gOod wOrds from samy vellu~ * laughing hhehee!

11:53 PM ---
Asalamualaikum.. ~ hah~ korang bace laa.. tengok, korang ketawe ke tak~ hihi! ^_^

DS Samy Vellu finally and officially resigned from his post of the longest MIC President ever live, after leading the party for almost 31 years. The Malaysian Insiders has its story, here. Frankly, I will miss him very much especially for all his funny quotes he made all these years. Like what our Prime Minister said in the 2010 Barisan Nasional Conference, “We will miss DS Samy Vellu because he add a lot of color … sometimes a bit too much color”. Therefore, as a token of appreciation, I just wanna share his famous quotes ever made by the one and only, Samy Vellu.

1. Samy Velu quoted on Pos Laju:
"Besoh kirim, hari ini juga sampai"

2. On one TV news when he tried to say he felt very ashamed: 
"Ini prekara sangat memalukan saya dan kemaluan saya sangat-sangat la besar" 

3. Samy said in one of his “ceramah”:
"Kita akan bina satu jambatan wuntuk worang2 kampong di sini." Then one pakcik asked, "Datuk, sini takde sungai, buat apa bina jambatan?" And Samy gloriously replied, "Kalao takde sungai, kita bina sungai"

4. Samy's most favourite quote on the news for the decade is this: 
"Toll naik sikit, banyak marah saya. You worang ingat semua ini toll saya punyer bapah punya kah!”

5. During water crisis:
"Semua worang diminta jangan membuang aiyerr!" 

6. On social society's problem:
"Worang2 muda sekarang banyak suka hisap dade"

7. During blood donation's program at Sungai Siput: 
"Marilah kita semua menderma dare"

8. His welcome speech in most of his functions: 
"Selamat datang saudara-mara semua" (It should have been “saudara-saudari”)

9. During the height of the Al-Arqam's saga, he said in a press conference:
"Saya gumbira bahawa didapati tiada pemuda MIC terlibat dalam kes Arqam" 

10. At an opening ceremony for a new building: 
"Mempersilakan Datin naik dari pentas wuntuk membuka kain" 

And of course the world's greatest joke of all times: 

"Kita akan bina roket pigi matahari." One of the reporter responded, "Tapi Datuk, matahari terlalu panas untuk didekati." Samy replied, "Itu tade masalah. Kita hantar waktu malam"

There you are folks. For DS Samy Vellu, we wish you all the best!
 




All AboUt LoVe? !

5:10 AM ---
Asalamualaikum. 


       hAri ni saye nak luahkan ketidakpuasan hati.. Koz kan, skank ni.. mane je saye p .. mesty jumpe swEet couple! huhuu~~ sedey.. well.. ape un idop mesty dteruskan ann? an? hah.. smalam mase saye jalan kat tesco.. Time uwh sengsowang, kene dere p bli susu 10 tin~ hahha! ade promosi.. time uwh.. cian at saye! hhuhhuhuuuu! 

        Okay, berbalik pade citer asal.. Time saye ngah nak masuk kat main entrance dye.. saye terserempak ngan satu couple ni. pegang-pegang tangan .. Saye rase dyeowang bawu kawen utt.. bab kat jari masing2 ade cincin kawen.. Mesty anak orang berade kan? cincin unn ntah bape carat ntah.. *jelez!* 
Lebih kurang macam ni laa cincin nyer... tapi batu dye berlian tulen uwh.. bukan warne biru.. Hiuuu~ hah sambung balek.. Pendek kate, kalau sesape nengok dyeowang mesty jeles bab, dyeowang ni sweet sesangat.. alang-alang dah ade kat dalam mall.. ape lagi, curik2 le p kat bahagian baju.. heheh! mase ngah tengok satu baju ni, saye terdengar laa ade sorang girl ni cakap macam ni.. 

" Nak jugak! nah kertas... abang dah janji taw nak tuliskan untuk Sya. (kurang jelas part dye sebut name.. huhuh!)
" Kalau tak nak macam mane?" sorang laki lak cakap. Tetibe timbul satu idea jaat kat pale otak ni, haha! saye unn mengendap depa~
" Tak nak masakkan untuk abang malam ni.. makan dengan kucing sengsowang .." Eh ppuan ni.. ngade2 laks.. tapy, betulke yang lelaki suke ppuan manje? entahlaa~
" Okay2 give up!.. sayang pusing.." Yang husband nyer cakap.. Baru aku prasan yang couple due orang ni couple yang aku jumpe time kat main entrance tadi. Yang si husband ni tulis laa something kat atas tisu. Pen tu dye cilok kat atas meje petugas yang jage baju utt kat situ?haha~ men teke je..
        Tulis punye tulis.. Tetibe , laki tu suwo girl uw pusing balek. Dye kasik  tisu tadi kat wife dye. Wife de senyum je.. Really curious ape yang dye tulis!! Tapi saye tak dapat tengok ape yang dye tulis. Saye ni bukanlaa bionic woman~ hahah! So saye unn terus blah,bb couple tadi cam dah prasan saye kat citu jer? perasaan saye je ke? memang hampe tak dapat tengok ape yang laki uw tulis.! huhhu!
        Entah macam mane ntah, time saye nak bayar susu yang bertin2 uw .. ngan gule2 yang saye beli nak makan dalam kelas nanti... hehe! sempat! saye ternampak couple tadi unn nak bayar barang2 dyeowang gak. Saye ni hampeh siket, saye unn pindah kat blakang dyeowang.. Konon2 tunggu turn nak bayar laa ni.. padahal nak dengar ape yang dyeowang cakap.. huuhuh! 
        Dyeowang cakap bende2 yang tak penting unn.. pas laki uwh turunkan sume barang dari dalam bakul letak atas kaunter, dye letak bakul tadi uw kat tepi kaunter aw.. bab troli je yang boleh dibawe keluar.. saye ternampak tisu bergumpal-gumpal kat dalam bakul uw.. nampak kesan bertulis. Lepas je laki uw abes bayar.. saye cepat2 kuarkan barang yang perlu saye bayar letak atas kaunter.. Time saye buat2 nak letak bakul tadi, saye men cekup je tisu uw.. Saye genggam je sampai kuar dari tesco.Haha! dah ta de kije!!
         Lepas letak barang kat dalam but kete, bapak saye unn memandu laa ke destinasi yang seterusnye.. ahha! baru saye teringat pasal tisu kat tangan saye.. bile saye bukak.. saye tengok laki uw tulis citer pendek gupenye.. sweet gilerrr!

you: Why do you love me?
me: I have no reason.

you didnt like it 'n say

you: No. Give me a reason.
me: Ohkay... 'Coz you're beautiful, caring 'n attractive.

Girl was satisfied,
Then one day she got sick 'n look Terribly Thin, Pale 'n Weak...

you: Do you still love me?
me: Now that you're not pretty 'n attractive do i have a reason to love you?

Girl Cried...
The boy hold her hand 'n say...

me: Now you Understand?

"Love doesn't need reasons.
I Love You 'n still love you no matter what Happens.

Ade lagi nak ikutkan tapi saye tak dapat bace koz tisu uwh dah terkoyak kene peluh saye.. huhuhuh! Sedey je.. tapi kalao saye, saye simpan tisu uw bebaik.. ye laa senang dapat laa katekan.. Huhuh! tapi couple tuh.. memang same padan, same cantik.. yang girl tu daring siket laa.. tapi yag laki tuh nampak cam baek je.. hahah!
       
      Okay laa sampai sini je laa entry kali ni.. everybody deserve to love somebody and to be love rite? hahha~ hiuuu~ dah banyak kali dah jumpe kapel sweet dan bitter ni.. tapi yang ni paling sweet! haha! *Mood gedik * Bubbye my readers! see ya! komen aww! haha~ *desperate je bunyi~


kadang-kadang FACEBOOK boleh menyakitkan

10:55 AM ---
Asalamualaikum w.b.t. As usual sebagai pembuka bicare..
         Recently, i was hurted by my bestie.. in facebook. Honestly, its not the first time she did it to me.. Dah banyak kali dah.. tapi.. still.. saye ley tahan lagi..tapi bile tibe satu saat.. saye dah ta bley tahan, nak pandang muke dye unn saye tak nak kekadang.. sorang je yang paham saye nyer perangai ni.. huhhu! @http://satuharibulansembilan.blogspot.com/ .. dye ni cazen saye yang paleng baik.. saye sayang dye laa pendek kate.. always make me happy.. but sepatutnye.. kite lagi rapat dengan kawan2 tol akk.. tapi ade laa sorang kawan saye ni.. dye asyik kutok saye secare terang-terangan. Actually before this, saye tak pernah mara unn bile dye komen gambar saye  macam2 .. like "eh! pic ni burok laa! , eh... nis ko macam orang tue laa.." Kadang-kadang kecik aty sangat-sangat.. sampai nak block je facebook dye.. huhhu! mampuih laa! hah! ni buktinye dye kutok2 eh..

Hah.. dah buat salah,pandai nak mintak maap.. sedey arr.. tak penah unn saye lukekan ke kecutkan ke, aty dye, dye tak habis2 slambur dek dye je nak kutok2 saye. saye unn ade prasaan aww!! huh! Y^Y.. Try laa hargai saye.. Susah sangatke nak jage hati kawan? huh? Asyik orang je nak jage hati dye, hati saye ni?? sume wat tak dek dye.. Better diam dari mengutuk.. Tak bermaksud saye nak marah kalau sesape kutok saye, just kutok care baek boleh? saye boleh terime.. tak semestinye saye nak mara dyeowang kalau dyeowang tegur saye something yang bad pasal saye kat mate dyeowang.. Contohnye.. " nis.. Hurmm. pic ni tak striking sangat laa.. nis, pic ni tak berape nak cantik laa..." Kalau camtuh, tak de makenye saye nak mara dye! huhu~ tapi.. " Weh.. pic ko ni burok! . baek ko delete.. hodoh laa! " Memang nak kene laa jawabnye! huh! 

Okaylah.. sampai sini je laa saye berceloteh kali ni.. tapi satu nasihat kat 'dye' , tak semue orang suke kite.. tapi kite boleh buwat orang tuh suke an kite dengan perangai kite.. Tapi kalau perangai kite ni jenis yang suke mengkritik tak tentu pasal or kutok secare terang-terangan.. Memang laa sume akan marah kat kite.. so please.. ubahlaa sikap.. please.. Orang akan pandang 'kau' serong or benci kau kalau kau teruskan attitude yang macam ni.. Its up to you laa nak terime or tidak my advise ni.. Aku still anggap kau kawan.. tapi buat sementare ni jangan arr dekat ann aku..~ :'( 


hOSpItAl cOuPLe ^_^

2:48 AM ---
Asalamualaikum ~ pembuke bicare cam biase~ ^_^

            Hah! tadi time p hospital.. kitorang ( saye and akaq ) amek laa tempat kat depan tingkap lepas wat pendaftaran.. So kitorang boley nampak sume kete yang lalu lalang.. Satu, satu kete kitorang perhati. kebanyakkannya datang bawak anak laa.. nak buwat medical check up bulanan , termasuk laa Danish Harith my nephew yang cute miut~ heheh


Petomey kan? danish? heheheh! okay2 sambung citer.. kebanyakkan couple sume tinggalkan isteri dyeowang masuk dulu kat entrance hospital bab time tuh ujan, so ta de laa baby kene ujan tol tak? hah, yang si isteri ni, pergi laa mendaftar sementare si suami carik parking.

        Ape yang buat kitorang tertarik ary ni.. Ade laa satu couple ni.. Suami isteri ni cam sederhane je.. yang laki tak encem, yang ppuan un ta bape nak cantek.. Tapi, ape yang buat kitorang tertarik, sebelum si steri ni kuar dari kete, dye sempat salam tangan suaminya.. Yang si suami pun cium pipi n dahi si isteri. Syahdu kan? Bak kate orang kesrdhanaan amat penting dalam hubungan. So ta de laa ego ta kene tempat..  Ta semestinyer, yang si laki ni encem , dye boleh buat role dye je..

        Hah, smalam jugak, ayah saye cakap.. " perkahwinan ni adalah tuntutan komitmen sepanjang hayat.. bukan komitmen sementara.. " Stuju sangat..! eceh! cam orang tue lak! haha! tapi, saye admit, saye memang mengimpikan suami yang macam uw.. Ade ke lagi skank ni? Dengan arus global yang semakin deras ni membuatkan semua makhluk terkene culture shock.. Memang susah kan nak jumpe orang yang macam dyeowang.. Even paras rupa dyeowang kurang, tapi still boley loving macam tuh.. hahah! okay stop! kite citer satu lagi couple ni.. kali ni, perbezaan yang sangat ketare antare si isteri and suami.. Dah! kitorang dah ta de kije asyik memerhati couple je~ kakakkaaa!

         Okay.. Couple yang kedue ni.. entahlah.. yang si isterinyer.. *bukan tujuan untuk mengutuk ok?* humm.. berbadan besar, mate kecik tapi muke besar , bermulut tebal dan ade lekuk kat tengah2..  tapi , si suami pula..  peerh! pendek kate kalo dari segi fizikal nyer, laki ideal laa kut? hahha! entah.. kadang2 tengok cam encem, kekdang tengok cam manis lak muke dye..

         Part yang best kat sini , si suami nyer yang menjage and menyusukan anak dyeowang... Ngan susu formula..Yang si isteri ni  , ley pandang kdang2 senyum.. Haiz.. kire penyabar laa si suami ni kan? dah sayang laa katekan...

         Lepas tuh... Si anak ni unn meragam.. Si isteri ley cakap ape tau.. " dye ni kenape? hah? mama penat tahu tak??" Macam marah laa... Saye ley jadi perhati je... Konon2 bace paper, padahal skodeng~heheheh! Yang  si suami unn mule berang.. si suami cakap.. " ape yang penat nyer? dari pagi tadi baby ade buat ape?!" Jerkah si suami.. Hish3! kirenyer si suami uw penyabar giler kan? kan? kalau saye jadi suami.. aduss! panas baran laa kut saye ni.. ~ orang yang rapat ann saye unn teruk kene bebel~ hahah! cian kat dyeowang...~ ^_^  Pa tu, si isteri boleh diam je.. Terus pandang tempat len..

          Pengajaran kat sini, baby uw bukan tawu ape2.. dye ta de akal lagi, janganlaa bentak2 die macam tuh.. even saye ni ta bape nak suke bebudak.. tapi, saye tak sanggup pulak nak mara dyeowang.. stakat tegur2 tuh boleh laa.. janganlaa jerkah die.. tul ark?

           oppss! sedar tak sedar.. dah banyak dah saye tulis.. Sorry ye pembace~~ hhaha! okaylah.. sampai kat sini je laa entry kali ni.. t papehal,, kite jumpe lagi kat sini ya? heheh! bubbye! anyeong! ^_^

0nE fAmilY.. Itu tAngGapan Aku MaSe fIRsT tIme KiJe~

6:47 PM ---
First of all.. Saye nak jerit kuat2 sambil sepak 'kak liza and the gang' laju2! huh! Sebab ape saye nak sepak die.. jom bace lagi..

            Semalam.. time nak ambil gaji, maklumlaa kerja part time.. kene ambil gaji hari-hari laa.. Tetibe kan.. Diorang dah catat name saye awal-awal.. saye datang kol 12 balik kol 11 malam.. dye tulis kat citu, saye datang kol 2 balik kol 10 . APAK die eh!? rase-rasenyer terkinyam tak nak makan kasut skola saye yang tak dibasuh sejak awal tahun lagi tuh? ' maklumlaa pengawas.. kasut itam memanjang je~ ta yah basuh~ hehehe!'

Nasib baik Kak Acha ade.. dye kate.. " hey! die jangan nak mengada-ngada eh! saye ade kat situ, saya tahulah! " Hiuuu! kalau tak, mampuih gaji aku kene tolak.. tapi kire best laa dapat supervisor cam Kak Acha an Abg Jamil a.k.a boss or memel~ hahha! Sebenarnyer, kak Acha tuh orang yang paling ditakuti kat situ.. so ta de laa saye an akaq saye kene buli. Lagi-lagi dengan Liza yang cam ****  uwh~ tapi memang tak boleh blah  ar cakap.. dah laa makan gaji bute.. kitorang cam nak mati mengemop, mengelap meje , sapu lantai , hantar lauk , angkat pinggan , susun meje , lap pinggan, die boleh duduk je kat depan? huh? ! sape die? pastu bile dah nak abes, dye datang balek dapur, dye kene tanye, mana pergi, asal tak nampak? pAstu dye cakap ape aw... " aku jage kat depan laa!" Hallamak! rase-rasenyer.. kalau aku repot kat abg Jamil , teruk tak dye kene? keje situ bukan lame naw, bawu 2 minggu kowt.. agak-agak  laa nak kude2 kan orang..

               Hah! bile sebut pasal one family.. Itu laa perasaan saye mase hari first kerja.. entah.. tak tahu cam ne boleh fikir cam tuh.. mase tu, tengok semua orang kerjesame.. 'tak termasuk Liza and the gang' pastu boleh senyum2 kat satu same lain.. cakap2.. guwaw2.. usha2 `~ hahha! bestlaa pendek kate.. mse dinner.. sume still boleh tersenyum even penat sangat.. saye unn bile tengok dyeowang cam amek berat , tetibe datang smangat nak kije lebih rajin..

Mungkin pemikiran saye ni cam abstrak sangat.. tapi saye memang stuju sangat-sangat dengan pemikiran cam ni.. pendek kate kerje memang best! haaha! selain duet , duet , duet $_$ , jugak dapat pengalaman , gado sane , gado sini.. yang paling best, sume tak anggap saye cam budak kecik lagi... haahha! sengal lagi!

Last word.. * KAK LIZA , WANI , ENTAH SAPE LAGI TAH.. TAHU YANG DUE NI JE YANG MACAM HAPE..!  KALAU KO PIKIR KO DAH BAGUS KAU SILAP LAA... TAK PAYAH NAK BAJET BAGUS ARR POMPUAN.. ! *


* KaK d-Ja aNd KaK aChA, tErBaEK~ ^^ *

bende2 and impian yang aku nak capai sementare still idup~ ^_^

1:07 AM ---
 Asalamualaikum sebagai pembuke bicare.. eceh! skema laak aryni~ hiihhi! Arini, dah tak ade kije sangat-sangat.. so ingat nak share laa kat korang about my dreams yang wajib! dicapai sementare idup ni.. well... kate orang , idup lawannye mati tol ark? so slagi masih bernyawe.. biar laa ade cite-cite.. $_$ ~ hehehe!
       Selagi leh capai, capai ..alang-alang dah panjat tangge, biau sampai abes tol ark?
Sesat lakk ... oN the way nak capai cite-cite laa ni! hehhe!

 Hah! jom nengok list cite-cite saye yang murni-murni + evil ni hah! lallalaa..

number 1 ~ : DAPATKAN FT ISLAND nyer tiket konsert~ yay! * mood gewdik* ngeeee~ Well... memang terkinyam sangat nak ke konsert dyeowang.. ~ lorhh.. skali skale ta de salahnyer kan? kan? well.. sume orang ade minat masing-masing.. p/s: sape laa yang baik aty nak blanje ke konsert dyeowang ni?? save money~ ngeee!

Number 2 ~ : Mesti capai cite-cite nak jadik nurse antarebangse~ t , dapatlaa tengok parents senyum sampai telinge.. tape laa... dapat nengok dyeowang happy unn jadilah.. ta de salahnye kan ketepikan cite-cite asal demi dyeowang... at least biau dyeowang senang ngan kite.. bersyukur dapat anak cam kite.. sometimes.. tak semua bende yang kite impikan akan jadi kenyataan.. tapi biar mase dan usaha menentukan laa.. hope sangat, dapat penuhkan cite-cite yang satu ni.. tapi honest laa.. sape yang tak kecut nak tinggal kat luar negare sengsowang.. lagi-lagi kat Riyad sane.. hiuu.. tapi.. bak kate orang kalau angin tak de, takkan pokok bergoyang tol tak?

Number 3 ~ : Nak kumpul duet bebanyak n pakai kete Ferrari  yang sport uwh~ ke bugatti veyron ke~ haha! Adess.. tak moleyh tahan laa tengok ferrari merah sage..~ itam ke.. uyoohh! lagi-lagi kalo girl yang bawak.. heheheh! besh!
Uwaaa~~ dapat nih... ary-ary tido dalam kete je laa nampaknye~ lala!

 Number 4 ~ : Nak bukak satu company yang bername.. AVANT GARDE EVENT MANAGEMENT  yang mane, kat situ, sume ahli keluarge n kengkawan je yang bekerje.. plus kat dalam company tuh nanti.. lengkap dengan butik , spa , catering , fashion designer , interior designer , graphic designer yang menguruskan kad jemputan.. event management ni.. tak khusus kat majlis perkahwinan je.. die akan wat semua majlis. Hope sangat-sangat impian yang satu ni tercapai.. saye akan pastikan impian ni tercapai! fighting! dalam mase yang same, selain C.E.O kat situ , saye akan menguruskan bahagian rekaan dalaman.. or maybe, C.E.O tu ayah saye, okaylah tu ek? ta de laa banyak sangat kerje nak wat~ heheh! interior designer : nazatul hanis bt mohamad nazmi.. wow! besh! heeeeheh! banyakkan kerje yang nak dilakukan bermule dari sekarang?




Number 5 ~ : Nak ade rumah sendiri yang secantek ni~