the cool vs pretty part 5 ^^..enjoy!!

12:32 AM ---

The cool versus pretty part 5


“ umm…aku nak makan kimchilah.. umm… tapi dah tengah malam… macam mana ni…” Aku mencuit-cuit hidung seunghyun… seunghyun segera terbangun…
“ Ye..kenapa sayang? Sakit ke?” Eh dia ni serius tetibe ni kenape..haha! nak ketawa aku tengok muka dia…! Aku segera kembali ke agenda utama..
“ Oppa.. yuri nak makan  kimchi….”
“ Hah? Kimchi tetengah malam? Sayang okay tak ni?”
“ Yuri okay… oppa… yuri nak sangat makan kimchi ni ! tolonglah belikan… please! Please~”
“ Yuri… hey… kedai dah tutup sayang.. dah pukul 3 pagi ni…esok oppa belikan eyh?”
“ Humphhh.. “ aku mengeluh lalu sambung tidur… yang peliknya…hanya kerana tak dapat makan kimchi aku boleh nangis… aku menekup mulutku.. hanya badanku sahaja yang terhinjut-hinjut… aishh…kantoi jugak ni kang… akhirnya aku tertidur sendiri… penat rasanya..

-----------------------------------------------------------------------------------------------
‘klang…klang…’ ape ni pepagi dah buat bising… eh mane pulak seunghyun oppa ni…. aku segera bangun dan keluar dari bilik…
“ Omo..! oppa! Waeyo?”
“ Wae? Jiang! Kimchi untuk yuri…~ “ Tersentuh hatiku bila lihat seunghyun sanggup membuat kimchi untukku tetengah malam! Huh~ aku terharu sangat-sangat ni… aku lihat mukanya tercalit sos kimchi… ni mesti kes ngantuk ni…
“ Ya! Yuri! Palli! Oppa kecik hati ni kalau yuri pandang saja..” Aku terus lari memeluk seunghyun..
“ Oppa…saranghae…”
“ Sebab yuri lah oppa buat macam ni taw.. oppa sayang sangat kat yuri.. that’s why kalau boleh oppa tak nak yuri nangis ke… sedih ke oppa tak nak… dah makanlah…sedap taw..” dia menyuap kimchi tersebut kepadaku..
“ Masida~ …” Aku jadi ketagih pula dengan kimchi buatan seunghyun… hehhe…
“ Umm.. sayang.. tak baik makan banyak-banyak… tak baik untuk baby.. sebab kimchi tu pedas… dah kay? Kite masuk tidur lah… lagipun baru pukul 5 ni..oppa tak kerja esok..kite tidur eyh?” aku tetap berdegil… last-last …aku yang merana… muntah-muntah lah pulak… seunghyun dah macam omma pulak.. dia memarahiku sambil mecekak pinggangnya… tapi bila aku pura-pura nangis , dia memelukku dan memujukku… eyh! Die ni memang sweet gigiler arr…! Rase nak gigit je! Aghh`~ heeh!
                Hampir setengah jam dia tertidur…aku masih tak dapat melelapkan mata… aku asyik berteleku sahaja di tepi katil… aku mencapai sebatang pen lalu melukis wajah seunghyun yang sedang nyenyak tidur..sejak bila aku pandai lukis aku pun tak  tahu..tak salah ku.. pukul 7 baru aku terlelap.. aku terlelap atas dada bidang seunghyun…
“ oppa bangun… dah pagi… bangunlah… ade someone datang tu..” Perlahan-lahan aku bangun dalam keadaan mamai menuju ke pintu utama… 
“ Yuri! Kami datang ni! “ Sergah ibu bapa seunghyun dan …aku terkejut lalu terduduk… seunghyun yang baru bangun segera berlari kearahku..
“ Yuri…~ ok tak?”
“ Oppa..yuri okay lah.. takut sangat… cume pening siket je…”
“ Oh..ok..”
“ Amboi…~ bukan main mesra lagi…kami pun dilupakan…~” Tegur ibu seunghyun,, pembetulan.. ‘ibu angkat’…
“ Oh..mianei omma… .. umm… semua masuklah…saya dan yuri nak mandi kejap… baru bangun tidur…omma appa buatlah macam rumah sendiri ya? “ Seunghyun segera menarikku masuk kedalam bilik…manakala ibu bapa seunghyun mencari-cari sofa untuk melabuhkan punggung.. hari ni kepale pening giler2! Sepanjang masa aku rasa mamai… sampai jalan pun kene papah.. baby punya pasal kowt… seunghyun ada cakap denganku …lepas ibu bapa dia pulang…dia ingin membawaku berjumpa dengan doktor pakar.. sebab aku tak seperti wanita2 yang mengandung yang lain…~apa-apa sahajalah..
“ oppa ~ kan yuri dah cakap..yuri okay je lah…”
“ Yuri okay? Yuri tahu tak yang yuri ni ade masalah tekanan darah rendah? Boleh bawak masalah kepada baby and mommy baby tahu? Lepas ni yuri kene minum susu…hari2! No excuses…~ “
“ Tapi oppa…”
“ No excuses…”
“ Dengarlah dulu… tapi oppa… susu tuh ade perisa tak?” Sempat aku berjenaka dalam keadaan tegang.. dia spontan ketawa lalu menggeletekku…
“ Oh, nak kenakan oppa eyh? Oh… nasib baik nenek tak tahu taw masalah omma anak appa ni… kalau dia tahu…siaplah omma kene makan herba-herba…” Seunghyun mendekatkan telinganya di tepi perutku yang masih tak kelihatan… aku tersenyum..tiba-tiba perutku berbunyi…
“ Ohhh! Yuri~~ baby lapar… jom2~ kite makan…!” Bukan main excited lagi die…aku hanya menggeleng.. dia ni memang terlebh caring lah…
Hari berganti hari… bulan berganti bulan..perutku semakin membesar…seunghyun pula yang excited…aku pula semakin takut… takut aku mati time…. Eyh! Apa aku cakap ni…? satu lagi…mana lah seunghyun ni …tak balik-balik..dia kate pukul 8 baru die balik…tapi sampai sekarang ni aku tak nampak batang hidung dia… dah pukul 12 dah pun… aku mengambil remote control lalu menukar siaran lain… tiba-tiba aku terlihat kelibat manusia di hadapan rumahku.. aku sangkakan seunghyun… bila aku buka sahaja pintu…aku lihat..aku lihat sebatang tubuh menyerupai geun suk sedang memandangku… lalu berkata…
“yuri… still remember me? Im coming for you again..”..aku tergamam ..dan…dan.. pandanganku menjadi gelap-gelita…aku tidak sedar apa-apa selepas itu…
“ Oppa! “ Aku terus menjerit sebaik sahaja aku membuka mata… seunghyun yang entah dari mana muncul dihadapanku.. dia mengusap kepalaku.. sambil tersenyum..aku masih dapat lihat mukanya yang kelihatan amat letih…mungkin baru pulang dari kerja kowt…aku segera memeluknya,,aku terkejut..
“ Hey..sayang kenapa ni?”
“ Oppa…oppa… yuri..nam…pak geun suk… yuri nampak dia depan mata yuri… “ Aku masih lagi terkejut… yang amat sangat…air muka seunghyun tiba-tiba sahaja berubah…aku dapat bau sesuatu yang tak kene …aku memandang seunghyun meminta penjelasan….seunghyun memandangku lalu mengangguk perlahan.. 
“ Mianei yuri… sebenarnye, mase yang yuri pukul die tuh.. die still hidup lagi… yuri pulak yang pengsan time tuh… time tuh oppa pun nak ikutkan dah tak larat dah nak bangun… oppa ingat die dah puas hati..tapi tiba-tiba bile tengok die nak attack yuri…takkan oppa nak diam je… so akibatnye… kami bergelut.. pisau yang die pegang tuh  terkena kat dada oppa.. tapi die kene lagi teruk.. pisau tu tertikam kat perut die…  tapi tak silap oppa die sempat lari… oppa dah tak larat langsung time tuh.. nah tengoklah buktinyer~~” Seunghyun membuka baju kemejanya lalu menunjukkan parutnya…selama ni aku tak perasan langsung…!
“kenapa oppa tak beritahu awal-awal?”
“ Oppa takut yuri risau…hari-hari hidup tak tenang…beside..oppa ingat die takkan kembali lagi…sebab kalau tertikam kat perut… biasenye susah nak survive…”  Terang seunghyun lagi…kenapa selepas 7 bulan die kembali lagi? Huummpphh…macam mana agaknya nasibku.. patutlah kebelakangan ni aku asyik rasa sesuatu yang buruk akan berlaku.. hummpphh…

Keesokkan harinya.. selepas seunghyun berangkat ke tempat kerja..aku terjumpa sepucuk surat diselit di pintu rumahku…aku segera masuk ke dalam selepas mengambil surat tersebut dan mengunci pintu… masuk sahaja aku segera membuka surat tersebut.. gambar hongki oppa semasa kemalangan lebih kurang setahun yang lalu… satu persatu aku lihat… semua detik diabadikan menjadi gambar… seolah-olah ia telah terancang.. aku terduduk apabila tiba gambar yang menunjukkan hongki oppa dihempap gol yang dipasang tali ..ada seseorang telah menariknya.. satu demi satu gambar aku lihat penuh sebak..  aku speechless… akhirnya tiba kepingan yang terakhir… gambar kali ni sudah cukup membuat hatiku robek…aku menatap betul-betul… betulkah seunghyun telah masuk bilik hotel dengan … dengan.. miyeon??! Aku rasa rongga pernafasanku tiba-tiba menjadi sempit…  aku membuang gambar-gambar tersebut… aku memandang perutku yang kian besar..entah kenapa aku tiba hilang kewarasan..yang aku tahu… aku ingin membunuh bayiku sendiri… ! buat apa dia terus hidup! Baik dia mati!! Semua yang aku suka…aku cinta semuanya pergi dariku! Aku berjalan pantas ke dapur..  aku mengambil pisau… hampir sahaja aku ingin menikam diriku sendiri… tiba-tiba… ada suatu suara menjerit … seperti suara hongki oppa… aku memandang sekeliling…
“ Hongki oppa! “ Aku menjerit lalu mencari-cari dari mana punca suara tersebut…akhirnya baru aku sedar… ianya Cuma khayalanku… aku lelah sendiri… aku berjalan menuju ke sofa… sepanjang hari aku tak makan..
“ listen girl johahae…baby girl saranghae… huh… oppa tak patut tinggalkan yuri…sorang-sorang kat sini…oppa jahat… oppa! Baliklah… semua kat sini dah tak sayang kat yuri… oppa je yang sayang kat yuri.. baby ni…sepatutnya baby oppa dengan yuri…kalau oppa ade.. yuri mesti takkan jadi teruk macam ni.. “ aku asyik mengulang perkataan yang sama sepanjang hari…aku tak pedulikan perutku yang berbunyi sejak dari petang tadi… rumahku masih berselerak gara-gara mengamuk tak tentu pasal pagi tadi…
“ Yuri~~ oppa dah balik ni… asal rumah ni sepah ni??” Tanya seunghyun sebaik sahaja menutup pintu rumahku.. aku hanya mendiamkan diri disebalik sofa...aku mendengar seunghyun mengutip satu –satu gambar yang bertaburan di lantai…aku melempar satu gambar kepadanya…gambar yang cukup membuat hatiku bengkak sepanjang hari… dia mengutip..
“ kenapa? Kenapa miyeon? “ Tanyaku perlahan… seunghyun datang kearahku.. lalu mengambil tempat dihadapanku…
“ Yuri.. oppa boleh explain… kayh?”
“ Nak explain ape lagi? Huuh! Banyak2 org…kenape miyeon? Wae!? Pergi… pergi… yuri tak nak tengok muka oppa lagi..”
“ YURI…please dengar explanation oppa dulu sayang…”
“ Kalau oppa tak nak pergi… yuri pergi.. huh~” Aku segera bangun dan masuk kedalam bilik… aku kunci bilikku … jadi seunghyun terpaksa duduk kat luar… padan muka! Aku segera menghumbankan badan ke atas katil dan cuba untuk tidur…
‘Tok, tok, tok’
“ Yuri… kalau yuri nak suruh oppa tidur kat luar.. oppa tak kisah… tapi yuri minum susu ni eyh? Please? Yuri dah dua hari tak minum susu sayang… please…” Seunghyun merayu di depan pintu bilik…aku tak kire..aku masih  berkeras kepala..aku langsung tak menghiraukan seunghyun… 

“ Pagi-pagi lagi aku sudah keluar meninggalkan seunghyun yang tidur dihadapan pintu bilikku.. walaupun aku kesian…tapi ahh! Malas arr…  aku berjalan seorang diri di tepi jalan … ingin mendapatkan  teksi… hari ni aku kene buat medical check up… mungkin kerana aku tak makan seharian semalam..aku sedikit letih dan haus sangat… tak apalah..lepas check up nanti aku pergi makan… aku menahan sebuah teksi ..
                “ miss song , right? Umm… kandungan awak dah berusia 8 bulan… tapi tekanan darah awak rendah sangat ni… umm…awak dah minum susu yang saya syorkan haritu? “
“ Umm.. saya dah minum ni… rendah sangat ke darah saya doc?”
“ Umm… awak lihat lah rajah ni..” Aku mengamati rajah yang menunjukkan golongan tekanan darah rendah dan apa akibatnya.. aku melihat tekanan darahku hanya 53/80…dan akibatnya…aku kemungkinan akan koma atau.. atau mati? Huuu… ni mesti aku tak makan susu lately ni! tak cukup tuh aku tak makan langsung makanan makanan yang baik untuk kesihatan.. umm.. risau jugak ni.. tapi,, kalau dengan cara ni…kalau aku mati…aku tak payah nak fikir-fikir masalah yang aku alami sekarang ni….
“ Doktor… kalau  tekanan darah saya serendah ini… masih boleh diselamatkan lagi tak? “ Tanyaku dan disambut dengan gelengan …aku tersenyum sinis…
“ Hummpph.. aku rasa ini jalan terbaik untuk aku…” Sedangku membebel seorang diri… “ sebuah kereta berhenti disebelah ku…aku memerhati pemandunya…seunghyun oppa!
“ Kalau yuri tak nak minum susu oppa masih boleh terima … yuri tinggalkan oppa kat luar pun oppa still boleh sabar… tapi kalau yuri keluar sengsowang macam ni… you think I still can except it? Huh? What if something happen to you? Come…! Yuri nak tahu sangatkan kenapa oppa pergi hotel dengan miyeon… “ Dia merentapku masuk ke dalam kereta dan memandu …dia langsung tak memandangku…
                Sampai sahaja di hotel… aku lihat… hotel tersebut penuh dengan rekaan origami… dan bintang-bintang mini…yang disusun membentuk perkataan… “ sengil chukahamnida chakiya… yuri”  Aku menekup mulutku,,, aku tak sangka yang hari ni birthday aku…patutlah dia selalu pulang lewat…
“ Oppa…mianeiyo…”
“ Yuri suke buat oppa macam ni…“ Aku menunduk… dia menggeleng.. dia menggaru-garu kepalanya lalu duduk di atas sofa… aku segera mendapatkan seunghyun lalu memegang tangannya..
“ Oppa… mianei… chongmal mianei..”
 Seunghyun memandangku lalu berkata..
“ hummm.. oppa boleh maafkan yuri tapi yuri kene buat something untuk oppa.. “
“ Buat apa?”
“ Buatkan sup miso untuk oppa.. oppa tak pernah rasa sup yuri…”
“ Ok…”
“ Before that.. take this…” Dia menghulur sebuah kotak kepadaku…Aku mengambil dan membukanya.. Kek! Ni mesti kek yang dia buat sendiri..sebab seunghyun ni macam perempuan siket~ hahha~ dia tersenyum.. senyuman yang membawa banyak makna….
‘Sruuuuurrr…. ‘ aku membersihkan badanku setelah lama ‘terperangkap’ bersama seunghyun didalam bilik hotel…kami pulang ke kediaman kami pukul 2 pagi…  tiba-tiba kata-kata doktor pagi tadi menjengah mindaku… aku tiba-tiba menjadi sangat takut.. aku segera menuju ke dapur selepas mandi dan meneguk secawan susu… walaupun terasa mual..tapi aku kena  minum ni! seunghyun memandangku pelik…
“ Yuri..baik yuri cakap kenapa yuri berubah angin nak minum susu nie?” Tanya seunghyun lalu memelukku dari belakang..
“ Oppa … sebenarnye… tekanan darah yuri teruk sangat ni… hanya..55/80…”
“ Mwo?? Yuri! Aiguu…sekarang ni yuri dah 8 bulan tahu tak? Means… kite still ade mase untuk naikkan balik tekanan darah yuri tu,, dont worry kayh? “
“ Umm…”
                Selepas aku mengambil surat-surat yang baru dipos.aku segera mengunci kembali pintu rumahku… takut sangat ni! umm…pagi pagi lagi seunghyun dah tinggalkan aku… dia kene melawat tapak pembinaan katanya… hurrmmm…dah hampir 3 minggu berlalu selepas kami bergaduh tempoh hari…seperti biasa…seunghyun memang penyabar…
Manakala kandunganku sekarang ini sudah berumur 9 bulan dan 4 hari… huuuu…semakin lama aku semakin gerun… kadang-kadang… seseorang akan datang mengetuk pintu rumahku…tapi setakat tu sahajalah… dia masih tak berani masuk… aku dah bersiap sedia dengan sepucuk pistol…so aku boleh pertahankan diri ni! huhuehehehe~~ Tapi kebelakangan ini… baby ku asyik menendang  saje… baby boy lah katekan~~ hhahha~~ happy…happy!
                Tepat 9 malam.. seunghyun tiba di kediaman kami …selepas makan aku  segera masuk ke dalam bilik dan tidur..
                Hampir tepat pukul 3 atau 4 pagi… perutku tiba-tiba sakit yang amat sangat… katilku tiba-tiba basah… aku segera mengoyang-goyangkan badan seunghyun…setitis demi setitis air mataku turun… mula-mula 5 minit sekali sakitnya akan datang… tapi semakin lama aku menahan… semakin kerap  sakitnya…dah sampai masa ke? Aku dah tak tahan…aku memukul mukul lengan seunghyun yang masih tidur dengan nyenyaknya… dia serta merta terjaga apabila dipukul olehku…
“ Kenapa sayang? Ehh…ni asal basah katil ni?”
“ Oppa… its time… yuri dah sakit ni.. oppa… “
“ Mwo? Now? Ohh…ohh!! Okayh2~ come..” dia mengendongku lalu seraya mencapai kunci keretanya dan memandu secepat mungkin ..manakala aku semakin sukar bernafas kerana sakit yang amat sangat.. ohh tuhan… cepatlah..sampai..aku dah tak tahan ni..
“ Oppa…kalau ada apa –apa jadi kat yuri… chongmal… mianei…”

Hampir 5 jam aku masih terkandas dalam wad… mataku mulai berpinar… aku dah habis tenaga ni! sebelum pengsan…aku terdengar seorang nurse menjerit..
“ Doktor! Tekanan darah dia menurun dengan mendadak ni!”
“ kita perlu gunakan vakum… ambilkan saya vakum…!”
Selepas itu aku dah tak ingat apa-apa…
Sementara itu…
“ Kenapa lambat sangat ni… aissshhh.. “ Keluh seunghyun yang masih berkeliaran dihadapan pintu pembedahan… tiba-tiba seorang doktor memegang bahu seunghyun..
“ encik song… tahniah..! awak dapat baby boy…!” Seunghyun memeluk doktor tersebut…gembira..
“ Tapi..isteri awak mungkin takkan sedarkan diri dalam jangka masa yang agak lama.. mungkin 3 atau empat hari… kerana tekanan darah dia menurun secara tiba-tiba masa dia deliver tadi…” Seunghyun mulai risau…sementara yuri dipindahkan ke wad biasa…dia mengambil kesempatan itu untuk meminta tolong seorang jururawat disitu membawa anaknya ke wad yuri..
“ Yuri sayang… ni anak kita… oppa suka sangat ni… thanks sayang…” Ucap seunghyun di tepi telinga yuri sambil mengendong anaknya yang sedang tidur…
Aku berlari…lari dan lari mengejar lee hongki yang seperti ingin meninggalkan ku keseorangan di tempat yang tidak ku kenali… dia tersenyum ..tapi kenapa dia lari…aku dimana? Sampai di penghujung jalan…dia berhenti dan berkata…
“ Ni bukan tempat yuri sayang…go back to the place you’ve belong dear…”
“ Apa oppa cakap ni…? yuri taknak… yuri nak dengan oppa selalu…”
“ Yuri…ada yang lagi memerlukan yuri…sayang…go now…”
Bukak je mata aku lihat seunghyun sedang tertidur di sebelahku… tiba-tiba aku terasa ingin membuang air… walaupun masih sakit… aku mengagahkan juga diri… aku tak sampai hati nak kejutkan seunghyun… tak apalah …biar dia tidur….
Aku fikirkan urine yang keluar… rupa-rupanya darah yang keluar…melimpah-limpah… seperti tidak ingin berhenti… aku menjerit memanggil seunghyun…seunghyun meloncat bangun dan sempat menyambutku yang hampir rebah…
“ Oh..omg… kenapa ni… ?? nurse! Nurse!! Nurse!!! “ Kali ketiga seunghyun memanggil akhirnya seorang jururawat masuk dan keluar semula ,memanggil doktor… manakala aku sudah tak bermaya…aku menggenggam tangan seunghyun… seunghyun mencium kepalaku.. kurang sikit kesakitan yang aku alami…

Bangun-bangun sahaja pagi keesokkan hari…aku bertanya kepada seunghyun kenapa dengan ku semalam.. seunghyun kata aku ni ‘tumpah darah….’ Kerana aku mempunyai tekanan darah rendah… selepas itu aku sempat meminta seunghyun supaya membawa sekali baby kami ke dalam wadku dan meminta dia membelikanku nasi kari… dia tersenyum dan sempat mencium ubun-ubunku sebelum pergi…
                Aku membelek-belek bayiku sambil memikirkan satu nama untuk nya… oleh kerana bapanya song seunghyun… jadi namanya song bihyun… ke nak song woo bin? Ke songyijeong? Wah! Banyak sangat nama ni…~ hahah~~ tiba-tiba pintu wadku dikuak…eh cepatnya seunghyun balik… baru inginku menyapa seunghyun…
“ Oppa….dah balik….? Geunsuk??? Kau buat apa kat sini?? “ kenapa dugaan untukku tak pernah habis? Hah? Aku memegang bayi ku sekuat mungkin…dia ketawa… dia berjalan kearahku dan mengikat kakiku sekuat mungkin hingga aku menjerit… dia nak buat apa ni! aku dah lah susah nak gerak..aku masih memeluk babyku … Hinggalah dia merentap bayiku dariku…aku menjerit… tapi mulutku diikat olehnya…. Ohh! Apa dia nak buat ni….!  
                Tidak ku jangka ,, dia…dia… menekkup mulut bayiku…bayiku menggelupur dihadapan mataku…aku …. Kata boleh buat apa-apa… aku membaling apa sahaja yang aku dapat ke arah geunsuk…muka anakku menjadi biru…aku mulai buntu…aku meronta hingga terjatuh dari katil… aku berusaha membuka ikatan dikakiku… tapi ketat sangat ni… tiba-tiba pintu wadku dibuka…
“ Chakiya… oppa..ada…” Seunghyun memandang geunsuk yang sedang menekup mulut anak kami..seunghyun terus hilang sabar ,spontan dia menerkam geunsuk… seunghyun memukul geunsuk sekuat hati…akhirnya terlerai juga ikatan dikakiku…aku berlari mengambil anakku… sayangnya..aku lambat, anakku dah tiada… aku menangis sekuat hati.. aku masih tak boleh terima kenyataan...seorang demi seorang yang aku sayang mati …kali ini betul betul dihadapan mataku…. ! muka bayiku pucat lesi…aku masih belum dapat kesempatan untuk menamakannya… kenapa? Seunghyun masih lagi memukul-mukul geunsuk sekuat hati… tak sampai beberapa minit beberapa doktor dan pengawal sekuriti … mereka meleraikan pergaduhan antara seunghyun dan geunsuk..  seunghyun mengambil anakku dari dalam pelukanku…
“ Maafkan appa sayang… maafkan appa…” Aku merampas kembali tubuh kaku anakku apabila jururawat disitu ingin mengambilnya…aku tak rela ni… aku tak rela… aku sempat menatap wajah anakku …wajahnya mirip sangat dengan seunghyun…hidung… mulutnya… juga rambutnya aku semakin sebak…seunghyun pula asyik menyalahkan dirinya… aku baru sahaja dapat bersama dengan bayiku setengah jam… dan kini dia pergi meninggalkan ku sleama-lamanya….   

(Sebulan kemudian.)
“ yuri..kita makan kayh? Makan sikit… sayang.. “
“ Oppa… kite still boleh dapat baby lagi kan? Boleh kan?   Oppa.. geunsuk betul-betul dah mati kan?”
“ Sayang… oppa dah jawab soalan sayang ni dah 37 kali dah sayang… semalam oppa dapat mimpi pasal baby kita… oppa tak pastilah yang tu anak kita… tapi dia nampak happy sangat…dia mesti nak sangat tengok yuri happy macam dulu lagi… kalau yuri muram macam ni… die mesti sedih… yuri…yuri pasti akan jumpa di suatu hari nanti.. janganlah macam ni k?” Kata-kata seunghyun menyedarkan aku sedikit…aku memandangnya… kami masing-masing berpandangan… aku memeluk dia…
“ Gomawo oppa…”
“ Everything for you dear… tiamo… saranghae, aisuteru, I love you, wuh ai ni…”
“ macam mana pun yuri masih mengharap yuri akan mengandung lagi… “
“ Heheheh~ kite kene bekerja keras ni!”
“ Oppa! Gatal!! “ aku menolak seunghyun yang menghampiri ku…
“ Betullah…!”
“ Gatal~~ pervert…” kami akhirnya berkejaran sekeliling rumah… buat kali pertama selepas anakku meninggal aku gembira seperti ini… ‘omma akan hidup baik-baik ni ah deul’.. janjiku…
                The end part 5~~ kekeekek!

2 comments:

craziecat.max said...

wah~~very tachin~~bagooz2! keep da gud work! nie yg bkar smgt unnie nie!hehe~~XD

haniz_hamskey! said...

hhahhahha~~ kkekeke~~ blushing...~