. love at the first blush .

5:28 AM ---
Asalamualaikum.

Hah, lately ni kan saye slalu tulis entry about LOVE kan? well.. saye unn ta taw nape. Haizzz.. rase dunie ta adil laaa... huuuhhu. Saye unn nak rase LoVe At ThE firSt BlUsH ~ huhu. ape nak uwat. Belum tibe masenyer lagi.

Hah, cukuplah mukadimah pepanjang tuh. Sekarang ni nak citer something. Citer pasal tajuk yang ade kat atas tu hah yang wane purple2 tuuu.. Adalah sorang girl ni. Name dye Qalisya. Well, dye ni memang tak pcaye ngan cinte. And anti giler an  laki. (Actually amek citer ni dari akak angkat sendiri kekeke! *same sepicis an saye, suke 'lap-lap' setory ni ~ heee ! ^_^")

Entah macam mane, time tu dye ngah jenjalan kat mp . Eh entah, dp kowt. Pastu kan, tetibe time dye ngah jalan uw, dye tersadung menatang ape entah. Dye terjelepok jatuh. Time tuh kan dye boleh jadik tak pakai 'kain kecik' Huhu! paham?? dye cakap an saye ape aww..

"Time tu kan nis! akak langsung tak pakai underwear" Saye dah nak ketawe dah time tu, tapi takut dye kecik aty, saye tahanlaa..

"Abes tu kak?"

"Akak ingat tak de sape kat belakang. Bangun2 je... Rase nak buno diri! ade sorang laki diri kat belakang akak. Siap nak tolong akak bangun. Akak time tu pk dye dah nampak......." Akak angkat saye uw dah tutup muke. Malu seyhh cam tuh! OMg ~ yang tak boleh blah , yang dye dok tak dok duduk kat blakang akak angkat saye uw nape? Ceit!

"Lepas tuh??!"

"Dye tolong akak bangun. Dye kate, umm. ok tak ni? nak saye dukung?" Tanye laki tuh.  Akak saye kate mule2 memang dye dah nak cepuk dah laki tuh haha. Tapi bile tengok muke dye yang sweet dan bukan hensem trus tak jadik. Hah! time tu laa dye start suke laki tuh.

Yang paling bagus nyer, dye ley jadik angkat number akak angkat saye dengan merampas enset akak saye. Bagi akak angkat saye, its ok. Tapi bagi saye tu tindakan yang agak kurang ajar. Hehe! saye tak suke ngan laki yang suka bersikap tidak sopan dengan girl. Sweet sane sweet sini. Bak kate orang, only the brave man je dapat girl hot. tapi bagi saye, berani tu ada had. Kene belajar hormat perempuan. Haritu kat bazaar ramadhan , ade sorang pekedai ni cakap cam ni ,," Dek.. nah bau ketiak abang. Wangi!" Perghh. rase nak tenyeh je kuah ayam percik tu kat dye. Haha! *mood jaat.

Sejak dari hari tu diorang ni keep in touch tapi tak pernah jumpe. Just kat fb. Ke twitter ke. Tu je.  Tup2 laki tu mintak alamat akak angkat saye. Akak angkat saye kasik sebab laki tu cakap dye nak hantar hadiah untuk bufday akak saye. Well , akak angkat saye uwh ta nak jumpe kene laa post. Ok ape. Kalau tak jumpe slalu bawu tak muak kan?

Tetibe mase hari bufday akak angkat saye uw, ade banyak kete masuk uma dye. Terkejut chimpanzi dye. Mak dye suwo dye masuk bilik. Tetibe mak dye masuk cakap.

"Ada orang datang meminang. Name dye... hurmm. Re... Ree..."

"Rehan?????!"

"Hah! rehan! Hah, mak dah tengok dah budak tu. Mak suke laa.. comel lottae gituu." Haizz,, mak ngan ank same je dyeowang ni. Yang akak angkat saye ni terime dengan banggenye. Dye kate, sape tak bangge ade orang ak meminang.Haha. ye ke? Malas nak pk. Kecik lagi.. hehe!

Last-last  dyeowang kawen. Laki tu jenis yang pemalu yang teramat. Tak bertegur unn an saye. Akak angkat saye kate dye memang cam tu. Ok laa.. tak de laa  dye cari ppuan laen. Haha.

hurrmm. macam best kan love at the first blush or love at the first sight? Huhu. ok laa. sampai sini je entry kali ni. Huhu. entry selepas ni saye nak citer pasal orang mati. Hehehe! dye excident teruk! tapak kaki dye tertinggal kat pedal minyak motor. Giler! darah dye cam sirap.. hiuuu ~ *pengsan* hahha! ^_____^  k babai. Anyeong!


.something about GIIRL that boy should know .

9:29 AM ---

Asalamualaikum. 

Hurrmm hari ni nak citer pasal personaliti girl yang lelaki patut tahu. Tetibe je nak tulis entry ni sebab baru baru ni  adalah sorang girl ni dye rase kecik aty giler an pakwe dye. Well. saye unn penah kene actually . Huhu. Sedih. Ok lah, tanpa mukadimah bebanyak, kite cecite ye..? 


Girl anti lelaki kedekut
Ade sesetengah boy , suke mengkudekan girl. Toksah amek contoh jejauh, jiran saye je. Dye ni kerje sambil study, tapi , bukan dye yang topupkan awek dye, awek dye lak yang topupkan dye. Padahal awek dye ni bawu sekolah menengah. Awek dye sabar sebab dye ni hensem. Tapi entah macam mana entah,  girl tu jumpe yang lagi hensem.