuk bekerja… aishh… aku pun nak cari duit jugak… tapi  mak aku takkan benarkan aku bekerja sendiri ni~ huhhhuhu! Tak apalah…
Eyh! Aku lupe nak makan jap…hehhe~

Umm.. lagi beberapa bulan je lagi aku akan graduate~ hehhe! Ley kerje! Yay! Tapi aku kene balik ke korea balik ni…cause company kat korea tak ade orang nak jage…adoi…macam mane aku nak berdepan dengan diorang ni?? huhuh! Maty aku…alahh.. tak pa lah.. aku bukan salah own…hehhe!
“ Syang! Termenung lagi!  Pk ape hah?”
“ fikirkan budak tu ler~ hhehe!” Jawabku pula..
“ O00oo… oppa taw …ni mesti pkkan oppa kan? Hhehe~ tyunk,,,! Saranghae~ hehe!”
“ Iyolah… oppa.. dah beli air mineral da? Kejap lagi kite dah nak berlepas… “
“ Oh… nah~ “
“ Thanks.. oppa.. yu ri takut ler..~ macam ade something jer nak berlaku…~ hhuhhuhh!
“ eyh! Mulut jangan cabuller! Adoi… ~ ta de pape nyer ley blaku kalau oppa ade..yay! heehhe! “
“ ceh~! Iyolah…”
“ oiyt.. dah nak berlepas lorh flight kite…palli!” Ajak lee hongki sambil menerik tanganku.. aku hanya menurut sahaja.. Tapi aku ade perasaan yang kurang baiklah… huhhhu~ ahh..ape-ape je lah..~

(incheon ,korea)
Wah!! Akhirnye aku datang kembali ke tanah air ku~! Yay!
“ Oppa! Jom kite pergi itaewon~ yu ri nak makan makanan arab lah kat situ..”
“ Jom! Umm… barang-barang kite tuh..oppa dah suruh butler oppa bawak balik..~ so kite just enjoy!! Yay~ “ Apabila dilihat balik…aku dan lee hongki seperti pasangan kekasih yang telah lama bercinta .. padahal baru lime bulan.. omma pun amat lah sangat merestui hubungan kitowang.. hhehe~ tuh  yang best… sekarang aku dah tak sangsi lagi dengan dia…  tapi aku masih tak tahan dengan perfume dia… ade sekali time kitorang tengah nak date.. dia terpakse jalan dengan aku tanpa memakai perfume ni..hahha! sweet sangat, baginya perfume sangat penting..! tapi kerana aku die sanggup berkorban~ yay!
“ Oh  oppa.. oppa tak pakai perfume lagi eyh? Eiiiyyy! Busok~! “
“ Busok ke??? Adoi… ni sume pasal yu ri lah ni…  humphhh yu ri asyik buli oppa jer lah…”
“ Allololoooo~ okayh..okayh.. oppa wangi jer lah.. hehe~ gomawo~ “
“ ne… chakiya… kiss  siket ley tak”
“ Oppa.. public kayh? Behave~”
“ marah ler tu~ hahhahaa!”
“ Nakal!”
“ Hhahhahhaa! Biase”
“ Suke oppa ekk? Umm.. esok dah nak masok skolah balik… oppa dah nak kene kerje… ummm… risau siket lah…”
“ Yu ri.. siapa kate oppa dah nak kene kerja hah? Oppa bakal jadi syudent balik kat sekolah lame kite tuh~ oppa tak confident lah.. tinggalkan yu ri kat situ sengsowang…  so oppa dah apply untok extend pembelajaran oppa kat situ~ yay!”
“ Yay!! Oppa ade~ sayang oppa..~ “ Aku mengucup pipinya tanpa dia sedari..
“ Oh! Bahagienyer~ skali lagi!?”
“ Gatal!” Kami gelak sepuas-puasnya lalu berjalan masuk ke restoran yang aku maksudkan…
          Hampir 3 jam kami menjelajah pasar myeongdong.. kami berpecah apabila masing-masing sudah menaiki kereta peribadi masing-masing…
Dia sempat cakap denganku supaya datang awal esok…~ aku hanya.. mengangguk…

“ Unni! Kitowang mintak maaf sangat sangat kat unni… kitorang janji takkan sangsi lagi dengan unni..mianeiyo..”
“ Umm.. ye lah..”Masuk-masuk sahaja dalam kelas… semua murid datang kat aku dan meminta maaf denganku…aku dah tawar hati da dengan diorang.. aku dengar cerita.. jangkeunsuk dah dibuang sekolah.. umm…bagoslah… aku pun tak nak jumpe dia lagi…~
“ Chakiya!!” jerit lee hongki dari jaoh lalu memelukku dari belakang.. semua terkejut… ade yang menjerit tidak puas hati~
“ Mo?? Oppa ..dengan..die ni?? couple ke?” Marah salah seorang dari  peminat-peminat leehongki… aku hanya tersenyum sambil memandang hongki yang sedang menggaru-garu kepalanya sambil tersenyum… ‘padan muka diorang!’ desis hatiku..
‘ding dong!’ Tiba- tiba sahaja loceng pengunguman berbunyi.. semua terdiam dan menumpukan perhatian .
“ Semua murid-murid menengah atas… diminta berkumpul di bilik persatuan masing masing … diminta semua ajk dan ahli persatuan merancang aktiviti sukan untok hari kokurikulum sekolah… semua diminta bergerak ke bilik persatuan masing-masing sekarang..”
Semua murid segera bergerak ke bilik persatuan masing-masing termasuk aku dan lee hongki…aku segera menuju ke bilik yang menempatkan persatuan piano..  Manakala lee hongki menuju ke bilik persatuan yang menempatkan persatuan bola sepak sekolah.. dia ni memang minat sangat dengan bola..~
“ Oleh kerana kamu semua sudah berkumpul…saya dengan bangganya ingin menjemput kim yu ri selaku pengerusi persatuan ni untok memberi sepatah dua kata.. “ aku tergamam apabila lee miyeon memanggil namaku sambil mengenyit mata kearahku .. eh..aku masih pengerusi lagi ey kat sini? Fuh! Fuh! Bangga aku~ tapi aku tak taw tak ucapkan apa ni… nasib baik miyeon kasik text ucapan untukku.. selamat aku! Heheh~

“…….. Umm.. sekarang ni kita akan memilih salah seorang dari ahli kita untuk mewakili Negara korea dalam pertandingan piano pada hari koku nanti…ada cadangan..?”
“ Unni… kitorang sebulat suara memilih unni! “ Jerit salah seorang dari mereka memilih ku sambil diikuti oleh sokongan-sokongan lain…aku hanya mengeluh sambil berpura-pura senyum… aisshhh~ ni yang aku malas ni,…. Huhuh!
“ Oh…kamsahamnida,,” Ujarku perlahan..
“ Okay kite dah sebulat suare memilih unni yu ri untok ke pertandingan tuh…sekarang ni kite cume perlu sediakan keperluan unni yu ri untok ke Ireland sahaja…~ arasso?” Ucap miyeon mengambil alih majlis semula…
“ Eh,, Ireland? Wohh… jauh tuh…”
“ Don’t worry unni~ kitorang akan hantar somebody untok escort unni nanti kayh? Unni just kene berlatih jer..kayh?”
“ Huuuu… iyelah…” Mati aku…~ adoi..~
‘Krinngggg!!!’
Eh dah rehat eyh? Cepatnyer mase berlalu,,,huhu~
“ Unni hwaitink!” Semua mengucapkan perkataan yang same kepadaku sebelum keluar …huhhh~ aigooo…
          Aku segera keluar dari bilik tersebut dan berjalan menuju ke kantin…untok jumpa dengan leehongki.. aishhh~ nak tak nak aku kene jugak hadapi semua ni….
“ HhhAHAHAHahahah! Alolololooo~ cian nyer baby oppa ni., kene pergi Ireland? Jauh tu….tak pe..tak pe… nanti oppa datang kayh lepas oppa habis game .. oppa pun terlibat dengan  bola sepak… huhhhu~”
“ Padan muka kat oppa jugak! Tak pe..Yu ri ley jenjalan jap nanti..hihihhi! “
“ No without me…araa?”
“ Ye ler~”~” Aku ade perasaan buruk tentang perkara ni…. huummm… baik aku tak payah fikir…

‘ding..ding…ding..dunngg~ ‘ Tiap-tiap hari aku berlatih dengan tekunnya… sama dengan lee hongki… demi hari koku yag bakal berlansung dalam 27 jam lagi aku terpaksa bertukus lumus untuk berjaya ni! semakin dekat ni! huffff~ kami semakin jarang berjumpa sejak seminggu yang lalu…  kadang-kadang dia akan mencuri masa latihannya untuk berjumpa denganku… tapi kebelakangan ni…dia ada mengadu pinggangnya semakin sakit dari hari demi hari.. hummmm.. rasa-rasanya penyakit aku dah berjangkit kepadanya…~ huhhu~
“ Unni…sekali lagi ulang lagu Mozart tadi..”
“ Oh…okay…”

( Hari pertandingan)
“ Ohh… umm.. oppa,, jalga.. jage diri taw! Yu ri pergi sekejap je kayh?” Ucapku di lapagan terbang… hongki yang sedang dalam pakaian sukan tergesa-gesa memandu ke lapangan terbang  hanya ingin bertemu denganku.. tapi aku masih tak nampak pengiring aku ni … aisshhh…maybe da masuk dalam flight dah kowt… entahlah…  aku menghadiahkan hongki ciuman sebelum berangkat…
Dia ketawa lalu berkata…” bye-bye dear..take care… lepas oppa habis game ni .. oppa datang kayh?”
“ Okayhh… bye-bye… “

( dalam flight)
“ 502 .. umm.. jumpe pown…” aku mencari-cari tempat dudukku…
“ Cik kim yu ri?”
“ Oh ye…umm..awak siape eyh?” Tanyaku kepada seorang lelaki yang tidak aku kenali…. Yang kebetulan duduk di sebelahku…
“ Saye.. seunghyun.. saye lah yang akan mengiringi awak..
“’ Ohh! Okayh..”

‘Pak! Pak! Pak! ‘ Tepukan gemuruh diberikan kepadaku… aku berbangga ni kerana aku hampir melepasi peringkat suku akhir… ‘fuh fuh sikit je lagi…siket je…’ tiba-tiba… hatiku berdegup kencang…sangat kencang, hatiku.. mulai risau… apa yang berlaku agaknya ek?
“ pertandingan akhir akan diadakan esok hari.. jadi diharap semua peserta berehat dan tenang kan diri di hotel yang telah kami sediakan..” Ucap pengacara majlis…aku perlahan-lahan bangun sambil menuju ke seunghyun.. kami bergerak ke hotel dengan bas yang disediakan oleh penganjur.. 
“ Mwo? Satu bilik jer?? Aishh~ “ Aku mulai risau kerana terpaksa berkongsi bilik dengan seunghyun yang baru ku kenali 5 jam yang lepass.. huhuhuh~ tapi ahh… entahlah… aku pun tak tau nak kate ape ..
“ awak… tidurlah dalam bilik saya  tidur kat luar kayh..? don’t worry im not a pervert kayh? …huuhuh! Da letih lah… saye tidur dulu… umm… bye..”
“ oh okayh…” nasib baik dia dah mengalah dulu… kalo tak… aigoo… esok nak kene bertanding lagi… ishh..penat betol ni!
Hummm… ape khabar hongki ekk? Baik aku call dia…
Baru sahaja aku ingin mendail nombor telefonnya… telefonku sudah berbunyi.. wah tepat pada masanya…omma.. call..
“ Ohh omma… “
“ Yuri~  hongki…hongki… dia…”
“ Omma…kenapa dengan dia???” aku mulai panic ..
“ Dia koma.. dia kene hempap tiang gol.. dia sempat cakap something dengan omma… die kate… dia nak yuri teruskan usaha kat sana.. jalan balik selagi tak menang.. saranghae.. .. die sempat cakap macam tu kat omma… omma.. tak tau nak buat ape… dia..”
‘PLUCK.. ‘’ Telefon bmbitku terlepas dari tanganku.. aku semakin sukar untuk bernafas..  aku seperti orang hilang kewarasan…aku menggapai beg dompetku dan baju sejuk lalu berlari keluar dari bilik dan menuju ke pintu utama…  air mataku seolah-olah tak nak berhenti mengalir… apa yang aku fikir adalah hongki sahaja… sebaik sahaja aku keluar dari bilik hotel tersebut..
“ hey.. kenape nangis ni huh? Hey..” Tiba –tiba sahaja seunghyun yang muncul entah dari mana memegang tanganku dan memelukku..
“ Lepaskan! “ rintihku..
“ No way.. before you tell me whats is going on..”
“ uri namja.. dia.. dia koma.. kat korea,, please seunghyun… saye mesti balik…please,,!”
“ No ! u are not going anywhere~” ujarnya lalu melepaskan pelukannya dan menarik tanganku masuk kembali dalam hotel..
“ Pleaselah! I gotta go seunghyun..”
“ Are you expect im gonna let you go in the middle of night  alone.. with unstable emotion like this? Huh? Do you know what the consequences if you act like this..? let bygone be bygone..! life must go on…!   Saye dah dengar.. saye tahu apa yang hongki cakap.. miyeon yang beritahu… hongki nak awak menang.. so awak mesti menang.. ! so bile awak balik.. awak takkan pulang dengan tangan kosong! Awak pulang dengan janji yang dia tagih dari awak ! ara?!” Sekali nengok…seunghyun macam soulmate aku…sekali lagi nengok… seunghyun macam cikgu le pulak..! huh~ tapi…aku tetap risau ni~! aku nak sangat ade disamping dia sekarang..  aku mengangguk lalu masuk ke dalam bilik..  aku cuba tidur..’oppa…yuri janji…yu ri akan bawak balik trofi tu…yu ri janji… tak lama lagi… esok yu ri akan jumpa oppa..’   Itu azamku buat masa sekarang ni,.. tanpa ku sedar.. aku tertidur kerana terlalu letih menangis..

( 3 pagi)
 Kepalaku sakit sangat.. mungkin aku nak demam kot.. aku tersedar pada pukul….3 pagi? Huff… tiba-tiba…
‘kreeekkkk’ pintu bilikku dibuka… aku sudah bersedia dengan buku ditangan..Seunghyun.. ?? buat ape dia kat bilik aku memalam ni?
“ Yuri… mianeiyo… saye. . tak boleh kasik awak balik … sebab hyung hongki tak akan tenang ni …saya dah janji dengan dia untuk lindungi awak.. mianheyo.. sorry sangat-sangat saya terpakse berkasar dengan awak tadi.. saye terpaksa ni.. saya tak kisah kalau awak nak anggap saye kejam ke…jahat ke? Saya tak kisah.. sebab saya tahu,, hongki hyung akan marah saya kalau saya tak bimbing awak.. don’t worry saya akan sentiase lindungi awak.. yaksokhalkae..tia mo “ uJarnya panjang lebar lalu  beredar dari situ.. aku sedar ni..seunghyun memang baik.. tapi ape maksod tia mo? Huu… ape hubungan dia dengan hongki?

“ Dan pemenangnya ialah~ …. Kim yu ri dari korea! “
“ Terima kasih…!” Akhirnya…aku berjaya juga! Tamat sahaja majlis aku segera pulang ke tanah air… aku dah berjaya… seunghyun tersenyum melihatku… tapi kali ni lain siket.. semasa aku diumumkan pemenangnya, dia sempat berbisik ditelingaku  perkataan..’ ILY’.. aish dia ni pelik siket lah… bila aku tanya maksud dia hanya terseyum…
          Sampai sahaja di hospital.. aku disambut dengan muka-muka yang muram.. aku semakin takut..
“ Yuri.. cepat pergi jumpa hongki… cepat..” Ujar ibu lee hongki sambil menolakku masuk ke dalam wad.. aku semakin hiba melihat lee hongki yang kaku.. tidak bergerak.. pernafasanya dibantu dengan alat.. kepala dan pinggangnya berbalut..
“ Oppa.. yu….ri da balik ni… yuri.. menang., yu ri.. dah bawak balik trofi untok oppa..”  Ucapku perlahan di telinganya.. sebak..
“ oppa.. bangunlah! Please bangun… “ tiba-tiba bahuku dicuit oleh seorang doktor disitu..
“ Cik yuri.. sebenarnya encik lee hongki ni dah tak ada harapan… maafkan saya kerana mengatakan ini… ahli keluarga semua sudah melepaskan dia pergi.. saya percaya… dia perlukan cik yuri .. let him go…”
“ no!  he will survive I know! Doktor pleaselah buat something… please… oppa bangunlah! Bangun!! Oppa tak macam ni.. oppa kuat… please bangun!” Aku semakin hilang kewarasan… aku menarik tangan hongki… kenapa semua ni berlaku??! Kenapa…!
Tiba-tiba… song seunghyun datang dekat kepadaku dan memegang tanganku..
“ Let him go..”
“ No! no.. I will never..!”
“please,,” Entah kenapa.. muka seunghyun seperti mencairkan hatiku..
“ Oppa.. yu ri.. lepaskan oppa.. oppa kene janji ingat yu ri selalu.. yu ri janji yu ri akan hidup dengan baik kat sini… yaksokhalkae…” Perlahan-lahan aku ucapkan di tepi telinga lee hongki.. tidak sampai  beberapa minit..
‘TUT, TUT, TUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUTTT…’ Aku tak dapat tahan lagi… tiba-tiba saja mataku menjadi gelap.. seunghyun sempat menyambutku sebelum rebah…
          The end part two~

4 comments:

~ AmecyNdra WOrld ~ said...

OMG !! sOoOoOOOoOooOoOoO tacing lOrh ~
x sangke Ongki cute da passed away ~!
kaw jagn mcm tuh plak ..
tgglkn Ongki ~ dpt seunghyun ~
aiguu ~~
cOme'On
setia !!! hahahaha

haniz_hamskey! said...

huuhuuh! sobz...sobz...aku own nanges gak ni~ allalalaaa~

~ AmecyNdra WOrld ~ said...

elleh !!
shian Ongki ditinggal Oleh anis ..
anis pula berlari mgejar seunghyun ~
pity On u Ongki ~
hahahaha

haniz_hamskey! said...

hahhaha! ne ade~ hongki tuh soulmate aku...dak seunghyun lak..hubby aku~ ayyaaiyayaiiya~