the cool versus pretty part 3~ ^^

8:00 PM ---
Part 3 .. the cool versus pretty..
 Kepalaku masih sakit lagi…bangun bangun saja aku lihat semua keluarga hongki dan keluargaku mengelingiku..termasuklah seunghyun yang betul-betul berada di sebelah ku… semuanya muram..
“ Yuri.. dah sedar? Kwaenchana? “
“ umm… asal yuri kat sini?”
“ Yuri pengsan semalam.. kitorang.. dah uruskan hongki hyung… nah.. omma hongki hyung ade jumpe ni..kat dalam bilik dia… “ Seunghyun menghulur  sebuah kotak..
‘ yuri yuri yuri! Dengar lah ni oppa nyanyi..walaupun suare oppa ni husky.. tapi umm..boleylah~ dengar taw.. listen girl choahae baby girl saranghae… saranghaeyo! ‘
 Aku tersenyum tanpa disedari air mataku mengalir … aku menangis sepuasnya…
“ Keluarkan semuanya.. “ seunghyun menepuk nepuk tanganku..

(setahun kemudian)
“ Unni nampak sangat cantik hari ni..!” Tegur salah seorang dari kawan-kawanku…  hari ni….aku akan bernikah dengan seunghyun..walaupun aku tak happy…tapi aku happykan diri… cume dengan cara nilah aku dapat dekat dengan hongki oppa… aku tak tahu sama ade keputusan aku ni betul tapi…aku yakin aku akan bahagia… lagipun kami dijodohkan atas pilihan keluarga..kami masing-masing tidak menyintai antara satu sama lain…
“ Thanks miyeon… lame lagi tak pengantin lelaki nak tiba..?”
“ Umm..sebenarnyer dah tiba dah pun… unni je yag belum siap… “
“ Eh ye ke? Kite gerak sekaranglah”
“ okayh…”
“ Miyeon gomawo…”
“ Ne.. chommaneyo..”

Akhirnya kami bergelar juga suami isteri… huff.. tak pe lah.. janji keluarga ku bahagia..
“ Yuri.. smile! “ Aku segera senyum lalu memandang kamera… ramai rakan dan guruku datang.. aku kirenye berkahwin muda ni! tapi tak apelah…lagi pun tiada siapa yang boleh gantikan tempat hongki dalam hatiku…sepanjang 1 tahun ni… aku banyak mederita… tapi seunghyun sentiasa berada di samping aku…aku gembira tiap-tiap kali dia berada di sampingku…
          Kami bergerak ke kondominium seunghyun setelah majlis berakhir… walaupun penat..tapi meriahlah jugak majlisnyer…aku turut senang melihat ibuku tersenyum gembira… sampai sahaja di rumah seunghyun sudah mencari bantal untuk tidur,, penat sangat agaknya… dia yang menguruskan semua keparluan untuk majlis…  sampai masuk wad… kerana terlalu penat…aku segera berjalan menuju ke dapur dan membuat secawan kopi… lepasni aku kene jadi suri rumah tangga…katanya…dia tak nak aku penat..
“ Oppa.. bangun … tidur dalam biliklah… kenape tidur kat sini? Tak selese lah… nah yu ri ade buat kopi..”
“ummm… oh ..thanks…” Ucapnya yang masih terpisat-pisat..
“ Tapi yuri nanti tak selese oppa tidur sama…~ “
“ Oppa.. bile yuri buat keputusan untuk kawen dengan oppa… yuri dah serah semuanya kat oppa… arasso?”
“ Umm..”

“oppa .. kenapa oppa nak kawen dengan yuri? “
“ Sebab keluarga oppa suruh… oppa..tak leh bantah.. koz oppa ni anak angkat keluarge hongki hyung… so oppa nI macam patung..”
“ Tapi oppa boleh tolakkan?”
“ Sebenarnya oppa ada sebab lain.. don’t worry lah … oppa takkan sentuh yu ri selagi yuri tak sefahaman atau satu kepala dengan oppa,, goodnite darl..” Ucapnya .. ni mesti kes tak nak jawab soalanku…~ aig0o0o..tapi kenapa tiap-tiap kali aku lihat seunghyun hatiku akan berdebar-debar? Sejak 2 minggu yang lalu perasaanku seperti da lain dengan dia nil ah.. aishhhh! Entahlah… hummm.. baik aku tidur…~
‘ Oppa. Marah sangat kat yu ri..! oppa marah sangat…! Yuri kene bekajar terime dia! ‘ Tiba-tiba sahaja wajah lee hongki muncul dalam mimpiku..
“ Oppa!” Jeritku apabila melihat lee hongki berjalan pergi dalam mimpiku…
Sedar- sedar sahaja..aku lihat seungyun sudah berada di depanku…
“ Asal ni…? huh? Yu ri ade sakit kat memane ke?” tanyanya cemas..aku menggeleng lalu.. teresak-esak nangis..
“ Yuri mimpikan hongki oppa… dia marah dengan yuri…” Ucapku dalam hiba… seunghyun tersenyum kelat lalu  memelukku dan memujukku… debaran hatiku semakin tak menentu…
“ Oppa… oppa…ade  gadis yang oppa suka tak? “ tanyaku..entah kenapa aku berasa tidak sedap hati..dan cemburu jika seunghyun ada  perempuan lain… eh asal dengan aku ni???
 “ Oppa… cume suke seorang gadis je… oppa cinta sangat kat dia… tapi dia suke lelaki lain… lelaki yang dah pergi jauh dari dia…”
“ Huh! “ Degusku lalu menarik badanku dari pelukannya dan tidur… asal dengan aku ni? tiba-tiba je nak marah…~ aigoo0…
“ Goodnite ..” Ucapnya perlahan… riang kedengarannya… aku ni tak baik betullah…seunghyun tu dah lah baik…penyabar..romantik pulak tuh?aku ni!

“ Bye… oh ..okay… take care taw? Jage kaki tu… nanti oppa risau ..oppa call taw?” terngiang-ngiang lagi perbualan seunghyun didalam bilik mandi sebentar tadi… hampir tercabut nyawa ku mendengar seunghyun berbual dengan seorang perempuan…cepat-cepat aku masuk ke tandas sebaik sahaja seunghyun keluar… aku tak boleh terima ni…! aku tak boleh…! Aku menangis sendirian dalam tandas… aku membuka pancuran air supaya seunghyun tidak dengar tangisanku…kenapa aku menangis untuk dia? Aku dah jatuh cinta aku rasa… betulkah?
“ Yuri..~ oppa pergi kerja dulu kayh? Pasal vacation kita tu… ahad ni baru kita pergi…kayh? Bye..” Ucap seunghyun..lalu pergi..aku masih lagi menekup mukaku.. supaya tangisan ku tidak didengarinya…
“ Kenapa aku jadi macam ni…?kenape aku boleh jadi macam pasal dia hah? Ya! Kim yuri…come to your sense!”  Aku berteleku didalam bilik air selama 3 atau 4 jam…  aishhh! Aku kene masak! Aku segera bangun… kepalaku berpinar-pinar…kali terakhir aku demam mase hongki oppa pergi…lepas tu aku berazam tak nak demam lagi koz… aku tahu kalau aku demam aku akan menyusahkan ramai orang…huuhhu!aku akan cepat  pengsan apabila demam ni…~ heheh! Yang susahnya… seunghyun jugak…~
Selepasku menukar baju.. aku segera berjalan ke dapur.. uwh… peningnye…ingat nak buatkan dia sup … baik aku cepat.. pastu boleh tidur…. Sedang ku memasak…
‘splushh’
“ Ahhhhh!! “
“ adoi tangan aku,..” Tanganku bagaikan disiat-siat kulit… apabila sup yang aku masak terbalik ke tanganku…! Adoii! Aku segera mencari air lalu membasahkan tangan ku… kepalaku semaki berpinar-pinar..aku meninggalkan periuk lalu masuk ke dalam bilik tidur…dan tidur,,,
“ Asal sejuk sangat ni”…aku nak bangun … ingatkan nak bukak pemanas… tapi aku tak larat… Hampir saparuh hari aku tak dapat bergerak…kalau macam ni…aku boleh dehydrate ni! tapi ape yang boleh aku buat.. kepala berat sangat! Cepatlah seunghyun balik… tidak sampai beberapa jam…
“ yuri! Oppa dah balik… yuri? Yuri! “ Seunghyun segera menerpa kearahku…aku sudah tak bermaya untuk bergerak….
“ Kenapa badan panas sangat ni? 
“ Se..juk.. bukakkan alat pe..manas…”
“ no you are going to hospital…” Seunghyun mengendongku.. ikut je lah nampaknye…
  Oppa…jangan bagi tau sesiapa.. Yuri taknak diowang gisau…~” Muka seunghyun kelat sangat…aku terbau ler pulak perfume die…same dengan  hongki nyer bau,aku mulai loya…oppa.. yuri nak muntah ni.. turunkan yuri… please~”
‘ Uwekk..’ Dia menggosok-gosok belakangku.. automatik satu persatu kenanganku dengan hongki oppa memenuhi ruang mataku…~dan tup tup aku dah berada atas katil hospital~
“ oppa…! “” Hey,.. hey… oppa kat sini…”
“hongki oppa… “
“ Yuri…boleh tak jangan sebut name hyung lagi? Dia tak aman nanti!”
“ Its up to me! Pergilah kat perempuan yang oppa sayang sangat tuh! Oppa taw tak kenapa yuri jadik macam ni?? hah!? Sume pasal oppa… oppa dah buat yuri suke kat oppa..tapi oppa suke perempuan lain! I hate you! Go away!! I said go! Go…..!”
“ Chupp…!’ Dia mengucupku..lalu memelukku dan berkata..
“ Gadis tu adalah yuri… ingat tak oppa pernah cakap… tiamo dan ILY ?  sume tuh bermaksud… saranghae…” Aku tergamam.. dia memandang mukaku pula..
“ Yuri… saranghaeyo… dah tak nak nangis.. dah tak cantek…~” Aku tersenyum gembira…~
“ Kan cantek dye senyum tuh? “
“ Saranghaeyo oppa~..”
“ Ne..”
 The end part 3~

the cool versus pretty part 2~ >.< ~

10:55 PM ---
The cool vErSus PretTy part 2
 “ Humph… lately nikan.. pinggang yu ri macam nak patah pown ade gak..asal ekk?”
“ Hummm…. Yu ri penah jatuh kat memane akk?”
“ Time yuri junior kat sekolah kite tuh… yuri penah jatoh tangga sekali…sebab kene tolak.. time tu sume berebut nak pergi makmal computer… ape lagi ditolaknyer yu ri sampai jatuh…! Time jatuh tu… memang tak boleh bernafas arr cakap… cdey aww…”
“ Alalalalaaa~ don’t worry kayh.. maybe terseliuh je kowt..kan haritu yu ri kene rotan..”
“ By the way oppa… jangan buat macam tuh lagi taw? Taw tak betape risaunyer yuri..”
“ Alaaa.. tak pe lah…oppa akan buat ape-ape saje untok baby oppa ni”
“ Gatal!” Aku mencuit hidungnya dan berlari ke arah ibuku… lee hongki sangat pandai mengambil hati ibu bapaku ni ! so mereka da tak risau kalau aku keluar dengan lee hong ki ni! hehehe!
“ korang tak nak makan ke?” tanya ibuku ..
“ Umm… okay.. jom yuri! Kita makan! Yay! “ sambut lee hongki.. aku hanya tersenyum melihat gelagatnya.. dia memang mencuit hati ku sepanjang masa.. lebih kurang seminggu lee hongki berkerja di London,, aku adalah juga menegurnya supaya tidak membuat keluarganya risau tapi dia hanya buat endah tak endah ni’~ aigoo..apalah nak jadi dengan budak ni…aku cemburu dengannya kerana dia dah abis sekolah dan sudah berkelayakan untuk bekerja… aishh… aku pun nak cari duit jugak… tapi  mak aku takkan benarkan aku bekerja sendiri ni~ huhhhuhu! Tak apalah…
Eyh! Aku lupe nak makan jap…hehhe~

Umm.. lagi beberapa bulan je lagi aku akan graduate~ hehhe! Ley kerje! Yay! Tapi aku kene balik ke korea balik ni…cause company kat korea tak ade orang nak jage…adoi…macam mane aku nak berdepan dengan diorang ni?? huhuh! Maty aku…alahh.. tak pa lah.. aku bukan salah own…hehhe!
“ Syang! Termenung lagi!  Pk ape hah?”
“ fikirkan budak tu ler~ hhehe!” Jawabku pula..
“ O00oo… oppa taw …ni mesti pkkan oppa kan? Hhehe~ tyunk,,,! Saranghae~ hehe!”
“ Iyolah… oppa.. dah beli air mineral da? Kejap lagi kite dah nak berlepas… “
“ Oh… nah~ “
“ Thanks.. oppa.. yu ri takut ler..~ macam ade something jer nak berlaku…~ hhuhhuhh!
“ eyh! Mulut jangan cabuller! Adoi… ~ ta de pape nyer ley blaku kalau oppa ade..yay! heehhe! “
“ ceh~! Iyolah…”
“ oiyt.. dah nak berlepas lorh flight kite…palli!” Ajak lee hongki sambil menerik tanganku.. aku hanya menurut sahaja.. Tapi aku ade perasaan yang kurang baiklah… huhhhu~ ahh..ape-ape je lah..~

(incheon ,korea)
Wah!! Akhirnye aku datang kembali ke tanah air ku~! Yay!
“ Oppa! Jom kite pergi itaewon~ yu ri nak makan makanan arab lah kat situ..”
“ Jom! Umm… barang-barang kite tuh..oppa dah suruh butler oppa bawak balik..~ so kite just enjoy!! Yay~ “ Apabila dilihat balik…aku dan lee hongki seperti pasangan kekasih yang telah lama bercinta .. padahal baru lime bulan.. omma pun amat lah sangat merestui hubungan kitowang.. hhehe~ tuh  yang best… sekarang aku dah tak sangsi lagi dengan dia…  tapi aku masih tak tahan dengan perfume dia… ade sekali time kitorang tengah nak date.. dia terpakse jalan dengan aku tanpa memakai perfume ni..hahha! sweet sangat, baginya perfume sangat penting..! tapi kerana aku die sanggup berkorban~ yay!
“ Oh  oppa.. oppa tak pakai perfume lagi eyh? Eiiiyyy! Busok~! “
“ Busok ke??? Adoi… ni sume pasal yu ri lah ni…  humphhh yu ri asyik buli oppa jer lah…”
“ Allololoooo~ okayh..okayh.. oppa wangi jer lah.. hehe~ gomawo~ “
“ ne… chakiya… kiss  siket ley tak”
“ Oppa.. public kayh? Behave~”
“ marah ler tu~ hahhahaa!”
“ Nakal!”
“ Hhahhahhaa! Biase”
“ Suke oppa ekk? Umm.. esok dah nak masok skolah balik… oppa dah nak kene kerje… ummm… risau siket lah…”
“ Yu ri.. siapa kate oppa dah nak kene kerja hah? Oppa bakal jadi syudent balik kat sekolah lame kite tuh~ oppa tak confident lah.. tinggalkan yu ri kat situ sengsowang…  so oppa dah apply untok extend pembelajaran oppa kat situ~ yay!”
“ Yay!! Oppa ade~ sayang oppa..~ “ Aku mengucup pipinya tanpa dia sedari..
“ Oh! Bahagienyer~ skali lagi!?”
“ Gatal!” Kami gelak sepuas-puasnya lalu berjalan masuk ke restoran yang aku maksudkan…
          Hampir 3 jam kami menjelajah pasar myeongdong.. kami berpecah apabila masing-masing sudah menaiki kereta peribadi masing-masing…
Dia sempat cakap denganku supaya datang awal esok…~ aku hanya.. mengangguk…

“ Unni! Kitowang mintak maaf sangat sangat kat unni… kitorang janji takkan sangsi lagi dengan unni..mianeiyo..”
“ Umm.. ye lah..”Masuk-masuk sahaja dalam kelas… semua murid datang kat aku dan meminta maaf denganku…aku dah tawar hati da dengan diorang.. aku dengar cerita.. jangkeunsuk dah dibuang sekolah.. umm…bagoslah… aku pun tak nak jumpe dia lagi…~
“ Chakiya!!” jerit lee hongki dari jaoh lalu memelukku dari belakang.. semua terkejut… ade yang menjerit tidak puas hati~
“ Mo?? Oppa ..dengan..die ni?? couple ke?” Marah salah seorang dari  peminat-peminat leehongki… aku hanya tersenyum sambil memandang hongki yang sedang menggaru-garu kepalanya sambil tersenyum… ‘padan muka diorang!’ desis hatiku..
‘ding dong!’ Tiba- tiba sahaja loceng pengunguman berbunyi.. semua terdiam dan menumpukan perhatian .
“ Semua murid-murid menengah atas… diminta berkumpul di bilik persatuan masing masing … diminta semua ajk dan ahli persatuan merancang aktiviti sukan untok hari kokurikulum sekolah… semua diminta bergerak ke bilik persatuan masing-masing sekarang..”
Semua murid segera bergerak ke bilik persatuan masing-masing termasuk aku dan lee hongki…aku segera menuju ke bilik yang menempatkan persatuan piano..  Manakala lee hongki menuju ke bilik persatuan yang menempatkan persatuan bola sepak sekolah.. dia ni memang minat sangat dengan bola..~
“ Oleh kerana kamu semua sudah berkumpul…saya dengan bangganya ingin menjemput kim yu ri selaku pengerusi persatuan ni untok memberi sepatah dua kata.. “ aku tergamam apabila lee miyeon memanggil namaku sambil mengenyit mata kearahku .. eh..aku masih pengerusi lagi ey kat sini? Fuh! Fuh! Bangga aku~ tapi aku tak taw tak ucapkan apa ni… nasib baik miyeon kasik text ucapan untukku.. selamat aku! Heheh~

“…….. Umm.. sekarang ni kita akan memilih salah seorang dari ahli kita untuk mewakili Negara korea dalam pertandingan piano pada hari koku nanti…ada cadangan..?”
“ Unni… kitorang sebulat suara memilih unni! “ Jerit salah seorang dari mereka memilih ku sambil diikuti oleh sokongan-sokongan lain…aku hanya mengeluh sambil berpura-pura senyum… aisshhh~ ni yang aku malas ni,…. Huhuh!
“ Oh…kamsahamnida,,” Ujarku perlahan..
“ Okay kite dah sebulat suare memilih unni yu ri untok ke pertandingan tuh…sekarang ni kite cume perlu sediakan keperluan unni yu ri untok ke Ireland sahaja…~ arasso?” Ucap miyeon mengambil alih majlis semula…
“ Eh,, Ireland? Wohh… jauh tuh…”
“ Don’t worry unni~ kitorang akan hantar somebody untok escort unni nanti kayh? Unni just kene berlatih jer..kayh?”
“ Huuuu… iyelah…” Mati aku…~ adoi..~
‘Krinngggg!!!’
Eh dah rehat eyh? Cepatnyer mase berlalu,,,huhu~
“ Unni hwaitink!” Semua mengucapkan perkataan yang same kepadaku sebelum keluar …huhhh~ aigooo…
          Aku segera keluar dari bilik tersebut dan berjalan menuju ke kantin…untok jumpa dengan leehongki.. aishhh~ nak tak nak aku kene jugak hadapi semua ni….
“ HhhAHAHAHahahah! Alolololooo~ cian nyer baby oppa ni., kene pergi Ireland? Jauh tu….tak pe..tak pe… nanti oppa datang kayh lepas oppa habis game .. oppa pun terlibat dengan  bola sepak… huhhhu~”
“ Padan muka kat oppa jugak! Tak pe..Yu ri ley jenjalan jap nanti..hihihhi! “
“ No without me…araa?”
“ Ye ler~”~” Aku ade perasaan buruk tentang perkara ni…. huummm… baik aku tak payah fikir…

‘ding..ding…ding..dunngg~ ‘ Tiap-tiap hari aku berlatih dengan tekunnya… sama dengan lee hongki… demi hari koku yag bakal berlansung dalam 27 jam lagi aku terpaksa bertukus lumus untuk berjaya ni! semakin dekat ni! huffff~ kami semakin jarang berjumpa sejak seminggu yang lalu…  kadang-kadang dia akan mencuri masa latihannya untuk berjumpa denganku… tapi kebelakangan ni…dia ada mengadu pinggangnya semakin sakit dari hari demi hari.. hummmm.. rasa-rasanya penyakit aku dah berjangkit kepadanya…~ huhhu~
“ Unni…sekali lagi ulang lagu Mozart tadi..”
“ Oh…okay…”

( Hari pertandingan)
“ Ohh… umm.. oppa,, jalga.. jage diri taw! Yu ri pergi sekejap je kayh?” Ucapku di lapagan terbang… hongki yang sedang dalam pakaian sukan tergesa-gesa memandu ke lapangan terbang  hanya ingin bertemu denganku.. tapi aku masih tak nampak pengiring aku ni … aisshhh…maybe da masuk dalam flight dah kowt… entahlah…  aku menghadiahkan hongki ciuman sebelum berangkat…
Dia ketawa lalu berkata…” bye-bye dear..take care… lepas oppa habis game ni .. oppa datang kayh?”
“ Okayhh… bye-bye… “

( dalam flight)
“ 502 .. umm.. jumpe pown…” aku mencari-cari tempat dudukku…
“ Cik kim yu ri?”
“ Oh ye…umm..awak siape eyh?” Tanyaku kepada seorang lelaki yang tidak aku kenali…. Yang kebetulan duduk di sebelahku…
“ Saye.. seunghyun.. saye lah yang akan mengiringi awak..
“’ Ohh! Okayh..”

‘Pak! Pak! Pak! ‘ Tepukan gemuruh diberikan kepadaku… aku berbangga ni kerana aku hampir melepasi peringkat suku akhir… ‘fuh fuh sikit je lagi…siket je…’ tiba-tiba… hatiku berdegup kencang…sangat kencang, hatiku.. mulai risau… apa yang berlaku agaknya ek?
“ pertandingan akhir akan diadakan esok hari.. jadi diharap semua peserta berehat dan tenang kan diri di hotel yang telah kami sediakan..” Ucap pengacara majlis…aku perlahan-lahan bangun sambil menuju ke seunghyun.. kami bergerak ke hotel dengan bas yang disediakan oleh penganjur.. 
“ Mwo? Satu bilik jer?? Aishh~ “ Aku mulai risau kerana terpaksa berkongsi bilik dengan seunghyun yang baru ku kenali 5 jam yang lepass.. huhuhuh~ tapi ahh… entahlah… aku pun tak tau nak kate ape ..
“ awak… tidurlah dalam bilik saya  tidur kat luar kayh..? don’t worry im not a pervert kayh? …huuhuh! Da letih lah… saye tidur dulu… umm… bye..”
“ oh okayh…” nasib baik dia dah mengalah dulu… kalo tak… aigoo… esok nak kene bertanding lagi… ishh..penat betol ni!
Hummm… ape khabar hongki ekk? Baik aku call dia…
Baru sahaja aku ingin mendail nombor telefonnya… telefonku sudah berbunyi.. wah tepat pada masanya…omma.. call..
“ Ohh omma… “
“ Yuri~  hongki…hongki… dia…”
“ Omma…kenapa dengan dia???” aku mulai panic ..
“ Dia koma.. dia kene hempap tiang gol.. dia sempat cakap something dengan omma… die kate… dia nak yuri teruskan usaha kat sana.. jalan balik selagi tak menang.. saranghae.. .. die sempat cakap macam tu kat omma… omma.. tak tau nak buat ape… dia..”
‘PLUCK.. ‘’ Telefon bmbitku terlepas dari tanganku.. aku semakin sukar untuk bernafas..  aku seperti orang hilang kewarasan…aku menggapai beg dompetku dan baju sejuk lalu berlari keluar dari bilik dan menuju ke pintu utama…  air mataku seolah-olah tak nak berhenti mengalir… apa yang aku fikir adalah hongki sahaja… sebaik sahaja aku keluar dari bilik hotel tersebut..
“ hey.. kenape nangis ni huh? Hey..” Tiba –tiba sahaja seunghyun yang muncul entah dari mana memegang tanganku dan memelukku..
“ Lepaskan! “ rintihku..
“ No way.. before you tell me whats is going on..”
“ uri namja.. dia.. dia koma.. kat korea,, please seunghyun… saye mesti balik…please,,!”
“ No ! u are not going anywhere~” ujarnya lalu melepaskan pelukannya dan menarik tanganku masuk kembali dalam hotel..
“ Pleaselah! I gotta go seunghyun..”
“ Are you expect im gonna let you go in the middle of night  alone.. with unstable emotion like this? Huh? Do you know what the consequences if you act like this..? let bygone be bygone..! life must go on…!   Saye dah dengar.. saye tahu apa yang hongki cakap.. miyeon yang beritahu… hongki nak awak menang.. so awak mesti menang.. ! so bile awak balik.. awak takkan pulang dengan tangan kosong! Awak pulang dengan janji yang dia tagih dari awak ! ara?!” Sekali nengok…seunghyun macam soulmate aku…sekali lagi nengok… seunghyun macam cikgu le pulak..! huh~ tapi…aku tetap risau ni~! aku nak sangat ade disamping dia sekarang..  aku mengangguk lalu masuk ke dalam bilik..  aku cuba tidur..’oppa…yuri janji…yu ri akan bawak balik trofi tu…yu ri janji… tak lama lagi… esok yu ri akan jumpa oppa..’   Itu azamku buat masa sekarang ni,.. tanpa ku sedar.. aku tertidur kerana terlalu letih menangis..

( 3 pagi)
 Kepalaku sakit sangat.. mungkin aku nak demam kot.. aku tersedar pada pukul….3 pagi? Huff… tiba-tiba…
‘kreeekkkk’ pintu bilikku dibuka… aku sudah bersedia dengan buku ditangan..Seunghyun.. ?? buat ape dia kat bilik aku memalam ni?
“ Yuri… mianeiyo… saye. . tak boleh kasik awak balik … sebab hyung hongki tak akan tenang ni …saya dah janji dengan dia untuk lindungi awak.. mianheyo.. sorry sangat-sangat saya terpakse berkasar dengan awak tadi.. saye terpaksa ni.. saya tak kisah kalau awak nak anggap saye kejam ke…jahat ke? Saya tak kisah.. sebab saya tahu,, hongki hyung akan marah saya kalau saya tak bimbing awak.. don’t worry saya akan sentiase lindungi awak.. yaksokhalkae..tia mo “ uJarnya panjang lebar lalu  beredar dari situ.. aku sedar ni..seunghyun memang baik.. tapi ape maksod tia mo? Huu… ape hubungan dia dengan hongki?

“ Dan pemenangnya ialah~ …. Kim yu ri dari korea! “
“ Terima kasih…!” Akhirnya…aku berjaya juga! Tamat sahaja majlis aku segera pulang ke tanah air… aku dah berjaya… seunghyun tersenyum melihatku… tapi kali ni lain siket.. semasa aku diumumkan pemenangnya, dia sempat berbisik ditelingaku  perkataan..’ ILY’.. aish dia ni pelik siket lah… bila aku tanya maksud dia hanya terseyum…
          Sampai sahaja di hospital.. aku disambut dengan muka-muka yang muram.. aku semakin takut..
“ Yuri.. cepat pergi jumpa hongki… cepat..” Ujar ibu lee hongki sambil menolakku masuk ke dalam wad.. aku semakin hiba melihat lee hongki yang kaku.. tidak bergerak.. pernafasanya dibantu dengan alat.. kepala dan pinggangnya berbalut..
“ Oppa.. yu….ri da balik ni… yuri.. menang., yu ri.. dah bawak balik trofi untok oppa..”  Ucapku perlahan di telinganya.. sebak..
“ oppa.. bangunlah! Please bangun… “ tiba-tiba bahuku dicuit oleh seorang doktor disitu..
“ Cik yuri.. sebenarnya encik lee hongki ni dah tak ada harapan… maafkan saya kerana mengatakan ini… ahli keluarga semua sudah melepaskan dia pergi.. saya percaya… dia perlukan cik yuri .. let him go…”
“ no!  he will survive I know! Doktor pleaselah buat something… please… oppa bangunlah! Bangun!! Oppa tak macam ni.. oppa kuat… please bangun!” Aku semakin hilang kewarasan… aku menarik tangan hongki… kenapa semua ni berlaku??! Kenapa…!
Tiba-tiba… song seunghyun datang dekat kepadaku dan memegang tanganku..
“ Let him go..”
“ No! no.. I will never..!”
“please,,” Entah kenapa.. muka seunghyun seperti mencairkan hatiku..
“ Oppa.. yu ri.. lepaskan oppa.. oppa kene janji ingat yu ri selalu.. yu ri janji yu ri akan hidup dengan baik kat sini… yaksokhalkae…” Perlahan-lahan aku ucapkan di tepi telinga lee hongki.. tidak sampai  beberapa minit..
‘TUT, TUT, TUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUTTT…’ Aku tak dapat tahan lagi… tiba-tiba saja mataku menjadi gelap.. seunghyun sempat menyambutku sebelum rebah…
          The end part two~

aiyayayayaiyiyaa~

6:34 AM ---
aishhhh~ ... kekeringan idea ni! tapi cerite yang bkal saye postkan selepas ni ialah... the cool versus pretty part 2~ yay! so untok tatapan kowank... heheehee~ saye mempersembahkan watak-wataknyer yerk~
 lee hongki~ the main character ...~
 yuri the main character too~
 miyeon~ her real name is jiyoung from kara... cantekkan?? hihhihih!
our flower boy yang boleh dikatekan jaat atau tak nak terime kenyataan~ jang keun suk... tapi dalam cerite ni jer~ dye ni mr perfect korea~ yayayayayayy~! hehe! so fans geunsuk... jangan marah aww...~ hihhiih!
Umm... tu jer kowt preview dye... oh by the way... kali ni rase-rasenyer nak buat sad ending larh pulak... so maybe kali ni someone akan maty~ tunggu kayh~ fuh! fuh! fighting!!!

oucchhhh~

10:34 PM ---
now my life just like the storyy~~ huhhuhhuh!
i just fell in love with this cute boy~ hiihhih!
but at the same time i love this boy too~ huhuhuh!
hahahhhah! whats wrong with me?? fuh! fuh! now i got the strength to make a new love story after staring at those photo~ ahhahaah! fighting~ guys wait till i post a new story kay! you guys can comment if you want... be my follower i you want to... hehhhe~ ooo... also please give me an idea to make a new story...heehhe~ thanks~!!

llalallalaa~

10:26 PM ---
sebenarnyer~ blog ni ade due user~ so kalo ternampak...haniz_hamskey mengomen hasil kije sendiri tuh pham2 jer lah yer~ kitowang bukan org yang same~ hihihihhh~
this is me:haniz_hamskey
and this is my beloved unni~ (kakak) : max black~
guys~ be happy kayh~ llallalalaa~ im out! please looking forward my new story~ umm...the cool versuss pretty~ ehheeekk.....

the cool versus pretty~

6:54 PM ---
ThE cOoL vErSuS pRetTy~

“Wah unni!!! Banyak nyer hadiah unni dapat… hari-hari kalau macam ni… wah masyuk larh~” Ujar salah seorang junior di kelas ku..
‘ memang macam ni pown hari-hari~ ahhaaaahah!’ Desis hatiku.
“ Umm.. unni memang dah terbiase macam ni.. umm..by the way.. miyeo dah abis kerje ke?”
“ Miyeon still ade kerja sekolah ni…~”
“ Ouh… kalau camtu tak apalah… unni ajak kawan unni je lunch dengan unni…”
“ Tapi unni…. Unni mee sha ngan geng dia dah cakap nak lunch dengan unni..”
“Oh ye ke? Okaylah kalau macam tuh..” WAh~ wah …tiap-tiap hari mesti ade orang yang nak lunch dengan aku… dan tiap-tiap hari juga lah aku mendapat surat cinta… kiranyer aku adalah perempuan yang paling top dalam sekolah ni…heheh~ tapi popularity aku semakin  menurun sejak lee hongki masuk ke sekolah ni! huh! Dia telah merampas peminat perempuanku! Huh~! Aku benci dia!

Di sini aku disayangi oleh semua orang… termasuk cikgu-cikgu.. ahahaa~ bagi mereka aku ni dah lah cantik..peramah.. sopan..berkebolehan..pandai bersukan.. dan  pandai…~ Wah! Aku bangga ni! Eh! Aku terlupa.. baik aku ke bilik piano! Aku berjalan dengan pantasnya ke bilik piano… tiba-tiba aku terdengar seseorang sedang bermain piano di dalam bilik tersebut..Perlahan-lahan aku membuka pintu bilik tersebut..
“ Hongki?? Eyh! Awak buat apa kat cini hah?”
“ Ohh.. yu ri~ wasseo.. saja je nak test piano kegemaran awak…hahaa~”
“ Ya!  “
“ By the way.. yu ri.. awak nak jadi awek saye tak?” Tiba-tiba sahaja lee hongki menarikku dalam dakapnya dan mendongakkan mukaku supaya bertentang mata dengannya.. aku terkedu di situ.. hampir 30 saat aku tergamam di situ…
“ Hey! Lee hong ki..awak da terpikat dengan saye ke hah? Hahaha~” Akhirnya aku ada juga kekuatan untuk melawan lee hong ki yang masih tersenyum menatapku.. jarak antara mukaku dan dia hanya sejengkal sahaja.. bau minyak wanginya melekat di baju ku secara tidak langsung dan secara automatik nya… bau minyak wangi kami bercampur.. aku mulai mual.. tapi kerana egoku dan dia.. kami masing-masing tidak mahu berganjak dari tempat masing-masing..
“ Huh… kim yu ri.. kenape? Dah takut ke? Pucat je muka..”
“ Eyh.. bila masa… awak tuh asal tangan sejuk sangat? Berdebar-debar ke?”
“ cik kim yu ri.. come to ur sense… sebenarnya awak dah jatuh cinta dengan saye kan?”
“ Encik lee hongki… don’t you know what are you said just now… ke awak yang jatuh cinta dengan saye?” Aku dah tak boleh tahan ni… adoi… rase cam nak muntah kat baju dia pown ade gak..patotke aku muntah kat baju die je? Hhehehe~ boleh jugak…!
“ Lee hongki.. let go of me ..”
“ No way yu ri-ssi..”
“ I say.. let go of me…”
“ ive told you I don’t want..”
‘ Uwk..uwk..’
“ Ya… gwaenchana? Nak muntah ke?” dia segera menarikku ke tingkap yang berdekatan.. aku pun…
‘Uwweekk~’  Dia mengurut-urut belakangku..
“ Mianhaeyo.. chongmal mianhae..”
“ Gwaenchanayo…” Tanpa ku sedari.. tanganku sedang menggenggam  tangannya.. dia hanya tersenyum sambil memandang tangannya yang sedang digenggam olehku… oh! Malunye! Aku segera melepaskan tanganku..
“Here..” Dia menghulur sapu tangannya dan terus beredar dari situ.. aku tergamam.. ‘Wah..romantik jugak dia ni!... EH! Ape yang aku cakap ni?? oh~’

Hummpphh.. dia dah tau ape kelemahanku..huhhuh~ macam mana ni.. jatuh maruah… hampir seminggu aku mengelak dari bertemu dengannya.. aku menghantar sapu tangannya melalui pengawal peribadiku.. aku malu nak bertemu dengan dia ni..! Aigooo… Tapi.. semakin lama aku mengelak darinya semakin sakit hatiku ini… entah mengapa…  Aish… apa nak buat..
“ Yu ri… come tolong cikgu check kertas pekse ni..”
“ Oh… ne ~” Aku segera berlari anak ke meja guru..
          Hampir 7 kertas ku periksa.. tiba-tiba.. Aku terlihat nama lee hong ki di tertera di kertas soalan tersebut..aku segera menarik kertas tersebut dan menandanya..  ‘Wah.. pandainyer dia ni… huh… lagi pandai dari aku? Huh!’
“ Oh.. yu ri.. panggil lee hongki sekejap.. cikgu nak jumpa dia… “
“ Ha? Oh okay… kejap ya?”
“ Okay…kamsahamnida..”
“ Ne…”

‘Adoi…. Malu nyer… dah lah aku nak ngelak dari dia..’ Aku segera berjalan ke kelas nya….
“ Anyeonghaseyo.. maaf ganggu…”
“ Oh! Yu ri.. ! come here…~! “ Panggil ketua kelasnya,, jang keun suk..
“ Ne…”
“ So…whats brought you here my dear..”
“ Umm.. sunbae,,, cikgu lee ja.. nak jumpa sunbae hongki…”
“ Oh,, wait Ill call him..”
“ Okay..” Hatiku tiba-tiba sahaja berdebar-debar..!
“ Eh~ yu ri-ssi..  “
“  ne hongki sunbae… umm.. please come with me…”
“ Oh by the way yu ri~ can you go out with me this Sunday?” Tanya jang keun suk kepadaku..
“ Oh.. keun suk.. yu ri nI tak keluar dengan lelaki yang dia tak berapa kenal lah..kan yu ri-ssi??”tiba-tiba sahaja lee hongki menjawab soalan yang sepatutnya dijawab olehku.
“who said lee hongki sunbae? Sure geun suk oppa.. this Sunday 11 o’clock k?” Aku sengaja menerima permintaan geun suk hanya semata-mata untuk men’jelez’kan hongki..heheh~ tapi dia akan jelez ke?
“ Yes! Okayh dear.. this Sunday k?”
“ Oppa?  Awak panggil dia oppa? Huh! Don’t ever call him like that again arrana??” Lee hong ki sempat warning aku kerana memanggil geun suk ‘oppa’
“ waeyo oppa?”
“ Hah! Macam tu lah… panggil saye je oppa ! aracchi??? Yang laen tuh panggil sunbae je…” Serta merta lee hong ki tersenyum apabila aku memanggilnya oppa.. suke die~
“iyelah….~”
“ thanks sayang~! “ Chupp! Lee hongki mengucup pipiku…! Arhhh! Apa dia dah buat ni…huhhuh~ malunye! Tapi suke..heheh~
“ oppa!”
“ Okayh… okayh mianhaeyo..” Apabila dia buat muke cute..tak jadik aku nak marah dia… ahahha!Akhirnye sampai jugak ke kelas..! aku segera mengambil tempat dan berpura-pura membaca buku…padahal aku sedang memerhatikannya…hehehe~!

(Sunday)
“  Anyeong op…”’ Oppa?  Awak panggil dia oppa? Huh! Don’t ever call him like that again arrana??’ terngiang-ngiang kata-kata lee hongki tempoh hari..
“ Anyeong sunbae…~!”
“ Eh… yu ri! Wasseo~ palli nawa…~” Aku ditarik oleh geunsuk masuk kedalam keretanya… tanpa kusedari aku seseorang sedang memerhatikanku..
“ Sunbae  nak p mana hari ni?”
“ Sunbae nak bawak yu ri pergi banyak tempat ari ni…first of all kite p makan dulu kayh? Kite makan makanan arab kat itaewon k?”
“ Oh..okayh…”

“ Wah! Sunbae! Hari ni yu ri happy sangat…gomawo~”
“ Ne.. gwaenchanayo… tapi ada satu tempat lagi sunbae nak bawak yu ri… jom…tapi yu ri jangan sangsi dengan sunbae taw? Arachi?”
“ Sangsi ?” Aku segera mengekori sunbae geun suk masuk ke dalam kereta…  kami berhenti di hadapan sebuah hotel 5 bintang. .. ‘Patutlah dia kate jangan sangsi..’ desis hatiku..
“ Jom…”
“ Oh okay..”
“sunbae sewa bilik ke?”
“ yup…and dinner sekali… “
“ Oh.okay…”
“ jom~”
“ ne”
… kami berbual tentang pelbagai benda… hampir satu jam kami disitu.. aku sungguh gembira kerana geun suk amat romantic ni!
“ wah~ sunbae ni memang baik lah…”
“ Hhahaa~ ye ker? “
“ Umm~ yelah…”
“ So… kite mula sekarang lah…”
“ Mula apa?”  Tiba – tiba sahaja  sunbae geunsuk menarik mukaku menatap matanya.. nak ikutkan ni dah kali yang kedua dah ni.. tapi yang peliknya aku ngan dia tak ada feeling ni!
“ Yuri-ssi.. mari kita bercinta sahajalah..”
“ Apa yang sunbae cakap ni? huh?”
“ Jom kita  couple..”
“ tapi saya tak sukakan sunbae  ler..”
“ No I don’t care whether you like  me or not.. I just want us to be a couple…”
“ Sorry sunbae I cant.. im so sorry,…”
“ Shut up!”
‘pang…!!’ apa! Dia??? Huh!!! Tak boleh jadi ni!
“ Hey! Kau ni kan orang dah tak nak tuh dah le …yang nak pakse ni apasal hah?””
‘pang!’ sekali lagi dia menamparku…woh! Bergegar kepalaku! Serta merta mulutku mati . dia memakiku dengan pelbagai perkataan yang tidak sepatutnya dikeluarkan… seperti ‘bohsia’
Setelah puas mengutukku dia mengambil kotnya dan keluar dari bilik hotel tersebut meninggalkan aku yang sedang teresak-esak menangis… aku tak nak nangis ni.. tapi aku tak boleh berhenti kerana pipiku sakit sangat ni! huh! Selain tuh… hari ni aku tak sangka maruahku dipijak-pijak oleh seorang sunbae yang ku sangka baik lah konon….!

(pada masa yang sama..)
“ Eyh! Asal dak yu ri tak kuar-kuar lagi ni… ! risau aku ler..! tapi aku yakin dak geun suk tuh bukan orang yang suka amek kesempatan… tak mungkin dia apa-apakan yuri..adoi… perluke aku masuk? Tunggu lagi 5 minit lah… eyh tak boleh jadi ni.. aku kene masuk jugak…” Lee hongki segera menerpa ke arah pintu  hotel tersebut,..
 “ Yuri~!” Tiba-tiba sahaja kedengaran suara hongki kat sini..aisshhh~ aku dah giler ke?
“Yuri…gwaenchana?” Woh ni bukan mimpi lorh! Die betol-betol datang…!!
“oppa??”
“ hey.. hey…kenape nanges ni? ha? Asal pipi ni merah semacam je?” Tanyanya risau berbaur pujukan..
“ Oppa…” Aku tak boleh cakap apa-apa ni…aku just perlukan someone di samping ku…~ dia menarikku perlahan-lahan kedalam dakapannya.. who…tenang sekali.. ==”

“humph…ape yang dia buat kat yu ri agaknye ekk? Mesti something yang tak baik…mungkinkah?.... eh! Tak mmungkin… ke….? Eh tak kanler! Aigooo! Pein aku ler~” Rungut hongki sendirian… tiba-tiba geun suk datang menghampiri.Lalu berbisik ditelinga lee hongki…
“ Die hebat sangat malam tadi…~ haha…!”
“ Ya!! Jang geun suk! Ape yang kau da buat dengan dia hah????”
“ You knew the answer…”
“ Do!!!...”
‘Buk!!!’
“ Jangan pernah kau sentuh dia lagi! “
“ Huh~ lee hong ki! You like her so much…? Then kau hanya dapat bekas aku..” Lee hong ki hilang sabar lalu memijak geunsuk sekuat hati hinggalah semua rakan-rakannya menghalangnya..

          Masuk-masuk sahaja dalam kelas .. semua memandangku dengan pandangan yang amat tajam…seolah-olah membenciku… tiada lagi sapaan untukku setiap pagi… hatiku dapat merasakan sesuatu akan berlaku hari ini..
“ Hey bohsia..~! morning~! “
“ Mwo..mworagoyo?!” Tanyaku kembali apabila terdengar seseorang menyapaku dengan perkataan bohsia…
“ne~! bohsia ! dengar cerite kau tuh dah tidur dengan geunsuk oppa… aisshh… entah berapa laki yang kau dah layan hah?”
“ Hey! Aku tak perah tidur dengan mana-mana laki lah!”
“ Geunsuk oppa sendiri yang cakap kat principal kat sini…kau tak dengar cerita ke? Oh kau ingat kali ni kau boleh lepas ke? Kantoi~!” Baru inginku mempertahankan diri..
“ KIM YURI! Sila datang ke bilik disiplin sekarang..!”  namaku dipaggil? Adoi mati aku!

“ Kami memutuskan untuk menghukum kamu dengan merotan kamu 10 sebatan sebagai hukuman kerana memalukan sekolah!” Ujar salah seorang guru disiplin disitu,,, aku dah puas menerangkan perkara yang sebenar ni! tapi mereka langsung tak nak percaya! Mereka hanya percaya kepada jantan tak guna tuh! Nak tak nak aku terpaksa terima hukuman tersebut…jatuh maruahku! Huhuuuhhhh!
“ Yuri-ahh.. mianhaeyo… cikgu terpaksa!..”
‘ZAappp….! ‘
“ Ahhhhh….!”
“ 1!!” Jerit cikgu tersebut.. aku seperti tidak bermaya untuk berdiri setelah dirotan buat pertama kali… nines to go…
“ HhAHAHHAHhah! Serve you rite!” Kedengaran suara-suara sumbang mengutuk-ngutukku…

Sementara waktu..
“hahhaha! Padan muka yu ri.. siapa suruh dia menyundal…~kan dah kene rotan dikhalayak ramai…”
“ Mwo? Yu ri? Rotan?? Kat mane??”
“ Oppa… tak payah tahulah… bukan penting pun..”
“ Oppa..tanya kat mana!?”
“ De..kat padang sekolah…”



“ Cikgu stop!” Jerit lee hongki dari jauh… aku sudah hampir tidak sedarkan diri kerana terlalu sakit.. tapi aku tahu lee hongki sedang cuba membantuku…
“ cikgu… biar saya saja yang gantikan yuri.. please cikgu…”
“ Umm baiklah,.. cikgu pun tak sanggup nak pukul yu ri ni… tapi apa cikgu nak buat …ini arahan…”
“ Thanks cikgu..”
“ o0Uhhh! Oppa! Jangan! Nanti oppa cedera ni..!!” Terjerit-jerit peminat lee hong ki membangkang tindakan lee hongki…. Aku speechless melihat lee hongki yang begitu caring…
‘Zapppp!’
“ Huk..!”
“4”
‘zappp…!’
“5”
‘zappp!’
“ 6!” Aku dibiarkan di tepi kerusi sendirian… tiada siapa ingin membantuku… aku dah tak boleh bangun ni.. pinggangku sakit sangat setelah dirotan…
“ 10!” Akhirnya tamat juga hukuman nya… aku kasihan dengan lee hongki yang sedang menngurut-urut pinggangnya.. berpeluh-peluh dia! 
“ Oppa… wae…? Kenapa oppa nak gantikan yu ri.. huh?”
“ Yuri… oppa tak sanggup nengok yuri sakit ni..gwaenchanayo… “ Dia datang kearahku lalu mengendongku keluar dari sekolah…
“ Oppa…~ pinggang oppa..turunkan yu ri…
“ kalau oppa turunkan yu ri.. yuri boleh jalan ke? Don’t worry… im alrite…”
          Dia membawaku pulang dengan keretanya… sampai sahaja dirumahku..Pengawal-pengawal peribadiku memapah aku dah dia masuk.. aku terus dibawa ke bilikku.. masuk-masuk sahaja aku terus merebahkan diri di atas katil…
“ Butler jeong… hongki mane?”
“ Oh.. cik muda.. dia dah pengsan ni.. jadi kami tempatkan dia kat bilik tetamu dan saya telah panggil doktor..”
“Mwo?? Pengsan?? Hummphh~ butler jeong.. saye nak awak cari bukti yang membuktikan saye tak bersalah.. korang boleh pukul jang keun suk sehingga dia mengaku… tolong saya kayh?”
“Ne! arasseyo ..” Kali ni aku tak boleh lepaskan dia! Humph! Dia takkan terlepas…

“ Hongki oppa.. chongmal mianheyo…” Ucapku sambil menatap wajah lee hongki yang sedang tidur .. Aku serba salah ni..! aku akan pastikan geunsuk takkan terlepas..!Sampai demam dia … mesti sakit sangat..
“ Butler jeong.. suruh orang untuk kemas baju-baju saya..and tolong daftarkan saya kat sekolah elit di London… its time to meet omma appa… saye akan berangkat setelah semua ni selesai.. ohh satu lagi… sediakan kereta,,, saya nak ke sekolah… “
“ Ne.. ! Umm… cik muda.. kami ade berita terbaru,. Kami dah berjaya buat jang keun suk mengaku… “
“Great… pastikan dia ada bersama dengan saya kayh..? saya nak dia mengaku hari ini..”

“ now! Its up to you all to believe me or not! Im done here! Jalga chinggu..!” ucapku setelah jang keun suk mengaku kesalahannya.. dan semua yang berlaku adalah rekaannya sahaja… aku bergegas ke lapangan terbang .. aku akan berangkat ke London.. dan aku tak akan pulang ke sini lagi..
‘SHUUUUUU~!!’ (Kapal terbang berlepas..)
“jalga oppa…” Aku sempat menghantar mesej ke lee hongki.. walaupun perit untuk meninggalkan nya… ahh! Apa-apa sahajalah…~


(2 Months later..)
“ AIshhh.. rindunyer kat dia…” ucapku perlahan..
“ Rindu kat sape tuh??”
“ Aishh.. sampai terngiang-ngiang suare dia.. aku rase aku dah giler lorh..”
“ Ni bukan khayalan ler! “
“ Haha.. so funny ~ aku dengar dia lagi…ceh~”
“ Budak ni…”
‘Chupp!’ tiba-tiba dia mengucup pipiku… baruku sedar ini bukan khayalan~!
“ Oppa! Bogoshipda…”
“ Ne… tu lah,.. sape suruh tinggalkan oppa… penat oppa cari aw..”
“ Oppa.. mianheyo..~”
“ Arasso.. gwaenchana..”
“ Oppa saranghaeyo..”
“ Ne.. saranghae “ Kami saling berpandangan lalu,, aishhh! Paham2 jer lah..` heheheh!~
“ the cool vs pretty… of course lah the cool yang menang!”
“ Eh! Perasan je… pretty lah yang menang deh~”
“ Melawan lagi? Cium lagi kang ~”
“ Okayh2..~”
          Woh! Aku tak sangka orang yang aku anggap rival dulu kini menjadi orang paling aku cinte~ heheh! Oh! Oh! Oh! Oh! Oppareul saranghae~ 
as lee hongki~ (main character )
as yuri(heroin) real name : seungyeon from kara~
as jang keun suk ...
as miyeon..real name : jiyoung from kara~

playful love part 2

11:35 PM ---
Playful love part 2~ >.<
(sebulan kemudian)
“pejam celik, pejam celik dah sebulan da kita married akk?” ucap choi jonghoon sambil membetulkan tali lehernya..
“Ha;ah lah… tak sangke… oppa…kita akan pindah kat rumah baru nanti kan?” ujar  lee mee sha kepada jonghoon.. kerana .. tinggal bersama ibu mertua bukan perkara yang senang ni~
“ye sayang,,, oppa dah siapkan dah pun rumah tuh tinggal nak pindah masuk je… bila sayang oppa ni free?”
“Mee sha tiap-tiap hari free lorh…oppa je sibuk memanjang… owang nak kerja tak kasi~ ceh!”
“Oppa.. nak mee sha tumpukan kat oppa je… tu sebab oppa tak kasi mee sha kerja… nanti mee sha pandang orang lain oppa yang susah auw….”ujar jong hoon pula.
“Oppa…lately ni…mee sha rasa seperti ada orang memerhati tingkah laku mee sha lah… terutama time amma ngan appa tak ade kat rumah…. Takutlah,,,”
“Mee sha jangan risau k?oppa akan sentiase lindungi mee sha… “
“Alahai… sweet lah oppa ni…”
“biase…~”
“Oppa… hujung minggu ni oppa free kan? Jom pergi lawat kubur mak mee mee sha…”
“Of course sayang… everything for you…! Muackkkss~” choi jonghoon sempat mengucup kepala mee sha sebelum berangkat ke tempat kerja.. manakala lee mee sha menyambung kembali kerjanya yang tergendala.

“Noona…~! Kami dah balik…!” Jerit adik-adik jonghoon yang baru pulang dari kerja..
“hongki, Mir.. dah cepat pergi mandi…baru boleh makan,,,! Arasso?”
“De! Arasseyo noona! Hhahaha! Noona… cute betullah dari hari ke hari… hahaha!”
“hongki.. dah tak de keje nak dibuat ey? Cepat! Tak nak kasik makan kang….”
“Ye lah…ye lah noona…”
                Sebaik sahaja mereka naik ke tingkat atas, giliran jonghoon pula menyapa mee sha
“Oppa… wasseo? (dah tiba)”
“Hmm… sayang masak apa ni?”
“Tak de apa-apa pun just saje je nak makan makanan barat hari ni…”
“K lah… oppa naik dulu… nak mandi… bye sayang~”
“Umm.. bye~ turun cepat sikit.. nak makan malam dah ni..”
“Okay…”
                Tidak sampai beberapa minit.. mereka sudah berkumpul di meja makan.. aku tergopoh gapah menghidangkan hinggalah jonghoon menolongku…
“Wah! Hyung! Romantiknyer! Hahahha~”Lee mee sha tersenyum sambil menggeleng… bila ada kembar ni saje, suasana mesti akan menjadi riuh…
“Korang ni bile mau kawen? Huh? Balik kerje sume kee buat sendiri…kesian~ “
“Alaaa hyung… kitowang ni taste same arrr… asal ade awek je…kalo tak dak hongki ni rampas mesti mir yang rampas… so da penat nak gadoh hahah~ baik tak yah kawen arr…”
“Apalah nak jadi dengan korang ni… macam budak-budak…”
“Hyung… semalamkan tibe-tibe dak mir cerita kat aku yang dia terdengar bunyi baby lah… wah…petande baik ni! “ sahut hongki tiba-tiba..
“ Eh korang…. Dah makan….” Muka lee mee sha tiba-tiba bertukar seperti tomato.. semua ketawa..
“ Tapi… hyung ngan noona nak pindah jugak ke?” Tanya mir pula.
“ Yelah… takkan nak duduk dengan mak bapak je… mesti kene ade kehidupan sendiri…
“ Alaaa… sunyi le nanti tak de noona dengan hyung… tak pe-tak pe… kitowang akan serang rumah korang pulak…ahaahah~!”
“Korang ni ade-ade je lah..” Sambut lee mee sha pula..

“tsk..tsk….”
“Dahlah.. jangan lah nangis…. Noona dengan hyung bukan nak mati pun….kitowng pindah rumah je lah….” Lee mee sha memujuk hongki manakala jonghoon memujuk mir..
“ Noona…. Kitorang tak sanggup lah… hhhuuahhh…” Sambut mir tiba-tiba…
“ Okay.. korang boleh datang kat kondo kitorang bile-bile je k? “
“Okaylah… bye noona…hyung,…”
“Bye,,” Lee mee sha dan jonghoon memulakan perjalanan selepas bersalaman dengan ibu bapa jonghoon.

                Kehidupan berdikari amat menyenangkan bagi lee mee sha… baginya, dia sudah berpuas hati dengan..hidupnya sekarang… hidup tak susah, dapat suami yang baik.. Cuma.. dia amat terkilan apabila melihat pengantin lain akan berjalan bersama bapa… tetapi dia..
“ Hmm… apa nak dikatakan….~  eh? Ape yang hangit ni? oooo!! Ikan aku! Ahh~”  lee mee sha segera berlari anak ke dapur. ‘Aisshhh…..ni le sebab asyik berangan je…’ Degus hatinya.. Tiba-tiba telefon bimbitnya berbunyi.
“ Noona! Kitorang nak datang buat house warming ni…. baik noona sediakan makanan…. Kitorang tengahh nak seret  hyung balik rumah…hhehhe~” Lee mee sha hanya tersenyum melihat mesej yang baru dihantar oleh adik iparnya.. hongki.. Dia segera mencari-cari bahan untuk dimasak..
                “Kami dah pulang~!! “ Jonghoon dan adik-adiknya memberi salam.
“Ohh~! Da balik da pun!” Lee mee sha segera mendapatkan jonghoon lalu mengambil beg galasnya dan diletakkan di atas para… Manakala mir dan hongki merayau-rayau keliling kondominium mereka. Lee mee sha segera menghidangkan makanan diatas meja makan.
“ Noona… kitorang bukan nak takotkan noona.. tapi tadi mase on the way kitorang nak naik kat kondominium noona… kitorang terjumpe sorang laki asyik menghendap noona je…. Noona kene berhati-hati taw?” Daripada suasana yang gamat serta merta bertukar menjadi sunyi sepi apabila hongki bercakap demikian.. jonghoon menunjukkan riak risau… manakala lee mee sha merenung muka jonghoon… mungkin risau juga,, jonghoon tiba-tiba tersenyum dan menarik mee sha ke pelukannya dan megusap-usap lengan lee mee sha..
“ mee sha jangan risau kayh? Oppa takkan biarkan laki tu muncul lagi kat sini… oppa akan lindungi mee sha ni…. k? don’t worry sayang~”
“ Wah… hongki aku rase kite perlu balik doe!” gurau mir… sambil menepuk-nepuk bahu hongki …
“ Hummphh… bagus larh tuh~ hahaha~!! Cepat p balik… kitowang ade projek…” Belum sempat jonghoon menghabiskan ayatnya..  lee mee sha sudah memijak kakinya.Kuat.
“ Ahhhhh! Adoi…….~ “
“Oklah… kitorang balik ok? Bye2 noona!” Cepat-cepat mereka memakai kasut dan keluar dari kondominium tersebut sambil diperhatikan oleh lee mee shad an jonghoon..
“ oppa… mee sha takut ler…. Nanti kalo ape-ape jadi… “
“ Mee sha jangan risau kayh… oppa akan sentiase ade kat sisi mee sha… tapi mee sha kene janji dengan oppa… mee sha kene sentiase bawak penyembur lada hitam tu~ ape-ape hal… kalo ade orang kacau mee sha ke… mee sha boleh sembur pakai tuh… kayh?”
“umm.. okayh,,”

“ Oppa… balik awal siket k? sebab.. mee sha nak masakkan something special utuk oppa…. Umm by the way oppa.. lift  kat depan tu tergendala lah… hari ni kene lah oppa turun pakai tangga…hahaah! “
“ Adoi…. Time –time ni la nak rosak….~  kayhlah.. oppa p dulu kayh? Jage diri baik-baik! “ Ujar jonghoon lalu mengucup dahi lee mee sha…. 
                Selepas setengah jam jonghoon berangkat.. lee mee sha turut ingin keluar ke pasar untuk mencari lauk untuk makan malam nanti… Sebaik sahaja dia keluar dari rumah … tiba-tiba…
“ Mee sha… lama tak jumpa…” hati lee mee sha bagai ingin meletup ketika melihat bapanya betul-betul dihadapannya…
“Appa!” Baru sahaja dia ingin memeluk ayahnya.. ayahnya tiba-tiba lari darinya..bapanya berhenti di anak tangga yang ke lima.. manakala lee mee sha masih berada di anak tangga yang pertama..
“Appa… kenapa appa lari huh? Kenape ? mee sha ada buat salah ke? Huh?  Appa…~”
“ Mee sha! Kalau aku tak boleh hidup senang… kau pun tak boleh hidup senang arasso?” Tanpa memandang kebawah.. lee mee sha.. melangkah selangkah demi selangkah…
“ Appa.. cakap ape ni? appa… mee sha rindu sangat kat appa tau .. appa…appaa!!!! “ Tiba-tiba lee mee sha tergelincir! Kedengaran ayahnya ketawa  berdekah-dekah sebelum dia jatuh pengsan..

“Hyung~!! Cepat datang kat hospital ! noona dah jatuh ni!” Ujar mir cemas semasa menelefon jonghoon ketika berada didalam ambulan.
“ Mworago?? Chongmal! ? teruk sangat ke? Tunggu hyung datang! “
“ Cepat ! noona asyik panggil ‘appa’ aje~ tak tau kenapa.. better hyung cepat datang lorh!”
“Okay! Okay..” Jonghoon segera mencapai kotnya dan berlari keluar… jonghoon segera memecut sebaik sahaja menghidupkan enjin kereta.
“ Mee sha… kenapa boleh jadi macam ni?...” Tiba-tiba sahaja tangannya menggeletar..


“  Hyung~! “
“Noona macam mana?”
“Still belum keluar… tapi maybe tak ada apa-apa kot… dak mir dah telefon omma appa tadi…don’t worry… nasib baik kitorang kebetulan ke kondominium hyung… kalau tak…”
“Korang wat pe?”
“ Kitorang dengan noona… nak buat makan malam untuk hyung…esokkan birthday hyung…~ takkan hyung lupa kowt..tu yang kitorang ingat nak tolong noona masak…~ tak tahu boleh jadi macam ni… “
“ Haizz….  “ Jonghoon menggaru-garu kepalanya…
“Pabo..” ujarnya lagi…

“Ouch… my head~!”
“Mee sha? Youre awake!”
“ Oppa… oh appa! “
“ Ya! Do pabo ! pabo! “
“oppa … waeyo?”
“ Jangan mee sha buat macam ni lagi! Arachi? “
“ Oppa… kenapa ni… mee sha jatuh sikit je lah… asal ni?”
“Sikit? Sikitlah sangat,,, noona tahu tak… kalau kitorang tak cepat noona maybe dah mati noona tahu tak? “
“ Mee sha… mee sha jumpa appa.. tadi.. mee sha  ingat lagi… dia dah kurus..”
“ Mee sha,,”
“ oppa.. mee sha rindu sangat kat appa..”
“ Okayh..okay… nanti oppa upah orang cari appa mee sha kay? “  Jonghoon segera menarik lee  mee sha dalam pelukannya..
“ Yakksokalkhae chakiya..” Ucap jonghoon lagi..


“ Sengil chukahamnida chakiya…” Lee mee sha tiba-tiba tersedar pada pukul 12.10 minit pagi.. dia mengusap-usap rambut jonghoon perlahan.. sambil tersenyum… ‘nyenyak dia tidur’
“ mee sha jangan buat macam ni kat oppa lagi arasso? “ Tiba-tiba sahaja jonghoon bersuara.
“ Eh… oppa dah bangun ey?”
“ Ye lah…”
“Oppa…sengil chukae…”
“De… saranghae mee sha…” ucap jonghoon lalu menghadiahkan lee mee sha satu ciuman,, lee mee sha hanya tersenyum…
“ Oppa.. saranghaeyo…”

“ Cha! Oleh kerana.. mee sha da keluar hospital! Kita mesti raikan lorh! Hyung! Jom kita pergi pantai! Pulau jeju! Im coming!” Ucap hongki bersemangat..!
“ Jom! “ Sahut mir pula.
“  Noona! Kene kemas baju je… yag selebihnye kitorang dah uruskan..~ heheh~ kitorang kasik noona dengan hyung 10 minit untuk kemas baju~! Now!” Arah hongki~
“ Korang ni dah tak ada kerja ey?”
“ Alaahh hyung! Bukan selalu aww… sekali-sekala je…~ “
“ ye lah tuh,,~ “
“ Oppa.. jom lah … “
“ Hummphh nasib baik noona mee sha ada.. kalau tak hyung mesti  tak nak ikot.. ceh~”
“ Hhahahahha!  Okay..okay.. jom…”

“ Umm… noona.. hyung,, jom lah berenang! “
“ Noona! Jom! Jom! Kalau tunggu hyung takkan dia mahunyer,,,~”
“ Jom!!”  Lee mee sha segera berlari ke persisiran pantai… sambil diikuti oleh jonghoon..
“ Chakiya! Kachiga! “
“ oppa palli ! palli!” Seperti biasa mir dan hongki selalu menceriakan suasana… mereka bermain dengan gembiranya.. hinggalah lee mee sha meminta diri.
“ Noona! Belikan hyung air sekali~! Hyung kate kejap lagi dia ikut noona… dia ada urusan dengan tandas~ ahahahah! “
“ Okay!” Lee mee sha  segera berjalan ke kedai yang berdekatan..
“ Berapa semua? “
“ Umm… 5000 won sahaja…”
“ oh.. Okkay.”
“ Noona..! ada orang kasi ni…” Tiba-tiba sahaja lee mee sha dicuit oleh seorang kanak-kanak. Lee mee sha  mengambil kertas  di tangan kanak-kanak tersebut..
‘ Mee sha ni appa!  Mee sha… appa rindu sangat kat mee sha.. appa tunggu mee sha kat atas bukit …’
Lee mee sha segera memandang bukit yang dimaksudkan., kelihatan seseorang sedang melambai-lambai kearahnya… lee mee sha dengan gembiranya berlari menuju ke bukit tersebut..
“ Appa!”
“mee sha! Appa rindu kat mee sha..!”
“  Mee sha lagi rindu kat appa… appa,,, kenapa dah kurus ni?”
“ Mee sha.. mee sha rindu kat appa..? hahahh~ mee sha…” Tiba-tiba lee mee sha ditolak oleh ayahnya betul-betul ditepi tebing bukit tersebut…
“ Appa! Appa buat apa ni… “
“ Mianei  mee sha… aku tak boleh tengok kau senang… kau mesti mati dengan aku…hahaha~”
“ O…0HH…~!! Appa!”
‘BUSSHHHHH! ‘
“ Mee sha! Pegang tangan oppa! “ Lee mee sha sempat memegang tangan jonghoon…manakala bapanya sudah jatuh masuk ke laut.. tapi apa yang lebih teruk adalah… Air laut tiba-tiba berubah menjadi merah menyala.. mir dan hongki segera menolong jonghoon menarik mee sha ke atas..
“ Oppa,,, appa…” Serentak lee mee sha mendakap jonghoon..
“ Oppa.. appa dah mati! Oppa… “
“ Mee sha… sabar kayh? Mee sha still ada oppa..” Sementara jongjoon memujuk lee mee sha.. hongki dan mir diarahkan supaya menelefon polis…dan ambulan..
“ Mee sha.. tak nak nangis kayh? Tak nak lah nangis.. mee sha benda pun dah jadi…. Mee sha tak boleh macam ni sayang… “ Semakin kuat rintihan mee sha… jonghoon hanya mengusap-usap kepala lee mee sha..
Tak lama kemudian pihak polis dan ambulan pun tiba.. lee mee sha dibawa pulang oleh jonghoon…manakala mir dan hongki menguruskan urusan yang selebihnya,,

( 5 Bulan kemudian)
SSaranghaeyo ihanmadi cham joheun mal
Uri sikgu jago namyeon jugo banneun mal
Saranghaeyo ihanmadi cham joheun mal
choi jong hoon do geuae hante jugo sipeun mal
Imari johaseo onjongil sini najiyo
Imari johaseo onjongil ilmat najiyo
Imari johaseo onjongil gaseumi
Kongdak Kongdak Indeyo
Saranghaeyo ihanmadi cham joheun mal
Nanun nanun ihanmadiga jongmal johayo
Sarang….Saranghaeyo

[English Translation]
I love you, these words are such good words
When our family goes to bed, they give and receive these words
I love you, these words are such good words 
These are words choi jong hoon wants to give to her
I really like these words and (so) am happy all day
I really like these words and (so) i’m joyful all day
I really like these words and so my heart keeps on pounding
I love you, these words are such good words
I really like these words
I love…I love you”
“ ya! Oppa! Tu lagu mee sha ler…~!”
“ Hehehhe… ne ley.. tu lagu oppa… hehhe~”
“ Tak adil! “
“ Eh… ololololo….. ok..ok… mee sha nyanyi pulak…”
“ Takk nak lah… mee sha nak nyanyi lagu lain~ ehemm.. ehemm…~
MY LOVE bureugo bulryeodo boiji aneun naesarang
eonjenga dashipume angigil nan gidohabnida
MY LOVE ireumman deuryeodo nunmulnaneun naesaranga
eodideun naege oneunnalkkaji haengbokhaejwoyo
My love I yell, I shout, my love I cannot see 
Someday the way which holds difficulty will come; I pray 
My love, just hearing your name I cry, my love 
Wherever you are, until I come back be happy “
“ humph! Sah playgirl~” Perli jonghoon…
“ Oppa!!! Jahatnyer!!”
“ Biase~ oleh kerane oppa jahat….”
‘chupp!’
“ Oh!!! Ahhhh!~ oppa~~!! Sampai aty…”
“ Apa salahnyer…hahaha ! Chakiya …saranghae…”
“ johahae~”
                        ~The  end~
choi jonghoo~ the main character 
lee mee sha ... real name ,,kim tae yeon~ snsd
hongki~ real name.. lee hongki ft island

mir...real name mir mblaq