in my world ur my boy and im ur girl.. araso? part 2~~~

6:33 AM ---
“ Hehehe~ dawp gak ekk.. taeyeon panggil oppa~ ekkekeke!”
“ Gatal! Sorry tersasul.. hehe~”
“ Tak pe lah.. panggil je k?”
“ Tapi kan.. dalam kelas kite tak boleh macam ni taw,, sebab .. student dalam kelas tuh banyak suka kat joon lah.. nanti diorang marah.. teruk taeyeon kene buli lagi..
“ Diorang try lah buli taeyeon…~ tengoklah ape yang akan jadik..”
“ Tak lama lagi hari sukan sekolah akan bermula.. “ Kim taeyeon sengaja mengubah topic.
“ So? Oppa dengar cerita.. taeyeon ni ulat buku.. ye ker?”
“ Iyelah kowt… sepanjang masa taeyeon duduk kat dalam perpustakaan…”
“patutlah.. lepas ni.. ikut oppa balik boleh?”
“ Nak buat apa?”
“ Saje je.. “ Taeyeon mengangguk.. dia membantu kimhyungjun bangun dan pulang ke kelas.. sebelum masuk dalam bilik darjah.. Mereka berlakon seperti tiada apa-apa yang berlaku… Kim hyungjun sempat mengenyitkan matanya. Taeyeon tersenyum. Buat masa ini.. biarlah perkara ni dirahsiakan buat sementara..
“psst.. ! jangan lupa time balik nanti.. “ Ujar kimhyungjun lalu mencari-cari tangan taeyeon yang disembunyikan dibawah meja lalu menggenggam erat.. taeyeon hanya menundukkan wajahnya yang kemerah-merahan..

“ Oppa… boleh bawak tak ni?”
“ Hurmm.. boleh lah kowt..” Ujarnya perlahan sambil menekup dahinya.. kim taeyeon segera merampas kunci dan menghalau kimhyungjun ke tempat penumpang..
“ Ya! Bile mase pulak taeyeon pandai bawak kereta ni?”
“ Dah lama dah.. pengalaman mengajar taeyeon buat benda yang taeyeon tak pernah jangka untuk tahu dalam usia yang muda..” Ucap taeyeon perlahan sambil menunduk.. ada nada sedih dalam ayatnya.. hyungjun membuang pandang keluar tingkap.. ‘Macam mana aku nak happy kan dia.. aku rasa serba salah ni!’ Hati hyungjun memberontak..
“ Jiang~! Dah sampai pown… “ Jerit taeyeon secara tak langsung mengejutkan kimhyungjun yahg terlena di situ.. dia tertawa apabila melihat hyungjun tergopoh-gopoh bangun..
“ Taeyeon ni! terkejut lah…”
“ Terkejut ke? Kekeke~ padan muke.. tuh lah tidur lagi…”
“ Dah demam… takkan nak celik je mate~ tido lah”
“ Hurmm.. k..kite dah sampai ni.. oppa tak nak turun ke?”
“ Oh… lupe.. okayh.. jom ikut oppa.. don’t worry mommy and daddy tak de skank ni.. hehhe!”
“ Ish! Ngade-ngade je…”
“Jom lah..” Mereka keluar dari kereta dan menuju ke pintu besar sebuah rumah banglO yang tersegam indah dihadapan taeyeon dan kimhyungjun.

“ Thanks.. kenyang sangat tadi.. k lah.. taeyeon balik dulu kayh? Take care taw? Esok jangan datang kalau tak larat.. araso?”
“ Iye.. bye sayang.. pemandu kim.. sila hantar cik taeyeon pulang..” Pemandu peribadi hyungjun segera mengangguk sambil membuka pintu . kim taeyeon segera masuk ke dalam perut kereta.. Hari ini hari yang paling indah baginya.. hari tercatatnya satu lagi pengalaman yang pernah dia nantikan sebelum ini.. Seperti biasa dia akan menatap wajahnya di muka pintu sebelum masuk tidur… tiba-tiba..
‘tuk tuk tuk!’
“ Woii! Keluar lah! Bapak kau ni memang langsi!”
“ Dia datang lagi…” Taeyeon spontan menggigil..  Pintu rumahnya di tolak dari luar.. dia mulai panik..  tiada cara untuk keluar dari rumahnya… dia menggigil ketakutan lalu menyorok di belakang langsir..
‘ Bamm’ Akhirnya pintu rumahnya terbuka jua.. pemiutang-pemiutang tersebut menggeledah rumah taeyeon mencari sesuatu yang berharga.. taeyeon mendiamkan diri di sebalik langsir..Tiba tiba
“Kau nak menyorok kat mana hah?” Salah seorang pemiutang tersebut mencekik  leher taeyeon.. taeyeon terjerit sedikit akibat terperanjat..
“ Boss… anak dia kowt  ni.. weyh! Bapak kau mane huh?”
‘Pap!’ lelaki itu menepuk kepala taeyeon.kuat.  taeyeon menangis.. mengharapkan simpati.
“ da arr..! hey pompuan..aku ingatkan kau ae? Suroh bapak kesayangan kau tuh bayar hutang!” Lelaki tadi menghentak kepala taeyeon didinding..mereka meninggalkan rumah taeyeon dalam keadaan yang bersepah…taeyeon menangis sendirian disitu tanpa dia sedari air mata yang mula nya jernih menjadi merah menyala secara tiba-tiba.. taeyeon hanya  berasa pedih tanpa menghiraukan darah yang berjujuran di kantung matanya.. akhirnya dia tertidur disitu..
“  ahhhhhhhhhhhh!” Jeritnya sebaik sahaja bangun dari tidur dan melihat matanya yang berlumuran dengan darah yang sudah kering.. dia segera membersihkan  lalu segera bersiap untuk ke sekolah..

            Taeyeon menyorokkan kesan cekik di lehernya dengan memakai selendang sebelum melangkah ke sekolah..semua murid pelik dengan sikap yang ditunjukkan oleh taeyeon hari ini..  sungguh pasif dan tidak bercakap langsung dengan rakan-rakan disekeliling..  seperti jangkaannya.. kim hyungjun tidak hadir hari ini, jadi dia bercadang untuk melawat hyungjun dalam perjalanan pulang nanti… kalau boleh dia tak nak langsung hyungjun tahu apa yang berlaku terhadapnya malam semalam.. biarlah dia sendiri menanggungnya…
            Kerana kesihatannya tidak berapa elok.. dia membatalkan niatnya untuk melawat hyungjun di rumahnya.. dia segera pulang ke rumah… masih ada kerja yang perlu dilakukan.. iaitu mengemas rumah.. Di dalam otaknya masih terlayang satu persatu kejadian yang berlaku semalam…’ Macam mana aku nak cari bapak aku ! dia dah lari… huff!!’ degus hatinya…
“ Saranghae baby baby baby love.. honey honey honey love..” Taeyeon melompat sedikit semasa dipeluk oleh hyungjun dari belakang..
“ Oppa! Gatalnyer!” Biasa lah sayang.. dah umm… 17 jam oppa ta jumpe taw.. “ Hyungjun memalingkan muka taeyeon menghadapnya.. muka hyungjun berkerut apabila melihat kesan lebam dileher taeyeon…
“ Taeyeon.. ada sesiapa cekik ke?”
“ Oppa lah sape lagi”
“ Oppa serious…” Taeyeon menunduk lalu menceritakan satu persatu.. sekali lagi hyungjun tak dapat membantu taeyeon dalam kesusahan.. dia memandang taeyeon yang sedang menguis-nguis lantai..
“ Taeyeon.. oppa tahu idea ni gila.. tapi taeyeon kena ikut jugak..”
“ Amendenyer?”
“ Ikut oppa balik rumah oppa..!~”  Dia menarik tangan taeyeon. Taeyeon memandangnya pelik..
“ Oppa.. ni kepala ok tak ni?”
“ Oppa ok! Tengok leher ni.. I don’t want you hurt again sayang.. “
“ Oh,, so sweet~ im not going anywhere!”
“ Why you’re so stubborn huh?? If you keep going like this.. oppa akan tinggal kat sini…!”
“ Tinggallah.. taeyeon kisah apa.. huh~”
“ Taeyeon.. please don’t make me upset..”
“ Like I care! Babo babo babo!! Ba…” Kim hyungjun menarik taeyeon dalam pelukannya dah menciumnya.. kim taeyeon tersedu.. manakala kimhyung jun tergolek-golek mentertawakan kim taeyeon yang tersedu-sedu selepas diciumnya. Dia meninggalkan taeyeon disitu dan masuk kedalam bilik taeyeon..  dia mencari beg untuk mengisi barang-barang taeyeon. Dia ingin  taeyeon tinggal di kondominium milik keluarganya ..
“ Taeyeon sayang~ oppa jumpa benda kecik ni~ cantik lah~” Jerit hyungjun dari dalam biliknya.  Taeyeon tersedar seraya bangun mendapatkan hyungjun yang sedang melayang-layangkan bajunya ketika bayi..’ Fuh~ nasib baik dia tak maksudkan baju dalam aku!’ Desis hati taeyeon.
“ Oppa! Pervert! Mana boleh cium orang sesuka hati!”
“ Suka hati lah~ you re mine~ alahai~~ ta paham paham  lagi ke? Takkan dengan won bin ta pernah kowt.~” Ejek hyungjun sambil ketawa sinis. Taeyeon segera menggeleng.
“ Taeyeon tak pernah cium sebelum ni!! oppa! Jahat!!~ taeyeon simpan kiss tuh untuk first love je lah!~” Taeyeon merajuk.
“ Alahai~ bukan oppa ke first love taeyeon..” Taeyeon terdiam ‘betul gak mamat ni cakap~’
“ Hurrmm.. iyelah..”
“ Cepat tolong oppa kemas ni~ kalau taeyeon tak nak duk umah oppa tak ape.. tapi  taeyeon kene duk kat kondo oppa.. so nobody will hurt you honey.. “
“ Kalau tak nak boleh?”
“ Nak oppa cium lagi ke??”
“ Oh!! Okayh okayh! Boleh-boleh taeyeon kemas k? “ Taeyeon memaniskan mukanya.. hyungjun mengekek-ngekek ketawa..
            Hampir seminggu taeyeon tinggal di kondominium milik keluarga kimhyungjun. Tetapi sejak kebelakangan ini.. dia sering terjatuh.. kapalanya akan sakit .. dan selalu hilang imbangan.. tetapi.. taeyeon hanya ambil perkara yang berlaku kepadanya biasa-biasa sahaja.. adakala hyungjun juga akan pelik apabila lihat taeyeon selalu hilang imbangan.
            Pada suatu malam.. kimhyungjun segera mencari punca-punca kim taeyeon selalu hilang imbangan ketika berjalan.. Dia memegang dadanya kerana terperanjat.. “ Tumor?” Ucapnya perlahan.. serta merta tergiang-ngiang kata-kata doktor yang pernah merawat taeyeon.
“ pastikan 2 bulan kemudian awak bawa dia jumpa dengan saya.. kami takut salur darahnya tersumbat dan mungkin menyebabkan penyakit lain yang datang..” Dia mengetuk-ngetuk kepalanya.. seraya melihat taeyeon yang sedang nyenyak tidur.. perlahan-lahan dia menghampiri..
“ Kenapa.. hidup taeyeon jadik macam ni sayang.. kenapa.. oppa tak sanggup tengok taeyeon menderita lagi..” Dia mengucup dahi taeyeon dan segera menyambung kerjanya..Dia membaca lagi akibat dan punca-punca berlakunya pertumbuhan tumor.. dan juga rawatannya..  “ Macam mana aku nak beritahu dia ni… hurmm…” Akhirnya hyungjun tertidur sendiri di atas meja kerjanya..

“ Oppa! Oppa! Oppa!!” Jerit taeyeon tiba-tiba setelah bangun dari tidur.. hyungjun bergegas mendapatkan taeyeon.
“ Kenapa sayang??”
“ Oppa… mata.. mata taeyeon gelap.. tak nampak apa-apa! Taeyeon tak nampak apa-apa!! “ Jeritnya lagi.. hyungjun sudah dapat agak bahawa kejadian yang menimpa taeyeon adalah salah satu symptom ketumbuhan dalam otak..
“ taeyeon…dengar cakap oppa.. taeyeon tutup mata balik.. tutup mata sayang.. jangan tension.. jangan fikir apa-apa..” Taeyeon segera mengangguk..dia menutup mata seraya menenangkan fikirannya.. apabila dia membuka mata semula .. penghilatannya serta merta pulih seperti sediakala..kim taeyeon memeluk erat hyungjun..
“ Taeyeon ingat taeyeon dah tak boleh tengok muka oppa lagi..” Tangisnya.. kimhyungjun mulai risau.. dia bercadang untuk membawa taeyeon ke hospital secepat mungkin..
“ Taeyeon..kita pergi jumpa doktor k?” Taeyeon segera mengangguk . dia masih tidak ingin lepaskan pelukannya.. mungkin terlalu takut.. hyungjun hanya mendiamkan diri sehingga kim taeyeon tenang sendiri.. setelah bersa sedikit tenang kim taeyeon segera bersiap-siap untuk ke sekolah.. manakala kimhyungjun pulang sebentar ke rumahnya untuk bersiap ke sekolah sebelum ke sekolah bersama taeyeon.. taeyeon hanya membatukan diri dengan berfikir.. penyakit apakah yang sedang dihidapinya sekarang.. hyungjun pula memikirkan jalan penyelesaian untuk penyakit taeyeon..  dia perlu menelefon ibu bapanya untuk mendapatkan persetujuan sebelum mengeluarkaan wang yang banyak demi membiayai kos pembedahan taeyeon..
“ Hey sayang.. kita dah sampai.. “ kim taeyeon tersedar dari lamunannya seraya keluar dari kereta tersebut lalu masuk ke dalam perkarangan sekolahnya.. seperti biasa semua murid akan bertegur sapa dengannya.. dia melayan sambil memaniskan mukanya yang kelat.. sepanjang hari kimteyeon memikirkan tentang masalahnya.. hinggakan kekasihnya sendiri pun diabaikan.. dia tidak mempedulikan sesiapa di sekitarnya..
‘Chuppp!’ Sekali lagi kimhyungjun mencium dahi kim taeyeon yang sedang jauh mengelamun.. serta merta  kim taeyeon tersedar dari lamunannya.. semua murid memandang kearah mereka berdua.. kim taeyeon terkejut.
“ Oppa!!” Jerit kim taeyeon sambil memijak kaki hyungjun. Hyungjun menjerit sedikit.. dia memandang seluruh isi kelas.. kawan-kawan hyungjun menumbuk-numbuk bahunya tanda gembira bagi pihak hyungjun… manakala.. rakan baik taeyeon mengucapkan tahniah.. sekali imbas mereka tak ubah seperti pasangan yang baru berkahwin kerana  ramai yang mengucapkan tahniah sambil mengusik usik…  ada yang memandang kami tidak puas hati..  ada juga yang melakukan hal sendiri..
“ Oppa… asal buat hal kat sini..?”
“ Suka hati oppa lah…”
“ Oppa… I … memalukanlah,,,!” Tiba-tiba matanya menjadi gelap tiba-tiba.. dia gugup sebentar.. semakin lama semakin kabur.. tiba-tiba..
“ Semua bangun…!” Jerit ketua tingkatan.. kim taeyeon bangun sambil berpura-pura tidak berlaku apa-apa.. kim hyungjun tidak mengesyaki apa-apa.. hinggalah mereka diminta mengeluarkan buku sejarah .. kim taeyeon meraba-raba mencari buku sejarah.. yang dia pasti buku sejarahnya tebal.. tetapi.. buku geografinya juga tebal.. dia meletakkan buku tersebut di atas meja.. Hyungjun memandang pelik apabila kimtaeyeon mengeluarkan buku geografi dan bukanlah sejarah.. Dia  melihat guru mata pelajarannya sedang berjalan kearahnya untuk melihat sama ada semua murid-muridnya membawa buku atau tidak… Dia segera mengambil buku geografi taeyeon dan menukarkan dengan buku sejarahnya..
“ Ya! Kim hyung jun! baik awak terus terang dengan saya.. awak tak bawak buku sejarah kan? Ni buku geografi! “ Jerkah miss song sambil menunjal-nunjal kepala hyungjun yang diminta berdiri.. taeyeon terkejut apabila terdengar nama hyungjun dipanggil.. dia tidak memandang langsung kearah hyungjun.. bimbang hyungjun akan tahu masalah yang dihadapinya sekarang..  dia cuba membuka dan menutup mata kembali  matanya.. tetapi tidak membuahkan apa-apa kesan.. ! dia menangis.. semua terperanjat . Kim hyungjun melabuhkan punggungnya sambil menarik bahu taeyeon menghadapnya.. taeyeon menarik kembali badannya.. kim hyungjun segera berlari kehadapan taeyeon .. dia menekup mulutnya.. dia segera mengeluarkan sapu tangannya dan mengelap darah yang keluar dari mata kim taeyeon.. kalau boleh dia tidak ingin sesiapa pun di kelas tersebut tahu akan masalah kesihatan taeyeon yang semakin menjadi-jadi sejak kebelakangan ini… ada pelajar yang terhendap-hendap ingin melihat punca taeyeon menangis tapi hyungjun segera menghalang.. selepas memaklumkan kepada miss song.. mereka segera keluar dari sekolah tersebut dan meminta pemandu peribadinya membawa ,ereka ke hospital secepat mungkin.. semua terpinga-pinga…
“ encik kim~ don’t worry! She’s alright… kami dah buat check dari atas sampai bawah.. semua okayh… just … saraf tunjang dia tegang sangat hingga salah satu saraf mata nya yang pernah pecah dahulu berdarah kembali.. umm…pasal dia selalu hilang imbangan badan and kekadang matanya akan gelap tiba-tiba .. tu semua kerana dia terlalu penat dan maybe terlalu memikirkan masalahnya…mungkin juga pitam.. saya harap perkara ini tak berlaku lagi… saya takut perkara yang lebih buruk akan berlaku kalau dia terlalu tension..”
“ Tapi dok, semalam saya google pasal hilang imbangan badan and pandangan jadik gelap tiba-tiba, kat situ tulis tuh semua symptom ketumbuhan?”
“ Itu memang symptom2 nya… tapi.. dalam kes cik kim ni.. lain… yang penting sekarang ni jangan kasik dia fikir benda-benda yang boleh buat dia tension.. awak dah boleh melawat dia.. “
“ Oh,.. ok.. thanks doc~! “ Jerit kimhyungjun sambil berlari masuk kedalam wad yang menempatkan kimtaeyeon . Hatinya sungguh lega… ‘nasib baik tak berlaku apa-apa.. ‘ Desis hatinya… Kim taeyeon yang sedang berdiri di tepi tingkap melompat sedikit akibat dipeluk oleh hyungjun dari belakang..
“ Oppa.. kenapa dengan taeyeon..?”
“ Tak de pape pown.. taeyeon just tension sangat.. ni hah ..saraf tunjang kat belakang kepala ni dah tegang! Tuh yang selalu pitam~! Tu lah! Degil lagi!” Bebel hyungjun sambil memicit hidung taeyeon.. taeyeon menunduk..
“ Alolololo~~ sedih ke? Meh meh! Sayang oppa ni.. sedih lah kat sini… “ Dia memeluk erat taeyeon. Taeyeon tersenyum..’hehehh~ rancangan aku menjadik~ dia da tak matah lagi keke!’  Tiba-tiba..
“ Hah! Joon!! Kau buat apa ni!!?? “ Beberapa orang kawan hyungjun menarik hyungjun yang sedang memeluk taeyeon kebelakang.. taeyeon terpinga-pinga.. kerana matanya ditutup.. tapi yang pasti .. semua rakan-rakan hyungjun berada disitu.. dia jadi malu sendiri.. pasti semua dah tengok apa yang dia dan hyungjun lakukan sebentar tadi… Dia meraba-raba mencari katilnya.. tiba-tiba tangannya dipegang seseorang. ‘Ni bukan tangan hyungjoon!’ Jerit hatinya..
“ Kenapa boleh jadik macam ni sayang..? “
“ Won bin oppa?” Taeyeon segera menarik tangannya..dengan mata yang tertutup.. dia hanya dapat meraba-raba sahaja.. nampaknya wonbin semakin kurang ajar.. tangannya mula menjalar dipinggang taeyeon..taeyeon mulai gelabah lalu menjerit..
“ Joonnn!!” Hyungjun yang sedang berbual dengan rakan-rakannya terkejut lalu berlari kearah katil taeyeon yang agak tersorok dari pandangannya.. Dia segera menerkam wonbin.
“ Hey! Kau buat apa datang sini hah?!” Kimhyungjun menarik kolar won bin.. won bin meronta sedikit..
“ Suka hati aku lah! Dia awek aku!”
“ Kepala hotak kau,,! Dulu time kau pergi jepun.. sesuke hati kau je buang dia..! sekarang ni kau nak ambil dia balik…hey! Langkah mayat aku dululah!” Jerkah hyungjun lagi..
“ Joon! Joon! Relax kay!” Kawan-kawan hyungjun segera meleraikan pergaduhan mereka yang semakin menjadi-jadi…
“ Aku akan langkah mayat kau..” Ucap won bin perlahan sambil tersenyum dan berjalan keluar dari wad  tersebut… Hyungjun mendapatkan taeyeon yang masih berdiri di tepi tingkap ..
“ Weyh! Weyh! Korang! Kita kene keluar ni!~~ jom! Jom!~~” Setelah semua hilang dari pandangan hyungjun.. hyungjun segera mendakap taeyeon yang sedang menggigil-gigil..
“ Sayang.. sayang nangis lagi ke? “ Taeyeon mengangguk.
“ Taknak nangis eyh? Tak baik sayang… “ Taeyeon mengangguk lagi..
“ Oppa… rasa-rasanya dia akan datang lagi tak? Taeyeon tak nak jumpa dia lagi..”
“ Araso.. oppa tak kan kasik dia jumpa dengan taeyeon lagi k?” Taeyeon melepaskan dirinya dari pelukan hyungjun dan meraba-raba mencari katil..  hyungjun menarik tangan taeyeon menghadapnya sekali lagi..
“ Taeyeon.. oppa nak tanya satu perkara boleh? “
“ Tanyalah..”
“ Taeyeon.. love tak kat oppa?”
“ Asal suara macam tu? Malu eyh? Hahha~ “ Kim taeyeon menarik leher hyungjun lalu mencium pipinya. Hyungjun tersenyum..
“ Of course lah sayang.. I love you so much…” Sambung taeyeon lagi.. kim hyungjun membawa taeyeon kekatilnya.. dia mengambil tempat disebelah taeyeon yang mula terlelap.. dia mengeluarkan jurnalnya.
‘Wah!~~ aku happy sangat hari ni.. kimtaeyeon yang aku kenal tak pernah sejujur ini.. biasanya dia akan menyembunyikan perasaannya sebaik mungkin..’
            Catatannya kali ini dimuatkan dengan pelbagai perasaan yang ingin dia luahkan kepada taeyeon.. bila lihat muka taeyeon yang naïf , spontan hatinya akan cair.. kalau boleh dia ingin seluruh dunia tahu betapa pentingnya taeyeon kepadanya.. dia mengusap-usap pipi mulus taeyeon yang putih bersih.. kimtaeyeon berkutik sedikit.. dia tersenyum lagi.. senyuman tak pernah lekang dari bibirnya… entah kenapa dia rasa gembira sangat sejak taeyeon menciumnya sebentar tadi. 

“ oppa! Ireona..” Kim taeyeon menguis-nguis badan kimhyungjun disebelahnya.. tiada jawapan.. ‘letih sangat kot…’ Desis hatinya.. dia meraba-raba dahi hyungjun .. dari dahi bawa ke hidung.. dari hidug ke bibir pula.. hatinya spontan berdegup kencang.. ! dia menarik tangannya.. ‘apa aku buat ni!’
“ Taeyeon… lepas bibir oppa kat mana pula taeyeon nak raba…” Kimhyungjun bangun lalu tertawa perlahan.. muka taeyeon jadi merah menyala tiba-tiba.. dia ketawa lagi.. 
“ Anyway.. oppa nak p beli something untuk dimakan.. taeyeon nak makan apa?” Tanya hyungjun yang masih tersenyum melihat wajah kelat taeyeon..
“ Oh.. umm.. taeyeon nak bubur ayam tau.. hehhe~~ makanan hospital tekak tak boleh terima lah..hehehh!”
“ Anything for you..” Selepas mengucup dahi taeyeon ,hyungjun keluar dari wad tersebut dengan muka yang merah menyala.. malu yang teramat.. dia tidak pernah menyentuh perempuan lain selain taeyeon.. dia mengusap-usap jatungnya yang berdegup kencang… dia segera keluar dari hospital mencari makanan yang dipesan taeyeon sebentar tadi…
            Dia memakir keretanya di bahu jalan . sebelum keluar dari kereta kimhyungjun sempat mengambil dompetnya. Dia melintas jalan untuk ke seberang.. Selepas membeli bubur ayam yang diminta taeyeon sebentar tadi.. dia segera menuju ke keretanya ketika lampu pejalan kaki sedang hijau.. Tiba-tiba …
‘Skreeetttttt!’ Bubur yang dibeli oleh hyungjun berselerak diatas jalan.. perlahan-lahan dia bangun.. kakinya terasa berdenyut-denyut.. dia memandang keretanya yang hampir membunuhnya sebentar tadi.. dia tidak sempat menghafal nombor flat kereta tersebut kerana orang ramai mula menghurunginya.. nasib baik ada sebungkus bubur lagi..
“ Dik! Boleh jalan tak ni?” Tanya seorang lelaki yang membantunya bangun sebentar tadi apabila melihat seluar jeans kimhyungjun koyak dibahagian lutut… hyungjun hanya tersenyum lalu berkata..
“ gwarnchana.. hyung, saya boleh jalan lagi ni… don’t worry… anyway.. thank you..” Kim hyung jun terhincut-hincut berjalan kekeretanya… dan memandu ke hospital semuala..nasib baik dia tergerak untuk memandu kereta automatic hari ini dan bukan kereta manualnya… jika tak.. alamatnya makin parahlah lukanya di kaki kirinya…
“Sayang! Oppa ada bawa bubur untuk sayang..~” Kimhyungjun menceriakan suaranya…!walaupun suaranya bergetar-getar menahan sakit.. kimtaeyeon  tersenyum.
“ Oppa!~~ omo~ rindu kat oppa setelah umm.. 3 jam kot..~ tak jumpe heheehe!” Ujar taeyeon sambil tersenyum nakal.. kimhyungjun tertawa sedikit.. Dia membuka bungkusan bubur yang dibelinya tadi lalu memberikannya di tangan taeyeon.. taeyeon mencium dahulu sebelum makan.. manakala hyungjun perlahan-lahan membuka seluarnya untuk membersihkan lukanya..  dia mengambil tisu diatas meja disisinya lalu mengelap darah yang mula mengalir.. kimtaeyeonn yang sedang leka menikmati bubur ayam terhenti seketika.
“ Oppa.. tak makan sekali ke?” Tanyanya perlahan.. lalu menghulur sesudu bubur kearah hyungjun.. hyungjun tersenyum..
“ Gwaencahana.. oppa dah makan.. taeyeon makan je k?” Dia meyambung kembali kerjanya.. selepas membersihkan lukanya .. dia segera menyarung kembali seluarnya.. nasib baik mata taeyeon ditutup.. jika tak.. bertuahlah taeyeon kerana dapat melihat dia dengan boxernya sahaja.. spontan hyungjun tertawa sedikit.. kim taeyeon masih sibuk menikmati buburnya..

“Jiangg!~ Sekarang kita akan buka ikatan mata cik taeyeon…” Ujar seorang jururawat disitu sambil membawa peralatan-peralatan yang diperlukan .. Kim taeyeon serta merta tersenyum.. hyungjun yang duduk disudut wad tersebut hanya tersenyum sambil memerhatikan prosedur yang dijalankan…
“ ok.. cik kimtaeyeon.. sila buka mata perlahan-lahan.. “ arah doktor tersebut.. kimtaeyeon membuka matanya perlahan-lahan.. seperti jangkaannya .. gelap… dia menutup matanya kembali.. dia membuka kembali.. tetap gelap.. dia mulai gelabah.. dia menutup matanya.. kimhyungjun yang sedang membaca surat khabar segera bangun mendapatkan taeyeon… taeyeon diminta membuka mata sekali lagi.. akhirnya..! walaupun sedikit kabur.. tapi wajah pertama yang ditatapnya seperti biasa..ialah kimhyungjun… hyungjun tersenyum .. senyuman yang boleh membuat semua perempuan terpikat.. kim taeyeon bersyukur kerana dia masih lagi boleh menatap wajah hyungjun.. Setelah semua kakitangan hospital keluar  dari wad tersebut.. kimhyungjun segera menolong taeyeon mengemas barang-barangnya.. 

            Sejak dari hari itu.. kimhyungjun mengetatkan pengawasan terhadap taeyeon.. bimbang wonbin akan melakukan sesuatu.. hampir 3 kali kereta yang sama .. cuba melanggarnya.. tetapi sempat dielak olehnya.. walaupun badannya sakit-sakit kerana luka tetapi tiada seorang pun tahu.. tetapi sejak kebelakangan ini .. ancaman terhadapnya boleh dikatakan tiada.. dia sendiri bingung.. kalau boleh dia ingin menangkap orang tersebut dengan tangannya sendiri..
“ Tengok! Oppa mengelamun lagi! Oppa ni~~ “
“ Ohh! Mianei sayang~ hhehe!”
“ Nama oppa dah lepas… tinggal nama taeyeon je.. adoii.. malulah nak naik atas stage.. tak sangka lah.. lepas ni kita nak kene kerja pulak…kan??”
“  Tahu tak pe..Taeyeon! nama taeyeon lah! Cepat~” Kim taeyeon segera bangun dan mengambil penghargaannya di atas pentas… Kimhyungjun menggeleng.
“ Dia ni.. memang naif betullah.. aku mesti bawa dia jumpa mama ngan papa.. diorang mesti suka kat dia..heehhe!~” Bisik hyungjun perlahan..

“ Hyung!~!! “ Jerit adiknya, kimkibum..Mereka berpelukan. 
“ Kibum ahh~ macam mana study kat sana? Okay?”
“ Okay je… sejak hyung balik korea ni.. sunyi lah kat sana…. Hah! Hyung! Mama ngan papa nak jumpa.. kat rumah..
“ Hha? Diorang dah balik eh? Oh.. ok… by the way.. kenalkan.. ni taeyeon.. awek hyung..heheh!”
“ Awek hyung? Ohh! Yang hyung cerita tuh eyh? Ok… hye.. nice to meet you..!” Mereka bersalaman..
“ Pandai hyung pilih… dia memang cantik… noona ,, abang saye ni.. macam kayu sikit., heheh!”
“ Chongmal?”
“ Ne!”
“ Ya!! “ Marah hyungjun sambil menekup mulut adiknya.. kimkibum ketawa berdekah-dekah.. kimtaeyeon hanya tersenyum melihat gelagat kedua adik beradik itu.. Selepas menghantar taeyeon kekondominiumnya, kimkibum dan kimhyungjun segera pulang kerumah mereka..
“ Hyung… noona taeyeon memang sesuai dengan hyung… masalah kita sekarang.. papa mesti akan membantah keras.. tapi tak pe.. hehhe! Ni dongsaeng hyung kan ade~ hhehhe~ pandai-pandailah aku nak buat diorang suka kat taeyeon noona~ keke!”
“ Serius? Oh my dongsaeng!” Kimhyungjun mendepakan tangannya ingin memeluk kibum yang sedang memandu.. kimkibum melarikan badannya..  
“ Tapi! No hugs!”
“ Yelah~~ huhuh~~ baru nak peluk adik kesayangan,..” Tawa hyungjun meletus lagi… kimkibum hanya menggeleng.. ‘bila dengan perempuan.. wah! Bukan main malu lagi… tapi bila dengan adik sendiri… perghh~! Tak bley blah!’ Desis hati kibum..sambil memandang abangnya yang tak pernah lelah menceritakan perihal taeyeon kepadanya.. cinta mati lah katakan….
“ Pa! ma!! Saya dah balik!~~”
“ Omo! Cakiya! Uri ah-deul wasseo!~” Jerit ibu hyungjun, go soon kyu. Mereka berpelukan..

“Papa, gurauan ape ni?” Tanya kimhyungjun.
“ Papa serius , papa nak kau jaga syarikat kita… tak apa dalam masa yang sama kamu masih boleh  sambung belajar…papa  dah disahkan menghidap penyakit jantung… so papa fikir papa nak retire.. lagipun.. kamu dah habis sekolah..”
“ Tapi pa,  joon masih belum bersedia.. joon masih amatur..”
“ Joon.. nanti kamu akan uruskan juga…” Oleh kerana tidak ingin bertegang urat dengan papanya .. dia mengangguk perlahan.. mereka tersenyum gembira..
“ Tapi satu syarat..”
“ apa dia?”
“ Joon mahu bakal isteri joon adalah pilihan joon sendiri.. tak kira sama ada dia kaya atau tidak… “
“ Baiklah…papa terima..~” Selepas menandatangani kontrak.. hyungjun segera menghilangkan  diri dengan masuk ke dalam biliknya..                                                                            
“ Hyung.. gwaenchana?” Tanya kimkibum.
“ Mollayo.. huff… masalahnyer.. company yang papa suruh jaga tuh kat new York.. macam mana hyung nak ajak taeyeon sekali…”
“ Humm.. percayalah cakap aku…kalau dia sayangkan hyung, dia mesti ikut..”
“ Kibum-ah! Cuba kau fikir tetibe kalau hyung cakap macam ni kat dia… ehemmm… hum… taeyeon-ah, ikut oppa pergi new York… kita kahwin kat sana..”
“ Pale hotak kau nak cakap camtuh~ tak ke terkujat dia… cuba hyung buat macam ni.. ehem… sayang… oppa nak keluar Negara , ke new York.. oppa tak nak tinggalkan sayang seorang kat sini.. umm.. oppa nak sayang ikut oppa pergi sana.. kita mulakan hidup baru kat sana k? oppa nak taeyeon belajar sama-sama dengan oppa kat sana…”
‘Plucckk!’ Kimhyungjun menyekel kepala kibum.
“ Adoii sakitlah~!”
“ Malu doe nak cakap macam tuh… adoii…aku dah lah tak pernah kapel ngan sesiapa sebelum ni…!”
“ Dah tuh hyung ade idea lagi ke?”
“ Hurmmm…. Entahlah hyung pun tak tau…  hurmmm.. kite cube dulu macam yang kau cakap..”
“ Canteklah! Nanti aku tolong hyung berlakon konon-konon nak cepat lah ni~ ahahahah!”
“ Kau ni kalau carik alasan suruhkan kau!~”
“ Biase,,”
“ Oh my dongsaeng!”
“ Eppp! No hugs! Ingat tak?”
“ Ne! araseyo!”
“ Good boy!” mereka tertawa berdekah-dekah.

“ mwo?? Oppa.. im just 18! How can I … with you… marry?? New York? This weekend?”
“ Same as me honey.. im just 18… but we don’t have much choice and time.. say yes or… we’re not gonna meet each other for a long period…”
“tapi boleh ke parents oppa terima taeyeon? Huh?”
“ Ianya akan perit sedikit sayang.. but I promise.. our live will be better there… “
“ Taeyeon tak tahu nak cakap apa… tapi taeyeon tahu… taeyeon sedang mengambil risiko yang amat besar..”
“ So ?”
“ I say yes… tapi apa yang taeyeon buat ni semua untuk oppa kayh??”
“ Thanks sayang!” Sekali lagi hyungjun menciumnya.. dia tersedu lagi.. kibum yang melihat dari jauh hanya menggeleng..’wah… diorang ni memang pasangan bahagielah!~~’ Desis hati kimkibum lalu memandu keretanya ke myeongdong.. ada sesuatu yang ingin dibelinya sebagai hadiah perkahwinan hyungjun nanti..
            Manakala hyungjun menghantar taeyeon pulang ke kondominium miliknya dan memecut keretanya kekediamannya. Lega sungguh hatinya apabila taeyeon menerima perlawaannya..

“No! I cant be!  Dia tak boleh kahwin dengan laki tuh! Dia aku punya…! Aku yang punya!” Jerit won bin di dalam keretanya.
‘Tapi .. dulu kau yang buang dia…!’ Hatinya berkata-kata..
“ Aku tak sengaja! Ni semua sebab bohsia jepun tu lah yang goda aku!”
‘ Its too late for you to come back!’
“ No! she still mine! I knew she still love me! “ Jerit won bin lagi..

Sebelum dia berangkat ke new York.. dia mengambil keputusan untuk melawat kubur ibunya..  Sayu sekali suasana apabila taeyeon mengucapkan selamat tinggal..
“ Omma.. esok.. taeyeon akan berangkat ke new York.. dengan hyungjun.. dia bakal jadi suami taeyeon ma, omma.. doakan supaya keputusan yang taeyeon ambil ni betul ya? Taeyeon .. rindu sangat dengan omma… omma ok tak kat sana? “ Selepas menaburkan bunga diatas pusara ibunya , kimtaeyeon berjalan pergi..
(Keesokkan pagi)
‘tuk! Tuk! Tuk!’ Pintu rumahnya diketuk kuat.. dia bingkas bangun menuju ke pintu.
“ Nuguseyo?... oppa?” Dia terkejut melihat wonbin muncul dihadapan pintu kondominium milik hyungjun..
“ Jangan pergi..” Pinta won bin tiba-tiba..
“ Oppa.. waeyo? Kah~! Nanti hyungjun nampak oppa… dia marah ni… palli kah…!” Halau taeyeon dalam nada yang lembut..
“andwae! Taeyeon.. kenapa senang sangat taeyeon lupakan oppa? Huh?’”
“ Sebab oppa dapat lupakan taeyeon dengan senangnya..” Balas taeyeon sinis.. hari ini dia dan hyungjun akan memulakan hidup baru di tempat yang baru..
“ Mianeiyo.. chongmal mianeiyo..”
“ Anio…oppa tak salah… satu je taeyeon minta.. please lah pergi dari sini.. kita tak ada jodoh oppa.. accept that ok? Please come to my wedding.. ill sent you an email k? just except what’ve been written for us..”
“ oppa akan langkah mayat dia untuk dapatkan  taeyeon” bisik won bin perlahan .
“ mwo?”
“ anio… oppa wish you happy always.. “
“ gomawo…”
“ ne…” Wonbin  berlalu pergi dari situ..  Taeyeon menutup pintu dan mengumpulkan semua bagasinya ditepi pintu.. dalam masa 30 minit lagi hyungjun akan datang menjemputnya.. jadi dia memenuhkan masa yang terluang dengan sarapan pagi dan mengemas rumahnya yang sedikit bersepah..

“ Ready..?”
“ Yes!”
“ pa, ma~ meet your future daughter in law.. kim taeyeon.. “
“ Omo.. ! taeyeon…  cantik lah bakal menantu mama ni… nilah yang membuat hyungjun ah-deul nak balik sangat ke korea..”Hyungjun tersenyum malu.. Bapanya menepuk bahu kimhyungjun…
“ So! Shall we make move now?” Tiba-tiba kibum mencelah.. semua bergerak menuju ke balai berlepas..

“ hmmm… noona.. are you ready? Hyung dah tunggu kat sana… lepas je majlis ni.. kita raikan k?” Tanya kimkibum sambil menjamah wajah taeyeon yang gebu . kecantikkannya terselah apabila memakai baju pengantin.. hampir 3 bulan dia menetap dia new York..  hyungjun dan taeyeon kini belajar di university yang sama.. hyungjun terpaksa melakukan dua kerja dalam satu masa.. dia terpaksa menguruskan syarikat bapanya.. manakala kimtaeyeon hanya duduk dirumah menyediakan makan tengahari dan malam jika tiada kuliah… kadangkala.. kibum akan bawa taeyeon keluar bersiar-siar di kota new York bagi menghilangkan kebosanan.. tapi.. hari ini bakal jadi hari yang penuh bersejarah bagi hyungjun dan kim taeyeon…
            Selepas berakhir majlis perkahwinan antara hyungjun dan taeyeon.. mereka segera pulang ke rumah kerana kepenatan melayan tetamu.. walaupun penat.. tetapi mereka amat puas hati dengan majlis yang dikelolakan oleh adiknya..
            Kimtaeyeon mencuri-curi masuk kedalam biliknya. Baru sahaja ingin menegakkan pinggang diatas katil empuk.. kimtaeyeon disergah oleh adik hyungjun disebelahnya..
“Mianei noona… bilik ni under construction~ noona kena pindah ke bilik sebelah~” Kimkibum menyakat kimtaeyeon.. taeyeon mencerutkan mukanya lalu bangun menuju ke bilik sebelah… iaitu bilik suaminya~ hyungjun..
“ Masuk-masuk sahaja.. biliknya telah dihias indah.. dengan katil queen size.. dia segera membariingkan badannya yang lunyai di atas katil.. baru ingin melelapkan mata…pintu bilik tersebut dikuak.. kimtaeyeon merapatkan matanya..Perlahan-lahan kimhyungjun merapatinya.. jantung kimtaeyeon berdegup kencang..
“ my love.. you look so beautiful today.. “ Tangan kimhyungjun menjalar ke leher taeyeon.. setelah mengucup ubun-ubun taeyeon.. kimhyungjun segera mencapai tualanya dan bangun membersihkan diri.. manakala taeyeon yang masih  berdebar-debar disitu segera bangun..
‘ Tukk~ tukk~’ Taeyeon mengetuk sedikit pintu bilik mandi dihadapannya..
“ Yes sayang..” Tiba-tiba sahaja hyungjun membuka pintu..
“ Oh.. oppa.. just wanna say.. hurmm.. cepat sikit mandi… taeyeon nak mandi lak pas ni..”
“ Oh okay…” Taeyeon mengalihkan pandangannya ke tuala mandi hyungjun yang sedikit terlondeh.. serta merta mukanya jadi merah menyala bak tomato.. kimhyungjun terkekeh-kekeh ketawa..
“ Malu sayang..?” Usik kimhyungjun..
“ Malulah!”
“ Tak pe…~~ sekarang je malu~ haha!”
“ Tak senonoh!!”
“ Betul apa..?”
“ Hummmpphh!” Kimtaeyeon menyorokkan mukanya disebalik bantal empuk..

“ Morning all!” Jerit kibum lalu mengambil sandwich dan dikunyahnya ..
“ Morning… kibum…! Tak reti duduk ke?”
“ Oh! Sorry.. tengah cari pengantin baru.. hehe! Diorang tak keluar lagi ke?”
“ ehh~ budak ni… biasalah tuh… ni .. noona kamu pagi-pagi dah bangun sediakan sandwich ni untuk kita sarapan pagi ni taw…! “
“ Ohh! Noona dah bangun eyh?? Noona~~!! “ Jerit kimkibum lalu mencari taeyeon didalam dapur..
“oh.. kibum-ah.. dah bangun? “ Kim taeyeon yang sedang membersihkan pinggan segera mengalih pandangannya kearah kibum..
“ Noona~~ mianei pasal semalam…heheh~ terpaksa halau noona kesebelah… hehe!” Kimkibum tersenyum nakal.. 
“ Gwaenchana…~! Good job kibum~ hehe!” Tiba-tiba sahaja hyungjun muncul entah dari mana lalu memeluk taeyeon dari belakang..
“ I think.. I should leave you both alone~ hehhe!”
“ Good if you knew it…~” Sambut hyungjun lagi.. taeyeon hanya menggeleng..
“ saranghae.. “ucap taeyeon tiba-tiba…
“ saranghae,,” Balas hyungjun pula..
“ So.. kita nak pergi honeymoon kat mana ni?” sambung hyungjun lagi.. kimtaeyeon segera memalingkan badannya menghadap  hyungjun..
“ Taeyeon nak sangat pergi macau..~~ boleh kan? Venice ke..~ “
“ Kita pergi venice k? macau tak banyak benda… and tak boleh nak bermesra sangat.. heheh!”
“ Ni asal otak semakin kotor ni?”
“ Biasalah…~ hehhe! So.. kita bertolak esok k? hari ini oppa settlekan semua benda kat office.. pastu baru boleh kita p berbulan madu~ lalallala~~ happy nye hidup…! Heheh! ~~”   Kim taeyeon mendiamkan diri.. dia tidak tahu sama ada ia benar atau tidak.. semasa dia sedang bermesra dengan hyungjun.. seseorang  telah membaling batu ditingkapnya.. ‘ahh! Mungkin khayalan aku je kowt..’ Desis hati taeyeon lalu menatap wajah hyungjun.. lama..
“ Ekk.. sedap sangat ke jamah wajah oppa ni?”
“ Ehh! Mana ada! “ Kim taeyeon memalingkan mukanya lalu menyambung kerjanya yang tergendala..
“ Sedap lah tuh~ hahha!” Hyungjun ketawa lagi.. taeyeon menggeleng.
“ Taeyeon.. kiss oppa siket~”
“ Tak cukup lagi ke?”
“ Tak~~ one day, one kiss from now on~ araso?”
“ Ehh!~ ne boleh~ “ Nak tak nak taeyeon cium juga pipi hyungjun.. hyungjun ketawa lagi..
“ Dalam bilik tadi oppa ada tinggalkan something untuk taeyeon… pergilah tengok..”
“ EH? Oh okayh~” kim taeyeon segera berlari naik ke atas..
            Dia mengambil sebuah kotak diatas meja sisi ditepi katilnya lalu membukanya..
   I hear you breathe your lying close to me 
the shadow's gone I enfold my peace 
You make me calm with you I'm safe and warm 
Enlight by yourside are strength to the night till eternity that's the way it will be 

And I wonder what you're dreaming of 
You're so peaceful when you sleep 
Everything I want everything I need 
Is lying here, in front of me 

Oh yeah 

And if I ever lose my power to fly 
Then your love takes me high 
I always fiddle to you 
Sometimes I think I might lose that all 
Cause the chances so small 
Cause ypu hold me close 
I feel you near don't let go say you always be here 
Just hold me tight and I'll be fine dreaming 
You will always be mine 

Just like the song 
you make me warm inside 
like a soft summer breeze 
a moment to see so true 
I won't stop loving you 

And I wonder what you're dreaming of 
You're so peaceful when you sleep 
Everything I want everything I need 
Is lying here, in front of me 

Oh no 

And if I ever lose my power to fly 
Then your love takes me high 
I always fiddle to you 
Sometimes I think I might lose that all 
Cause the chances so small 
Cause ypu hold me close 
I feel you near don't let go say you always be here 
Just hold me tight and I'll be fine dreaming 
You will always be mine 

And I wonder what you're dreaming of 
You're so peaceful when you sleep 
Everything I want everything I need 
Is lying here, in front of me 

And if I ever lose my power to fly 
Then your love takes me high 
I always fiddle to you 
Sometimes I think I might lose that all 
Cause the chances so small 
Cause ypu hold me close 
I feel you near don't let go say you always be here 
Just hold me tight and I'll be fine dreaming 
You will always be mine 

Dreaming 
You will always be mine 
 Thanks sayang coz sudi jadi wife oppa… I’ll love you eternity… saranghae..” kim taeyeon tersenyum gembira… Manakala kimhyungjun di tepi pintu hanya memerhati gelagat taeyeon yang sedang memeluk kotak pemberiannya..
                                                            The end part 2~~
                                                                                                                                                       
           
                                                                                                                                                           

0 comments: